[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: adrian09
Forum Index » Profile for adrian09 » Messages posted by adrian09
faptul ca nu are solzii zbarliti,e "bine" sa spunem asa..nu arata a dropsy..problema carasilor e ca sunt pesti rezistenti,dar,a fel de rezistenti si la tratamente...adica,tratamentul isi face greu efectul la ei si din acest motiv sunt greu de tratat

eu.tin sa ai dau dreptate lui Liviu,ciudata combinatie,caras creveti mai ales ca din punctul de vedere al temperaturii...nu se impaca..carasii sunt pesti de apa rece.. nu ca nu ar rezista la apa mai calda dar,sesimt cel mai bine la 21-22'C iar tu ai cu siguranta mai mult in bazin. Din cate stiu sunt multe boli care apar mult mai usor in medii cu temperaturi mai ridicatre ceea ce cred ca a facilitat si imbolnavirea caraselului
nu pot sa imi dau seama daca acele pete sunt pufoase ... ca un puf prins pe el..sa nu fie o infectie fungica.Din cate stiu petele apar in mare parte ca reactie a unor infectii sau pur si simplu isi schimba culoarea....cea ce nu e cazul aici,cu culoarea
Petele albe pe innotatoare mai apar si din cauza nivelului mai ridicat de amoniac,nitriti sau nitrati..adica o intoxicatie..
aicest bazin l-ai startat gresit.. in primul rand nu ai respectat perioada ciclarii care dureaza circa 4 saptamani.. dar numai dupa cel putin 3 saptamani incepi sa populezi bazinul treptat...
deci ai sarit si ciclarere...dupa 6 zile de functionare nu ai sa vezi ciclare... nivelul de amoniac ridicat cu siguranta...
dar daca tot ai inceput... mergi cu schimburile de apa din 3 in 3 zile...daca depasesti 3 zile risti sa intoxici pestii,si asa nu putem garanta ca pestii v-or rezista.. sa nu mai vorbim de pierderi... poate ai bafta sa nu ai pierderi..sunt pesti mai rezistenti ,altii mai sensibili....Trecand prin perioada ciclarii ,in general le cam slabesti sistemul imunitar...sa nu uiti sa lasi apa 24 ore la declorinat intr-un vas cu gura larga
Era sa uit..un lucru important,NU DA MANCARE MULTA CHIAR DIMINUEAZA DOZA.. POTI SA LE DAI ODATA LA 2 ZILEDE MANCARE...nu te speria,nu ai sa vezi peste mort de foame...Asa nu vei mai avea multe dejectii si mancare pe substrat care sa se descompuna .Deci emisia de moniac v-a fi redusa
Ar fi bine sa si aspiri substratul la fiecare schimb
in cazul asta ar fi bine sa faci schimburi de apa mai dese... maxla 3 zile cam 30 %... ca sa ti cat de cat in frau instabilitatea chimiei apei
Artur wrote:Superb acvariul asta, dupa ce gazonul o saacopere toate spatiile goale o sa fie si mai frumos moss`ul e demential

asta vroiam sa zic si eu...bazinul e foarte frumos dar mosul ala e belea...
endlerii sunt superbi
da..bun...dacr nu te-ai gandit ca filtrul nou nu e colonizat..si ca trebuie ceva timp bacteriilor sa se dezvolte,sa se maturizeze si sa ajunga la un umar de colonii suficient cat sa iti tina cit de cat un echilibru al apoei..?
Asa ,cu filtru nou e aproape ca si cum ai restarta bazinul.
smilie smilie smilie smilie smilie
nebunie ce e acoo...super

Dar am si eu o intrebare... la genul asta de acvarii .. sunt chiar.....PLUTA.....nu sunt cam multi pesti,sau sunt pesti de banc...?

de aceea am intrebat ..la cat timp se ridica cu 2 unitati ,duritatea ..daca se ridica la 4 sau 5 zilenu e o problema... dar daca locatarii sunt limitati la duritatea apei si , apa de la retea e aproape de limita max .. atiunci una din solutii ar fi sa faca schimburi mai dese sau sa combine apa cu apa de la o alta rete cu duritate mai mica
pietrele iti creste duritatea apai doar in cazul in care sunt calcaroase.... le poti testa cu otet si daca au reactie atunci sunt calcaroase...
In cat timp iti creste diritatea cu 2d?.Cu schimburi de apa mai dese poti tine sub control dar daca pietrele intr-adevar sunt calcaroase ar fi bine sa le scoti...
la filtru asta,in caserole eu as baga numai medii bio,as elimina buretii din interior si as pune burete doar la sorb ,in conul acela de protectie...Nu ai pesti care sa faca multa mizerie si sa iti diminueze rapid debitul filtrului...
eu am 2 sun sun 402b si am pus un burete pe fund la prima caserola si un burete la sorbul acela...Buretele din sorb il spal la 2 zile...bine .. pestii mei fac multa mizerie.. am carasi.
Tu.. cred ca l-ai spala doar la schimbul de apa

In alta ordine de idei,vreo 3 saptamani si 4 , sa mergi in paralel cu ambele filtre...sa apuce sa se colonizeze si cel nou...
timisoru.... nu te gandi la partea negativa..am vazut pesti care au trait destul de mult fara tratament chiar daca aveau branhiile rosii.Chiar in brasov,am stat o luna si m-am cam plimbat in petsop-uroile de acolo ...aveau .. nu mai stiu cum leai cheama pe pestisori dar erau rosi la branhii.. le-am spus dar.. nu cred ca au facut tratament..Au mai disparut din ei... acum nu stiu,i-a vandut sau au murit dar.. dupa o luna dintre ei inca mai traiau...
Cred ca sunt mai multe tipuri de infectie...eu zic sa continui cu tratamentul asa cum e prescris de fabricant si sa nu te mai gandesti la ce e mai rau
asta da... CEI NOROCOSI..mai ales norocosi cei care au de unde sa mai ia o pensie
cine te-a pus sa iti dai arama pe fata ca sa vedem ca iti plac provocarile?

si mai ales ca....place ce vedem....

gGabi.. hai sa nu il mai intratam ca poate... sefa... il trimite sa stea cu pestii si cu coralii..nu mai mananca o ciorbita calda..
mie unul.. nu imi pare a fii pietris calcaros....daca pui otet,trebuie sa fiarba,,, aproape ca acidul..daca scoate doar doua trei bule.. nu e prb..

c invatatul...e cale lunga.. dac te uiti si prin topicurile jurnal,ai sa vezi ca si cei ,pe care ai consideram acvaristi profesionisti, au si ei nevoie de sfaturi ,pe ici pe colo...
din punctul meu de vedere,in acvaristica,niciodata nu vei sti destul ca sa faci ceea ce iti doresti
poti pune o poza cu substratul si de unde l-ai achizitionat...?

sistem CO@ ar fi bine sa iei,orice planta are nevoie de CO2 pentru fotosinteza... dar sunt si plante care merg si fara aditie de CO2 ,nu ca nu ar avea nevoie dar nu sunt asa pretentioase.. acestea sunt plante easy,..si una din cele mai rezistente,si frumoase,cel putin pentru mine,este Anubias,imi plac toate s=orimentele de anubias...e rezistenta,nu are pretentii mari nici la iluminare nici la CO2,mai este mos-ul.. de fapt sunt multe...dar cum eu nu sunt nul la plante... o sa iti spuna mai multe ,colegii cu plantate...pentru mine oamenii acestia sunt.. BILIOGI si CHIMISTI...
si unul cu corali...
ai aspirator pentru substrat?
macar la 2 schimburi de apa sa aspiri substratul..
ma gindesc ca nu e usor... mai ales ca nu stiu mai nimic de acest arbore..sau copacel ce este...Dar ma gandeam ca,poate are putere mare de adaptare ca din cate am vazut... e cel mai chinuit,il leaga cu sarme lanturi si toate cekle ca sa il torsioneze sau sa ai dea anumite forme...De acolo mi-a venit ideea.. el este un supravietuitor din gene..
Silviu Man wrote:
dan.pavelescu wrote:Eu prindeam moss-ul cu ata de papiota. Cu timpul, ata putrezea si iesea din peisaj. Pana putrezea apa, era prins si moss-ul, nu-l mai scoteam de pe lemn decat cu gillete.

Asta nu am incercat, da' incerc la viitoarea plantare. Intre timp am exersat sfatul lui Gabi, si, in A400, am folosit aproape numai glue gel.

si ala arata fain.. dar parca nu e asa uniform ca asta
nu mai stiu.. da.. pe asta nu o manca carasii?

lasa ca ne iarta nenea Silviu...dar nu o lungim ca sa nu ai stricam pozele..

Forum Index » Profile for adrian09 » Messages posted by adrian09
Go to: