| Message |
|
|
|
nu sar, se catara si nimeresc afara. Apa e prea aproape de buza de sus si sunt aruncati de aerisitor. Intre timp poti verifica si ph. Daca e mare au tendinta sa fuga de acolo
|
 |
|
|
|
vand ph controller artz elektronik, fara sonda, in stare perfecta de functionare. 400lei
|
 |
|
|
|
vand ph controller artz elektronik, fara sonda, in stare perfecta de functionare. 400lei.
|
 |
|
|
tocmai de asta am pus si demontarea robinetului aici http://www.acvariu.ro/forum/posts/list/0/36471.page . In principiu se rup dintii de la robineti si manerul se invarte in gol. Daca se intampla o chestie din asta(mie mi s-a intamplat) cu ajutorul unei surubelnite se forteaza deschiderea robinetului pe sus pe unde este robinetul de inchis-deschis. Aici trebuie avut grija ca in interior o rotita se invarte in stanga si cealalta in dreapta
|
 |
|
|
Herr K wrote:Salutari tuturor!
Cum spune si titlul vreau sa incep un acvariu de la zero. Am citit mult forumul si nu prea m-am lamurit in anumite privinte
Initial am vrut sa-l fac de 80x40x40, dar citind pe aici am decis sa fie 90x40x40 ca sa pot pune neone T5 de 39W (85 cm).
parerea mea e aceeasi 100cm lungime. La 90cm o sa ai probleme cu soclurile. Daca pui o lampa suspendata e altceva, dar daca faci capac spatiul e mic si nu iti lasa posibilitati de manevra. Daca te mai gandesti sa pui coolere de racire chiar vei avea probleme cu spatiul. Nu trebuie sa te gandesti ca 7cm in fiecare parte e mult si ca nu ajunge lumina. O sa ai lumina suficienta
|
 |
|
|
uite aici o varianta de reducere a puterii https://www.youtube.com/watch?v=9AJOlxnRscc . Pe masura ce buretii se colmateaza, se micsoreaza puterea lui. Oricum in el ai doar filtrare mecanica. Ar trebui sa te orientezi catre un extern sau un intern care are si filtrare biologica
|
 |
|
|
|
cumpar leri masculi sau schimb femele pe masculi( am 6 femele si vreau 3 masculi)-doar Bucuresti
|
 |
|
|
|
nu stiu ce led ai, dar in principiu ar trebui macar un 30w in acvariu. De asta se vad lateralele acvariului in intuneric. Si inca un lucru: lumina pe care o percepem noi nu este tot una cu cea de care au nevoie plantele, sau altfel fie spus faptul ca noi "vedem"in acvariu nu inseamna ca asiguram necesarul de fotosinteza. Bafta mai departe!
|
 |
|
|
|
ce capacitate are acvariul?
|
 |
|
|
|
cata lumina ai si ce neoane?
|
 |
|
|
|
incepe sa promita. Mai ai nevoie de plante si lumina. Pietrisul mi se pare un pic cam mare. Ai mascat destul de bine filtrele, dar o canistra externa te ajuta mult mai mult.
|
 |
|
|
|
Bine ai venit si bafta!
|
 |
|
|
um02122 wrote:Felicitari pentru acvariu.
Se vede ca ai citit oleaca inainte sa te apuci de treaba.
Pentru lumina, banuiesc ca o folosesti pe cea originala cu care a venit acvariul. Cauta tuburi E5, cred ca iti ofera mai multa lumina, plus ca nu-si schimba spectrul atat de repede si poti sa te bazezi pe ele cel putin cinci ani (au trei ani garantie), ei afirma ca te duc vreo opt ani. http://www.euroquatics.com/
Eventual adaugi si reflectoare daca iti permite spatiul.
E5 sunt si pentru apa dulce?
|
 |
|
|
|
Salut, ai PM pentru blyxa
|
 |
|
|
|
Vand o galeata de plante numai in Bucuresti. Ele provin din acvariul de mai jos, care imediat dupa postarea acestui anunt intra la foarfeca. Anuntul e valabil pana marti seara. Pretul e mai mult decat modic: 15 lei. Voi reintra pe net dupa ora 14, pana atunci gradinaresc in acvarii
|
 |
|
|
|
eu as merge pe lungime de 100 cu aceeasi inaltime si latime(asta daca nu poti mari latimea). Lungimea de 100 te ajuta la neoane(fiind o lungime clasica gasesti neoane mai usor si de calitate-Giesemann). Filtrul in aparenta e ok, dar uite-te la consum in comparatie cu alte filtre si trage o concluzie. Consumurile se vad in timp si te afecteaza, iar un filtru il lasi permanent sa functioneze
|
 |
|
|
|
munca multa si nu stiu daca se merita. Daca reusesti sa-l desfaci du-te cu el la un geamgiu si pune-l sa taie din partea de sus si sa ti-l faca de 40 inaltime. La 50 eu nu m-as risca la geam de 6. Din partile care le taie geamgiul sa iti faca si doua intarituri de 5-6cm latime care sa le aplici la acvariu. In felul asta stai linistit si se vede si frumos in casa. Daca nu, o sa arate ca naiba un acvariu umplut 2/3 si mai sunt si alte incoveniente(lumina redusa, greu de umblat in el, etc)
|
 |
|
|
|
feedback pozitiv catalos. Donatia de Rasbora a mers perfect(asa cum era de asteptat din partea lui), iar micul troc de plante-pesti a fost reciproc avantajos. Este a doua oara cand ma intalnesc cu el si ambele intalniri au fost placute, rapide, punctuale. Recomand ca seriozitate si acuratete in mesaj: "pestii sunt sanatosi, vioi si mari mancaciosi"
|
 |
|
|
|
daca nu i-ai dat ii vreau eu
|
 |
|
|
|
vand ph controller artz elektronik, fara sonda, in stare perfecta de functionare
Pret 400lei
|
 |
|
|