[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: CarmenTu
Forum Index » Profile for CarmenTu » Messages posted by CarmenTu
E de bine pe o parte ca pestisorii s-au adaptat, dar acum incepe altceva. Frunzele de la plante incep sa se ingalbeneasca si sa sa inegreasca. Ce ma fac...
Acum stau linistiti, asa m-am gandit si eu,pana se obisnuiesc. Nu stiu cum fac cand aprind lumina ca acum nu vreau sa o aprind ca sa nu ii stresez si mai tare. Multumesc.
Acum sa va mai spun ce am facut . La presiunea fiului meu si bine ............si la dorinta mea am cumparat 6 neoni si 12 Guppy. Treaba e ca neonii stau la fundul acvariului iar Guppy chiar deasupra. Poate asta nu e chiar o problema, gandindu-ma la adaptare, dar cand sting lumina la acvariu fug pestii in toate partiile de zici ca i-o apucat ceva , cam dupa o jumatate de ora incep sa se linisteasca. E normal...
Multumesc mult de sfaturi si ma apuc de treaba.
Ca si plante am Anubias, Microsorum si Vallisneria. Nu am vrut mai multe plante ca sa nu invarc acvariu. Apa da vroiam mai sus dar cred ca imi acopar tubul pe unde curge apa in acvariu si nu cred ca e bine. Tubul e pus cat de sus am putut.
Multumesc mult pt sfaturi.
Cam asa arata acvariul meu in momentul acesta, numai ca piatra o sa vina jos cand radacina nu o sa mai puteasca. Ce ziceti?
Eu locuiesc in Germania, nu stiu unde sa adaug la profil. Avem o adevarata problema cu pestii ca fiul meu vrea un Rechin in acvariu . Vreau 3 sanitari ancistrus si cu rechinul o lasam balta. , dar ce mai punem langa. Eu ma gandeam la o pereche de scalari si vreo 10 neoni. Nu stiu daca sunt multi. Cu ciclarea merge bine. Apa e limpede si plantele sunt frumoase, radacina pluteste inca ,dar am pus piatra pe ea si acum sta la fund. E posibil ca testul de apa sa fie aproape bun??? Am facut azi unul si e aproape perfect
multumesc de sfat, eu vreau acvariu pt fiul meu, nu vreau multi pesti, vreau sa pot avea grija corect de ei si nu cu prea multe complicatii (sper eu). Am dat drumu la ciclare , apa e un pic tulbure(am citit ca de la clor), dar ca in cateva zile se limpezeste. Astept cateva zile si apoi fac teste de apa. Ce ar mai trebui stiut???-pana sa cumpar pesti
multumesc mult de sfaturi si de rapiditatea raspunsului
Bun, am acvariu dupa cum am mai spus de 120l, am luat nisip amestecat cu pietris 3-5 ml, ca si decor am o radacina si o piatra de rau. Acvariu are capac si 2 neoane de 18W. Filtrul este un JBL 401 greenline. Acum vreau sa stiu : 1-daca imi este necesara o pompa de aer
2- radacina daca am pus-o in apa pluteste, cum sa fac sa stea pe fundul acvariului
3-pana unde sa bag apa in acvariu
-la plante m-am gandit la Anubias si Microsorum, ca si pesti ma gandeam la neoni, sanitari si poate o pereche scalari zebra
4 - pot cicla acvariu fara pompa de aer( in cazul in care trebuie)
Va multumesc
Multumesc pt informatii si promit sa urmez intocmai sfaturile dumneavoastra. Acum sa schimbat schimbarea puiul meu vrea Neoni si eu am spus ca sa nu renunt la ideea mea o sa cumpar un acvariu mai mic in care o sa tin frumosii mei beta(mai incolo -plan de viiiiiitor). Acum vrem asa 10 Neoni, 10Guppy si 3-4 Sanitari, nu stiu exact daca sunt cam multi pesti, dar gata nu mai schimbam parerile, asa ramane, adjudecat. Ma apuc de cumparat instalatiile si decorul, cand am totul pregatit fac o poza
M-am pierdut in atatea informatiiiii , doresc ceva simplu si doar pt. cazul meu.Este primul meu acvariu, nu am prieteni cu acvarii asa ca sunt pe dinafara cu totul, dar ''il vreau'' totusi.De acvariu propriuzis o sa ma apuc in august, fiindca plec in iulie in concediu 3 saptamani. Incet incet cumpar ce imi trebuie. Pana acum am acvariul de 120l cu capac cu 2neoane de 18 W. nisip 3-5mm cam 6cm in acvariu. M-am hotarat pe pestisori Betta cu sanitari, nu stiu ce plante sa cumpar, dar am pus deja intrebarea si astept raspuns. Vreau pana in august sa am totul pregatit si din august sa ii dau bataie . Ce fel de pompa, filtru, incalzitor ar trebui sa imi cumpar pt acvariul meu. Daca ar fi cineva care sa ma indrume pas cu pas a-si fi foarte fericita ca eu sunt pe dinafara cu totul, mai ales cu termenii si ceea ce trebuie facut.Am citit tot felul de informatii si am dat din una in alta si tot mai complicat de nu am mai stiut cu ce sa invcep. Va rog sa ma ajutati ca vreau sa realizez si eu ceva frumos.
sunt 2 neoane pe care scrie Narva LT 18W/640-020
Salutare, cu greu m-am hotarat ca vreau pestisori Betta si Corydoras, dar acum nu stiu ce plante pot cumpara pt. ei. Acvariul are 120 l.Va rog daca se poate ceva recomandari.
m-am hotarat si eu vreau neaparat Betta, sunt compatibili Betta cu Corydoras, cam cati pesti a-si putea avea din fiecare?
multumesc mult de informatii, ce spune-ti de plante sau sa caut mai bine in topicul cu plante
atunci ar merge Betta cu Corydoras impreuna , sau cu neon si guppy si corydoras, pe mine nu ma prea incanta neon, dar poate gasesc o combinatie ca sa fie toata familia multumita
cum e cu Betta sunt greu de ingrijit, eu ii iubesc pe acestia si va rog, ce plante imi trebuie
Salutare din nou. Am 2 probleme cu inceperea acvariului(are 120l): 1. eu am vrut la inceput un acvariu de Betta splendens, acum puiul meu vrea Neoni, iar sotul meu Guppy si eu cred ca ar fi bun si 1-2 Corydoras. Sunt compatibile aceste specii , iar daca da cam cati ar trebui sa am din fiecare. 2.Nu stiu ce plante sa aleg. Cu cat citesc mai mult cu atat mi se pare o adevarata bataie de cap, cel putin pana ai ajuns la un echilibru, dar nu ma las. Amenajarea am inceput-o, dar nu am cumparat inca plante si pesti ca in 3 saptamani plec in concediu si o luna nu sunt acasa, asa ca inca ma informez.Va multumesc.
Buna ziua, eu sunt Carmen, sunt din Or. Victoria iar de 2 ani locuiesc in Germania. Iubesc pestii, dar totdeauna mi-a fost frica de responsabilitatiile ce urmeaza dupa ce incepi cu un acvariu. Acum am o motivatie mult mai buna, am un baietel de 4 ani si vreau sa ii ofer un coltisor frumos de natura chiar in locuinta noastra, mai ales ca si el iubeste pestii.(poate sta ore intregi sa ii priveasca, sa ii studieze).Mi-am luat inima in dinti si la treaba. Acum sunt la nivelul de informare, si nu stiu exact cu ce sa incep. Am primit cadou un acvariu de 120l. Am citit ca trebuie cumparate o gramada de pompe, filtre, termometru, pietris, Substrat.... .Vreau sa nu fac multe greseli si totul sa imi iasa bine si pentru aceasta imi doresc ajutorul unor cunoscatori .Cu ce sa incep?

Forum Index » Profile for CarmenTu » Messages posted by CarmenTu
Go to: