| Message |
|
|
|
si eu am incercat cu un muschi.. nu stiu cum ai spune.. seamana cu mosul.. mi l-au dat astia de la petshop,dar nu am reusit nici cum sa il pun pe creanga,era numai firicele mici ,unul cite unul,parca era iarba tunsa cu cositoarea......am vazut ca nu pot.. mi-am bagat toate alea in vinzator si l-am aruncat
asta era prin primavara ,, anul trecut, cand am cumparat al 2-lea anubias
Cind o sa imi iau si eu mos,o sa incerc amandoua posibilitati.. parca e maistilata a lui Dan...nu mai stai sa cauti ate..fire....dupa ce e prins..
|
 |
|
|
|
noutati?..pastisorul e in carantina.. schoimburi de apa,mancarea... c
cum stam?
|
 |
|
|
|
no... Made Silviu...moi... je ne peux pas commenter...
Silviu... eu is mai scrantit asa...putin ,,, daca tot ai facut ceva teste,si am vazut ca ai reusit ceva,,,sa adaptezi plante la mediu marin...nu te-i gandit vreodata la un banzai sa incerci?ar arata super fain un banzai in bazin..
|
 |
|
|
bun .. bun mai Silviu.. dar ai uitat sa im raspunzi la intrebare.. cum l-ai prins... cu superglue.fir de pescuit..plasa ...
Si daca nu imi spui... imprastii pe tot forumul ca ai cele mai nenorocite bazine ...
|
 |
|
|
|
super fain.... dar mos-ul ala..... e bestial cum l-ai lipit de a iesit asa tufa faina....
|
 |
|
|
|
bizar....un bazin in plina ciclare,nitrati valoare mica..nitriti 0...? mi se pare ciudat.. eu mi-as dori sa am valoarea asta la nitrati in apa de la retea.. cind ai facut schimbul de apa.. inainte sau dupa ca ai facut analizele?
|
 |
|
|
|
|
 |
|
|
|
dsa... e bun siporaxul... eu in canistre am doar siporax...
perfiltrarea o poti face simplu...un burete ,ca cel negru de la filtrul tau care il ai acum,se monteaza pe IN-ul filtrului exterior,,,teava aia care o sa intre in bazin ,pina aproape de fundul bazinului si pe unde intra apa..acolo poti pune burete pe care il speli cand debitul filtrului incepe sa scada..in cazul in care scade mai repede decat faci schimburile de apa,Normal il speli la fiecare schimb.. Aceasta prefiltrare e buna pentru ca o sa cureti mai rar filtrul exterior...
|
 |
|
|
|
|
 |
|
|
|
in functie de teste... normal la o saptamana Dupa ciclare normal nu ar trebui sa ti se ridice nitrati la 50 mai repede de o saptamana.. asta in cazul in care filtrarea este suficienta.. ar trebui sa fie..daca se ridica mai repede ori dai de mancare prea multa si ranmine pe fundul bazinului aceasta generand o cantitate mare de amoniac si bacteriile nu fac fata.ori in retea ai nivelul de nitrati ridicat.. dar despre asta vorbim la momentul respectiv
apropo de mancare.. ar trebui sa reduci portia de mancare ,,,clar... mai ales pentru aceasta perioada de ciclare....da doar odata pe zi cit sa manance in 2 min... sa cada cat mai putina mancare pe fundul bazinului.. chiar deloc daca se poate
|
 |
|
|
|
si fii atenta la declorinaere sau la conditionerul de apa...daca folosesti...
|
 |
|
|
|
si dupa ce vine filtrul continui cu schimburile de apa... dese.. abia dupa 3 saptamani,de la montarea filtrului reduci la 2 schimburi /saptamana.. dar nu inainte sa faci niste teste de apa inainte de schimbare.. daca a doua zi sau a 3 ai nitrati aproape de 50ml/l sau exista nitriti... continui cu schimburoile dese.Ciclarea se face cam in 4 saptamani...filtrul si mediile filtrante fiind noi,sereia ciclarea de la 0 si dureaza pina se formeaza si se maturizeaza coloniile de bacterii
|
 |
|
|
|
eu zic ca daca tot iti achizitionezi enheimul.. mai bine cumpara macar siporax..1000 ml sau cat intra....
|
 |
|
|
|
toate filtrele.. la un moment dat face galagie mai mare,,....orice ai face...Cind debitul a scazut foarte mult,pentru ca s-au acumulat mizerii in el sau pe furtune.. mai sunt si alte cazuri dar in gemneral filtrele externe nu fac zgomot mare,,
|
 |
|
|
|
incalzitorul.. nu il mai tine cu totul in apa... este el anti acvatic dar e mai sigutr sa il pui in apa cit are sticla de protectie.. si vad ca e inclinat...daca asa a zis cel de la petshop... nu e nici o diferenta.. doar ca atuci cind e inclinat este inestetic
|
 |
|
|
|
un 511 ar fi super... eu am un 501..intr-un sertar are un burete si in celalalt vune cu inele ceramice ,pentru filtrare bio.. la 511 cred ca intra un saculet da 1000 ml de medii bio.. pentru tiene e super.Pe langa asta,poate fii upgradat foarte usor,pentu o capacitate mai mare de filtrare
ENHEIM este ,ca firma ,mult mai buna dar nu stiu cu ce medii vine...si depinde ce iti permiti..
|
 |
|
|
|
vezi ca nici un filtru nu vine plin cu medii filtrante... asta am vazut doar la EDEN.... in oricecaz,inainte sa te decizi sa cumperi pune aici intrebarea daca e bun,bine sau...
|
 |
|
|
|
|
 |
|
|
|
|
 |