[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: Faye
Forum Index » Profile for Faye » Messages posted by Faye
O sa postez in ambele topicuri, ca sa nu se rupa sirul logic al discutiei. Asa arata cea mai afectata planta din bazin.
image
Nu mi-e greu s-o curat de BBA, dar as prefera sa vad alga cum moare de buna voie. Fertilizam cu Easy Life profito, kalium si easy carbo. De vreo 10 zile n-am mai fertilizat deloc, am redus lumina de la 7 la 5 ore pe zi, in schimb am dublat cantitatea de hrana a pestilor. Vreau sa vad in conditiile astea daca e vreo schimbare in evolutie. Deocamdata pare sa stagneze. O mai am pe inca un anubias, doar pe 2 frunze, pe incalzitor si pe out-ul filtrului extern, fix acolo unde e curentul mai puternic.

De aspirat, aspir superficial, doar la suprafata. Adun resturile depuse pe substrat, fara sa intru adanc in nisip si doar pe acolo pe unde imi permite decorul. O data pe luna scot lemnele si aspir temeinic si pe sub ele. Mai nou, clatesc si frunzele anubiasilor la curatenia lunara.
O sa postez in ambele topicuri, ca sa nu se rupa sirul logic al discutiei. Asa arata cea mai afectata planta din bazin.
image
Nu mi-e greu s-o curat de BBA, dar as prefera sa vad alga cum moare de buna voie. Fertilizam cu Easy Life profito, kalium si easy carbo. De vreo 10 zile n-am mai fertilizat deloc, am redus lumina de la 7 la 5 ore pe zi, in schimb am dublat cantitatea de hrana a pestilor. Vreau sa vad in conditiile astea daca e vreo schimbare in evolutie. Deocamdata pare sa stagneze. O mai am pe inca un anubias, doar pe 2 frunze, pe incalzitor si pe out-ul filtrului extern, fix acolo unde e curentul mai puternic.

De aspirat, aspir superficial, doar la suprafata. Adun resturile depuse pe substrat, fara sa intru adanc in nisip si doar pe acolo pe unde imi permite decorul. O data pe luna scot lemnele si aspir temeinic si pe sub ele. Mai nou, clatesc si frunzele anubiasilor la curatenia lunara.
@kirucd Sunt sigura de nivelul ridicat al PH-ului. Chiar am deschis un topic acum ceva timp in care intrebam daca e ok PH-ul, culmea tot 8.6 era atunci. Si asa a fost cam toata iarna, vara de obicei e mai jos.

Uite ce ziceam eu pe 7-04-2015, cam coincide cu data buletinului de analiza. O fi fost mai scazut in perioada aia, acum e sus sigur.
Faye wrote:PH-ul s-a dus la 7.4 de cand am domolit furtuna de suprafata.

Si ca sa-i demonstrez lui Lemon ca plec urechea la sfaturile lui Pavelescu astazi era ziua 4 de la ultimul schimb. Asta e mult la mine! Am hotarat sa ignor acvariul ... pana maine! Incep cu pasi marunti.

L.E. E o fantana cu apa de izvor de mare adancime cam la o statie de mine, in fata parcului Florilor (cred ca asa se numeste). Maine ma duc si testez apa de acolo... daca e ok, o sa vedeti o dementa care se plimba cu butoaiele prin Pantelimon.
@Liliacul S-a notat, esti lenes! Vin eu si iti schimb apa periodic, dar plec de la tine cu o cisterna de apa smechera de Colentina, cu PH sub 7.
@kirucd La retea PH-ul e 8.6. In acvariu a mai scazut putin in cele cateva zile, fara adaos de CO2.
@mugurel Plantele le-am primit in stare perfecta, cu radacini lungi, pufoase si fara nicio frunza ingalbenita. Melci nu am sa le manance, deci mor din cauza apei, de foame, sau din alta cauza pe care nu reusesc s-o dibuiesc.

As incerca adaos de macro EL Nitro si Fosfo pentru ca de schimburi de apa nu cred ca reusesc sa ma las. Cine are ancistrusi ma va intelege.
Asa arata PH-ul dupa 4 zile de la schimbul de apa, fara aerare suplimentara:
image
Plantutele de suprafata au murit toate, desi le-am ferit de curenti. Pana la urma cred ca nu am azot in apa, ceea ce e bizar. Bazinul e la limita suprapopularii si nu ma zgarcesc la mancare. Pestii mei sunt indopati. Am amoniacul si nitritii pe 0, iar nitratii 10, rareori 15. Probabil nici cu fosfatii nu stau prea bine, dar pentru aia nu am test.
Si acum intervine dilema. Eu schimb apa o data la 3, maxim 4 zile, pentru ca nu-mi place sa vad resturi pe substrat, asa ca aspir resturile impreuna cu 40-50L de apa.
Sa fac schimburi mai rare, sau adaug fertilizanti macro?
S-au dat, multumesc.
Eeeee, ce haioase sunt! Sa va traiasca acvaristele!!
Donez hrana congelata:daphnia, krill, ciclopi, larve rosii, inima de vita cu spanac, blistere de 100 gr. Sunt toate incepute, dar pestii mei fac mofturi si n-are rost sa le tin degeaba in congelator. Nu au fost decongelate si recongelate, cel putin nu cat au fost la mine. Zona de livrare Cora-Pantelimon/Bucuresti. Contact PM.
Daniel1402 wrote:... trebuie sa negociez cu nevasta-mea, sa vad ce desfiintez de prin casa

NU desfiintezi plantatul! Da-mi numarul sotiei, s-o montez impotriva africanilor.
Era bine sa te interesezi inainte sa setezi filtrul extern, pentru ca nu e recomandat sa il tot freci, mai ales la inceput. Lampa UV se foloseste atunci cand e nevoie de ea (apa verde de exemplu), nu tot timpul. Carbunele activ se foloseste pentru filtrare chimica (ex: dupa ce ai facut un tratament medicamentos, elimina resturile de medicament din apa), nu ajuta filtrarea biologica si trebuie schimbat periodic. Deci nu ar trebui sa se gaseasca in filtrul tau extern, mai ales daca fertilizezi.
Prefiltrul afecteaza prea putin debitul, este foarte bun pentru filtrarea mecanica, reduce mult interventiile de mentenanta ale filtrului extern.
Panza aia alba se numeste perlon si ea este vinovata de diminuarea debitului. In plus se colmateaza foarte repede si va trebui schimbata foarte des.
Apa in filtru circula de jos in sus, iar bacteriile trebuiau puse in filtru, asa cum recomanda producatorul, nu in acvariu. Continua aditia de bacterii, dar pune solutia cu o seringa in sorbul filtrului.
Medii indicate pentru filtrarea biologica ar fi: Ada bio rio, matrix, sera siporax, micromec, etc.
sonic11 wrote:
Sunt orb, duma de mana

Citeste articolul asta: http://www.acvariu.ro/forum/posts/list/24563.page
sonic11 wrote:
Nu cred ca este vorba de un dezechilibru, algele au aparut in urma achizitionari unor plante

Daca nu ai fi avut un dezechilibru, algele introduse cu noile plante nu ar fi trait. Ar trebui sa elimini cauza, nu efectul. In fine, faci cum crezi tu ca e mai bine. Succes!
Eu cred ca la tine e un dezechilibru intre macro nutrienti. Am numarat in poze cel putin 4 tipuri de alge. E o performanta!
Testele pe care le faci nu te ajuta cu nimic. NO3 e ciudat de jos. Apa mea de la retea e mai bogata in NO3. Ai incercat sa vezi daca ai amoniac in apa? Sau nivelul PO4?
Lumina veche era pusa pe vremea cand nu voiam deloc plante. Era un T8 Philips 18W extreme cool daylight 12000k.
Stai linistit, ca nu isi consuma nimeni energiile cu ranchiuni pe forum. Cel mai probabil e lumea plecata in vacanta de pasti.
Algele despre care vorbesti par a fi BBA si staghorn. O poza ar fi ajutat. Cauta denumirile pe net si vezi daca sunt ceea ce ai tu. Cu BBA ma lupt si eu dar pierd batalia. Am citit cam tot ce am gasit despre ea si sunt atatea pareri contradictorii cate articole. Despre cealalta nu stiu mai nimic din experienta proprie, asa ca nu vreau sa te induc in eroare.
Concluzii la o luna dupa schimbarea luminii:
1. S-au festelit toate plantele de suprafata.
2. Anubiasii dau frunze noi anemice, rasucite, strambe, vai mama lor.
3. BBA a explodat. Era ca un chenar pe marginea catorva frunzulite, acum e peste tot si i-a crecut parul.
corinaD wrote:As avea doar 10 cm latime langa acvariu pentru un filtru extern.

Filtrul extern se pune de obicei sub acvariu, in dulapul/standul pe care sta bazinul.
Chestia aia seamana a columnaris. Da un search pe google, uita-te la poze si vezi daca seamana cu ce ai intampinat tu. Se trateaza cu antibiotic (Baktopur, Furanol), nu cu anti spot.
Decat sa iei un al doilea filtru intern, care iti ocupa loc aiurea in acvariu, arata ca dracu' si nici prea multa treaba nu face, mai bine te orientezi catre unul extern. Si poti merge cu ambele in paralel, cel intern pentru filtrare mecanica, iar cel extern pentru filtrare biologica.
corinaD wrote:
Cum imi pot da seama de amoniacul din apa? In test, facut chiar acum NO3 - ar fi 10 si NO2 0 (mereu).

Exista test la picatura pentru amoniac (NH3/NH4). Dar daca ai nitritii pe 0 ma indoiesc ca e vorba de deciclare. Mai ales cu schimburi de apa din 2 in 2 zile, putin probabil sa ai atat de mult amoniac in apa. Eu am intalnit problema cu scarpiniciul si respiratul la suprafata dupa ce am bagat pesti necarantinizati, care mi-au infestat bazinul cu dactylogyrus (paraziti ai branhiilor). Am rezolvat cu JBL Gyrodol.
Dar nu te apuca de vreun tratament daca nu esti sigura care este problema.
Nu mai dau, ca ma enerveaza. E urata cu crengi. Exista teste de oxigen? Sunt curioasa cum sta treaba dimineata, dupa ce toti baEtii, pesti, plante, melci, consuma pe timpul noptii si nimeni nu produce(decat pe o treime de bazin ).

Forum Index » Profile for Faye » Messages posted by Faye
Go to: