[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Un inceput frumos !  XML
Forum Index » Coltul incepatorului (apa dulce)
Author Message
CarmenTu
Junior member

IP:

M-am pierdut in atatea informatiiiii , doresc ceva simplu si doar pt. cazul meu.Este primul meu acvariu, nu am prieteni cu acvarii asa ca sunt pe dinafara cu totul, dar ''il vreau'' totusi.De acvariu propriuzis o sa ma apuc in august, fiindca plec in iulie in concediu 3 saptamani. Incet incet cumpar ce imi trebuie. Pana acum am acvariul de 120l cu capac cu 2neoane de 18 W. nisip 3-5mm cam 6cm in acvariu. M-am hotarat pe pestisori Betta cu sanitari, nu stiu ce plante sa cumpar, dar am pus deja intrebarea si astept raspuns. Vreau pana in august sa am totul pregatit si din august sa ii dau bataie . Ce fel de pompa, filtru, incalzitor ar trebui sa imi cumpar pt acvariul meu. Daca ar fi cineva care sa ma indrume pas cu pas a-si fi foarte fericita ca eu sunt pe dinafara cu totul, mai ales cu termenii si ceea ce trebuie facut.Am citit tot felul de informatii si am dat din una in alta si tot mai complicat de nu am mai stiut cu ce sa invcep. Va rog sa ma ajutati ca vreau sa realizez si eu ceva frumos.
kazaku
Senior member
[Avatar]

IP:

Nu prea as vrea sa fiu eu cel care incepe sa iti spulbere visele, dar din ce stiu eu, beta e bine sa fie tinut singur. Incalzitor iti e suficient unu de 100w, filtru nu iti pot recomanda unu, sunt multe variante si prefer sa las pe cei care le cunosc mai bine sa te sfatuiasca.

0771 496 835 Lucian
Koh-i-Noor
Membru de baza
[Avatar]

IP:

Buna ziua

In legatura cu intrebarile:

Filtrul - il cumperi in functie de ce pesti/cati pesti crezi ca vei avea. Ca sa nu cheltui mult, recomand Eheim Eco pro 300 (filtru extern, silentios, destul de ieftin ~90 euro in Germania, vine cu medii filtrante deja, nu trebuie sa le mai cumperi dupa aia. In plus, filtrele externe sunt mai eficiente si nu fura asa mult spatiu in acvariu (incearca sa eviti acumularea de tot felul de echipamente in interiorul acvariului)

DACA te hotarasti sa tii Betta: http://www.acvariu.ro/forum/forums/show/5.page
Daca vei avea doar 1 betta si alti 2-3 pesti in 120l, nu-ti va trebui filtru de niciun fel

In legatura cu lumina: depinde de ce fel de plante vei dori. Pentru inceput as zice sa nu te complici, si sa pui cateva plante usoare, fara pretentii: Microsorum Pteropus arata foarte frumos, Egeria, Sagittaria. Pe viitor, daca vei dori plante mai deosebite, vor trebui alte lucruri dar nu complicam deocamdata (CO2, Fertlizare micro si macro, lumina in plus, teste de apa)

Pompa (aerator) nu-ti trebuie.

Incalzitor nu-ti trebuie (cand incepe sa fie frig, prin septembrie (?), iti vei lua unul de 100-150W.
CarmenTu
Junior member

IP:

Multumesc pt informatii si promit sa urmez intocmai sfaturile dumneavoastra. Acum sa schimbat schimbarea puiul meu vrea Neoni si eu am spus ca sa nu renunt la ideea mea o sa cumpar un acvariu mai mic in care o sa tin frumosii mei beta(mai incolo -plan de viiiiiitor). Acum vrem asa 10 Neoni, 10Guppy si 3-4 Sanitari, nu stiu exact daca sunt cam multi pesti, dar gata nu mai schimbam parerile, asa ramane, adjudecat. Ma apuc de cumparat instalatiile si decorul, cand am totul pregatit fac o poza
sv_costin
Membru de baza
[Avatar]

IP:

nu sunt extrem de multi , dar vor fi in viitor .
guppy se inmultesc foarte repede , desigur daca nu sunt numai masculi.
De asemenea sunt foarte usor de gasit in zona Donatii. Adaugarea locatiei la profil ar fi utila. eu de exemplu vreau sa scap de vreo 20 de guppy pentru ca m-am supraaglomerat.

ca decor as merge pe pietre , lemne din natura ( adica gratis) si ceva plantute din categoria easy ,care nu au neaparata nevoie de co2 si fertilizanti.- astea iarasi se gasesc la donatii .
filtre iarasi se gasesc destul de des in zona de vanzari ..la preturi accesibile . ..

ps: nu cumpara chestii la sfatul vanzatorilor de petshop ca ajungi sa cumperi multe chestii inutile/scumpe

Forum Index » Coltul incepatorului (apa dulce)
Go to: