[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: alinutz80
Forum Index » Profile for alinutz80 » Messages posted by alinutz80
Message
Bayek wrote:Dau de baut la toata lumea, de la Bucuresti la Cluj si pana la Cernavoda


Doamne ajuta! Sa vedem plin de puiuti prin acvariu.......
Bayek wrote:Arata foarte bine acvariul, daca scapi de alge si isi mai revin plantele e beton. Probabil de la lumina de neon din birou, aprinsa toata ziua, au aparut alge.


Mersi! Nu sunt de la lumina din birou algele...plus ca nu e aprinsa toata ziua lumina. Algele au aparut in perioada iulie august cand am schimbat apa fff rar pt ca am fost in concediu...si oricum in pandemie mergeam rar la birou si schimbam mai rar apa...plus filtrul care a fost necuratat multa vreme.

Mai pun odata filmarea ca mai sus am pus de pe telefon si nu merge linkul....
Edited by Lucian: am editat eu lik-ul in postarea de mai sus (trebuie copiat link-ul din bara browserului nu cel dat de Youtube cu click dreapta si copy link...!

Azi am facut cateva "miscari" cu acvariul de la birou....de fapt l am mutat in alt birou, dar noroc ca la acelasi etaj.
Cu ocazia asta am aplicat si un autocolant negru si am spalat si filtrul extern (jbl e1501) care nu mai fusese curatat de mai mult de 1 an....de acolo si invazua de BBA care inca persista dar regreseaza ??????
Deci nu vreti sa stiti ce era in filtru.....negruuuu si mizerie cat incape.
Am folosit seachem prime si stability...tot ok cu pestii pana acum. Maine o sa mai adaug iar seachem stability sa fiu sighr ca totul merge ok.

Am reusit cateva poze:

image
image
image
image

Si aici o filmare:


Daca vad ca tot nu scap de BBA atunci aplic un tratament de la eSHa, parca protalon ii zice. E cumparat doar sa l folosesc.....doar ca vreau sa merg pe natural.

Edited by Lucian: am editat eu optiunile (debifat Disable BB Code in this message si Disable HTML in this message) ca sa vedem aici filmuletul!
Fadds wrote:Voi cu ce curatati geamul acvariului (la exterior)? Am incercat solutie de geam, spirt, apa, mi-am dat jos si tricoul de pe mine si am frecat cu el. Toate lasa dare care se vad mai ales privind de jos acvariul...
image


Eu curat cu o carpa si cu glass cleaner de la amway....ffff bun, dar tot mai raman urme....incerc sa scot urmele daca sunt si asta e.....la lumina naturala vezi urmele.
Foloseste carpa de bumbac care nu lasa scame.
dan.pavelescu wrote:Am folosit si Jebao si Tunze. China vs Germania. Totusi, nu pot alege o favorita, pentru ca am fost multumit de ambele.


Cred ca raman la Tunze
dandumitru wrote:Da !
Stand din pal ordinar ramforsat cu teava rectangulara de 40x40x3, bazinul 150x55x55x12 gol, canistrele dezinfectate curate (Tetra 700, JBL 1500, Eheim Profesional 3e 2078 ) furtunele dezinfectate curate, reactorul de CO2 nou nout ( filtru de apa ) sonda Ph noua, acelasi Ph-control JBL, substrat Aqua Medic Volcanit ( 150 kg asteapta dezinfectare si spalare ) decor lemn 70 kg, sau ce a mai ramas din el, decor piatra 700 kg , aici nu sa modificat nimic, sunt trei tipuri de roca, filtrul de substrat dezinfectat curat, mediile filtrante noi ( doar sera siporax 20 litri aproximativ 8 kg ), fauna ?, flora ?, ramane de vazut unde va fi locat bazinul, acasa in Bucuresti sau la tara.
Cam atat pana acum !

Bre, iti cam poluez topicul, dar, tu esti de vina ....... !

Alinutz, multumesc , ala este un setup din 2013-2014 !


Abia astept sa vad ce va iesi din toate aceste echipamente. Cred ca ceva f fain.

Abia dupa ce am scris mi am dat seama ca erau poze mai vechi, dar oricum frumos setup ul
dan.pavelescu wrote:
alinutz80 wrote:
Nu imi dau seama care e diferenta intre RW 8 si SOW 8......poate ne lumineaza ceva coleg.


RW e generatia veche. Diferente uimitoare nu exista, doar partea electronica din controller a fost regandita.


Ok multumesc Dan.

Zici sa merg pe Jebao ? Sau sa raman la Tunze?
Revin din nou la acest topic.....inca nu am reusit sa iau pompa Tunze 6025 (Tropheus n au livrat si n am mai comandat in alta parte inca....), mai mult din lene si motive financiare - plus ca cea Hydor inca merge bine mersi deocamdata.

Dar, am mai tot studiat piata asa putin si am data peste acest Jebao (putin mai scump ca si Tunze):

https://roacvarii.com/jebao-rw-8-wavemaker-pompa-valuri.html

sau asta: https://coralfarm.ro/pompe-and-accesorii/pompe-de-recirculare-curenti/sow-8-jecod-sine-wave-wavemaker-pump/

Nu imi dau seama care e diferenta intre RW 8 si SOW 8......poate ne lumineaza ceva coleg.

Ce parere aveti de aceste model de Jebao ? Are cineva sa ne spuna cat e de silentioasa si cat de fiabila este?
Vad ca are si controller si poti regla debitul de la 700 la 8000L la RW-8 si de la 500 - 8.500 litri / ora la SOW-8...etc.

Din specificatii cel mai mult imi plac urmatoarele:


• Foarte silentioasa datorita unui suport care are fiecare wavemaker seria FS (100% mai silentioasa decat Vortech);
• senzor de intuneric: detecteaza cand se sting luminile acvariului si scade automat debitul pompei/ cand se stinge lampa ,pompa va functiona la o turatie mai mica
• Regim de alimentare – la apasarea butonului „feed” wavemaker-ul se stinge pentru o perioada de 10 minute;
• Rw-8 este cu ax ceramic pentru o viata mai lunga a pompei;
• Un sistem inteligent de control cu ajutorul caruia pot fi simulate modele diferite de valuri

Lucian Jitaru wrote:Fadds - fx6-le are ambele duze orientate in jos, ca sa imprastie ce ajunge pe substrat catre in-ul de la filtre.

paradoxx - apa nu era rece, o trec prin centrala, deci reglez eu ce temperatura vreau.

alinutz80 - acelasi lucru vreau sa fac si eu, am pompa de aer, am si pietre/bureti, sa termin cu cheltuielile de sarbatori si o sa-mi iau si UPS.

Alti pesti o sa vad ce mai iau, momentan inca ma uit/studiez.
Oricum nu as comanda acum pesti de nicaieri, am mai comandat in iarna si am avut surprize foarte neplacute.


Da, bafta mare!
Studiaza linistit oferte si cam ce vrei sa faci acolo.....momentan eu as adauga repede pompa de aer cu o piatra, sa nu ai si alte surprize.
UPSul poti sa-l iei pe viitor.

Ca sa nu fii nevoie sa tii duzele orientate in jos, pentru a imprastie mizeria catre in ul filtrelor eu folosesc o pompa de valuri...sigur ajuta mai bine ca si orientarea duzelor filtrului extern.
Frumos da! Felicitari Dan!
Ciudat ca au murit asa dintr o data.....eu zic ca e de la lipsa oxigen, cred. Dar putea fi si de la apa ceva (cu toate ca ai trecut o prin filtre) sau de la apa prea rece (dar nu cred...ma gandesc ca o incalzesti putin cu centrala de apartament).

Eu, in acvariul mare, de cand l-am pornit acum 6 ani am o pompa de aer (Schego WS3) cu 2 pietre in capat si aceasta merge in continuu 24 din 24 (e pusa si pe UPS) si asa nu risc niciodata ca pestii sa ramana fara oxigen (asta stiu de cand aveam discusii ca e litera de lege )

Imi pare rau pt pierderea ta.....mai incearca cu inca 8 geophagusi red head tapajos (recomand pt ca sunt are faini) dar sunt si alti geophagusi faini, de exemplu mie mai imi plac winemilleri, altifrons si brasiliensis.

https://www.seriouslyfish.com/species/geophagus-winemilleri/
https://www.seriouslyfish.com/species/geophagus-brasiliensis/
https://www.seriouslyfish.com/species/geophagus-altifrons/

https://www.nevertebrate.ro/advanced_search_result.php?keywords=geophagus
narcis wrote:Eventual sa ii cresti separat pana se mai dezvolta, sa nu ajunga hrana.
Tot pe hemigrammus as merge si eu. Puntius titeya sunt si ei foarte frumosi. Cresc putin mai rotofei decat hemigrammus si sunt mai longevivi. Doar ca femelele sunt mai sterse, masculii sunt rosu mai aprins. Un mascul am si eu ramas din vechiul setup, o frumusete.


Narcis, cu siguranta am sa ii cresc pana sunt mai mari, si raman la hemigrammus.

Mersi Dan P pentru sugestie de titeya...ii stiu si eu si sunt extrem de frumosi (am avut la birou cativa odata), dar vreau sa raman doar pe sudamericani....nu bag alti pesti din alte zone ale globului.....incerc sa merg spre biotop pe cat posibil.
ocean wrote:Ramai pe sudamericani , Hemigramus sunt ok, intr-o perioada erau si optiunea mea din ceea ce se gaseste la noi


Da, pe astia am sa merg! Si am sa ii cresc pana sunt mai mari sa ca nu ii manance astialalti
paradoxx wrote:Iti recomand cu o extrem de mare caldura emperor tetra. Nu ating 5cm, dar....in cazul in care vor fi haliti treptat, vei putea pe viitor sa adaugi si alte tipuri de pesti asemenea.


Sunt prea mici, si ii papa scalarii sau geophagusii.....plus ca atunci merg pe neonii rosii, care sunt mult mai frumosi ca si emperor tetra, parerea mea.
AndreiCr wrote:Am primit pachetul asta acum un an si a durat ceva pana sa ma mut sa am loc.

https://aquariumprest.ro/acvarii/acvariu-cl-eco60-tank-63-litri-promo.html

Acvariul e la fel , are aceleasi componente doar filtrul intern de aici e diferit. Cred ca voi cumpara acea lumina pe care mi-ai recomandat-o si o atasez eu pe capac .

Cel mai important e sa scap de acea chestie maro,planetele rosii sa creasca sanatos si sfaturile voastre au fost foarte bune.Multumesc frumos!


Da, pare sa fie ok acvariul.
Daca poti sa o prinzi pe capac lampa recomandata de mine e foarte bine. O poti prinde in ceva cleme de plastic sau cauciuc, vezi tu. Eu la capacele mele am locasul lampei originale Aquael deja iar aceasta lampa diversa color de 13W merge la fix.
Mai este si aici: https://abc-zoo.ro/21114-lamp-led-pentru-acvariu-expert-13w-color.html
AndreiCr wrote:Salutare!

Astept sa soseasca filtrul dennerle corner XL si seache matrix.

As vrea sa imi cresc lumina insa nu prea am idee. Am o banda led de 50 cm, 7,2W lumina alba.

Ma gandeam sa adaug inca 2 benzi rgb led ca sa nu fiu nevoit sa dau gauri in capac dar voi ce imi recomandati.?

Plantele rosii isi pierd culoarea ca nu au lumina iar plantele verzi cresc de la zi la zi.

La partea cu lumina sunt total depasit.


Poti sa mai adaugi inca 2 benzi led RGB...ca sa ai si rosu, albastru si verde. Eu zic caci cu inca 2 benzi de 50cm si 7,2 Watti ar trebui sa fie ok.

Daca ai posibilitatea in capac (nu stiu ce capac e...de la ce firma etc) atunci poti sa pui acest tub/lampa led: https://www.nevertebrate.ro/lampa-diversa-led-expert-color-13w-50cm-27553
Eu aceasta lampa Diversa o folosesc la 2 acvarii Aquael Leddy 60 (60x30cm)
ocean wrote:
alinutz80 wrote:Sunt curios daca oscarii nu inhata cate un melc....care nu stiu daca ar fi o treaba buna.

Cand au aparut oscarii la noi in tara, acum vre-o 32 de ani(un amic de-al meu si-a lut o pereche adulta cu 5000 de lei ce insemna doua salarii bunicele pe atunci) ei si respectivul ii hranea si cu melci de gradina mari. Crontzaneau animalele la ei cu cochilii cu tot de se auzea cum le maruntzeau, acuma poate ca le crapa inainte, dar melcii erau vii. La el nu au fost probleme din cauza asta, s-au reprodus bine mersi


Ohh ce tare...... no atunci nu e problema.

Eu stiu ca eram putin "stresat" cand aveam discusii si cu scalarii ca sa nu inhate ceva melc...nu stiu daca sistemul lor digestiv digera melcii astia de substrat care au o cochilie f tare din ce am vazut eu.
Daca tot am reactivat aici topicul, as dori si eu putin ajutor/o recomandare.

In acvariul de 450L pe langa scalari, geophagusi, corydorasi o gramada si Luri la fel.....am avut si vreo 40-50 de neoni rosii f faini....dar in ultima perioada au disparut aproape toti nu stiu unde si cum ca morti nu i-am vazut prin acvariu....am mai ramas cu 2 amarati de neoni rosii care se tot ascund printre plante.....
Acum, banuiala mea e ca i-au halit scalarii sau geophagusii (astia chiar au o gura cam mare ).....ca de murit nu aveau de ce sa moara asa dintr-o data.

As dori sa trec pe alt tip de pesti de banc din zona Amazon putin mai marisori, colorati frumos si care sa mearga cu scalarii si ce mai am eu acolo.

Eu m-am gandit cam asa:

1. Hemigrammus rhodostomus (Rummy-nose tetra) - vreo 30 40 buc. Cu toate ca si astia nu cresc f mari (maxim 5cm)...dar parca putin mai mari ca si neonii rosii (cardinal tetra) care cresc maxim 3,5cm.
https://www.seriouslyfish.com/species/hemigrammus-rhodostomus/

2. Moenkhausia columbiana red-blue - astia vad ca cresc pana la 5-6.5cm dar nu am avut niciodata si nici nu am prea vazut prin acvarii la noi. Poate are cineva si ne arata ceva poze cu ei.
https://www.nevertebrate.ro/moenkhausia-columbiana-red-blue-28022

Alte idei nu mai am, astept sugestii si propuneri din partea voastra.
narcis wrote:Frumosi pesti, exact la inotatoare ma uitam si eu. Ce inaltime are bazinul acesta?


Mersi Narcis! are 50cm inaltime. Dar cel mare in care ii voi muta are 65
ocean wrote:Inotatoare bine dezvoltate,spun asta pentru ca mai nou am vazut ca au aparut piticaniile indesate-corp mare inotatoare scurte(cel putin cat sunt pui, dar e un semn deja..) frumos crescuti!


Mersi Gelu!

Da, si eu am vazut cazuri cum spui tu...innotatoare scurte si corp mare...nu mi plac cu arata
 
Forum Index » Profile for alinutz80 » Messages posted by alinutz80
Go to:   
Powered by JForum 2.3.4 © 2012 JForum Team • Maintained by Andowson.com