[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Recomandare plante  XML
Forum Index » Plante de acvariu
Author Message
CarmenTu
Junior member

IP:

Salutare, cu greu m-am hotarat ca vreau pestisori Betta si Corydoras, dar acum nu stiu ce plante pot cumpara pt. ei. Acvariul are 120 l.Va rog daca se poate ceva recomandari.
geani
Membru de baza

IP:

Spune-ne cu ce este iluminat acvariul ( ce fel de neoane/becuri, cati wati....) iar apoi in functie de lumina pe care o ai iti putem recomanda ceva plante.
[Email]
CarmenTu
Junior member

IP:

sunt 2 neoane pe care scrie Narva LT 18W/640-020
geani
Membru de baza

IP:

N-am auzit de neoane Narva si cred ca sunt foarte proaste. Ce imi spune ca sunt nepotrivite pt acvarii plantate este si acel 640 din coada... Cei 36 de w pe care ii ai, la 120 l de apa ,sunt considerati foarte putini. deci o intensitate luminoasa slaba cu un spectru pe care plantele nu il prea pot folosi pt o crestere corecta.
Recomandare.
daca poti schimba neoanele cu osram 865 de 18 w, mai adauga neoane (daca poti) macar pana ajungi la 0.50w\l. Iata o lista de plante cu nevoi putine care pot rezista la tine.
Anubias barteri
Bolbitis heudelotii
Ceratophyllum demersum
Cryptocoryne beckettii 'petchii'
Cryptocoryne cordata var. cordata 'blassii'
Cryptocoryne pontederiifolia
Egeria densa
Hygrophila polysperma
Microsorum pteropus
Echinodorus

mai asteapta si parerile altora.
[Email]
flavius2308
Membru de baza

IP:

geani wrote:daca poti schimba neoanele cu osram 865 de 18 w, mai adauga neoane (daca poti) macar pana ajungi la 0.50w\l.

mai depinde ce inaltime are coloana de apa, ca 0,5 W/l s-ar putea sa fie insuficienti parerea mea.
[Email]

Forum Index » Plante de acvariu
Go to: