Message |
|
[quote= felicitari Gabi pentru locurile ocupate la concurs.
.
Multumesc !
|
 |
|
Adrian eu cred ca l-as face doar cu moss. Daca vrei insa si o planta de gazon , marsilea hirsuta este alegerea ideala .Este o planta faina si nepretentioasa.
|
 |
|
Legat de ce ziceau colegii de altumi , linga mine aici e un Hagebaumarkt cu sectiune de acvaristica la fel ca si Hornbach. Au si citeva bazine cred eu la 400-500l. Foarte rar aduc altumi in ele. Intradevar pestii sint o splendoare .
|
 |
|
dan.pavelescu wrote:Gabi, imi place ce vad. Mishteaux!
Daca as fi in locul tau, de acum inainte as lasa acvariul in pace - mentenanta si foarfeca o data pe saptamana sau la doo saptamani si atat.
Sarumina. Clar ca asta urmeaza .
|
 |
|
Silviu Man wrote: Frumos!
Oare ar merge un scape la fel si in A1000
Silviu nu stiu ce inseamna A1000
Ma bucur ca iti place . E inca work in progress . Oricum sint multe bazine faine care pot fi luate ca model .
Artur - mersi fain . Cum ziceam "work in progress" ..... trebuie sa treaca ceva timp pina sa arate legat .
Teoretic imi doresc sa il tin scapele asta cit de mult . Practic am deja in cap schita pentru urmatorul . Ceva zic eu mult mai elaborat . Oricum ma bucur de el , de plante ca si-au dat drumu si sper cit de curind sa scap si de algele paroase care sint pe unele crengi si citeva frunze de Bucephalandra . 
|
 |
|
O poza de ansamblu de azi. Nu prea multe de aratat. Gazonul acu 2 saptamini era doar istorie . Ce se vede practic a " renascut de vreo 10 zile . Am tuns in schimb staurogyne si rotala . Rotala era pina sus . Marturisesc ca la un moment dat Batman a zis sa las doar radcainile sa se vada fara altceva in spate . Cred ca are dreptate cu faza asta.

|
 |
|
Deci eu mi-as da toata silinta sa fac ceva de genu :
|
 |
|
Cit de des faci schimburi (partiale) de apa ? Ce temperatura ai in acvariu ?
|
 |
|
Ce-mi place forma copacului !
|
 |
|
skija wrote:
De ce cand ai mutat difuzorul de co2 a inceput sa mearga bine bazinul ? sa nu crezi ca e o coincidenta
De aia sint sigur ca nu e coincidenta .
|
 |
|
Silviu Man wrote:.
cea artistica (scuze Gabi, vor fi si niste casute pe acolo, asta e,.
Asa am avut o presimtire .....
|
 |
|
Skija bazinul lui Bobi l-am urmarit atent doar de cind am inceput setupul asta nou.
Nu stiu care a fost treaba la Lost nature dar setupul ala a mers perfect . Doar ceva GSA. Nu-mi venea sa cred ca se poate asa. Cred ca totusi intr-o masura cum zice si Humbert lumina a jucat un rol important .
|
 |
|
|
 |
|
Cred ca o butelie de 10 kg cu un reactor din filtru de apa marca " Bitanu " ca sa ai dizolvare buna la CO2 ar face fata la volumul de apa .
|
 |
|
skija wrote:
Gabi C wrote:JBL u ala e foarte fain. L-am avut si eu .
Si de ce ai renuntat la el ?
Zici "am avut"
Am JBL ul de plante si Dennerle Amazon Day acum . Am vrut sa testez si combinatia asta si vizual imi place foarte tare plus ca si plantele merg ok . Am fost fain lumina foarte rece dar acum am " mai coborit " temperatura de culoare . Din experienta personala - la cele citeva setupuri care le-am avut pina acum - la lumina rece am avut cele mai putine alge. Poate e doar coincidenta .
Amazon Day de la Dennerle imi place mult ca temperatura de culoare si imi place combinat cu unul din tuburile JBL fie cel de plante fie cel cu lumina rece. Mi se pare combinatia ideala pentru ceea ce-mi perminte standardul atipic Juwel .
|
 |
|
skija wrote:Vreau lumina mai rece , o sa vad cum ii tubul asta, mai era osram 880 dar nu cred ca se mai face
Lumina e chiar rece la el ( un rece placut ochiului) . Plantele s-au dezvoltat fain sub el. Crede-ma nu vei fi dezamagit daca-l iei .
Eu l-am avut in combinatie cu un Dennerle trocal amazon day pe " Lost nature" si dpdv al cresterii plantelor si vizual combinatia a fost foarte faina.
|
 |
|
JBL u ala e foarte fain. L-am avut si eu .
|
 |
|
He he ce fain ti-a iesit ! Nu stiu daca as fi pus microsorium .... in rest foarte fain .
|
 |
|
|
 |
|
Vezi ca ramirezii sint pesti destul de sensibili la calitatea apei . Sa faci ( poate deja faci asta ) schimburi de apa saptaminale de 50 %.
|
 |
|