| Message |
|
|
Salutare!
1. https://www.jbl.de/en/aquatics-freshwater-products/detail/4322/jbl-cristalprofi-e701-greenline
Sertarul combi (cel de sus am impresia), are 1.1 litri din ce zic astia de la JBL. Deci ar trebui sa fie ok.
2. Da, e ok combinatia.
Ai in vedere sa poti aprinde doar un neon la inceput.
|
 |
|
|
|
Daca amoniacul a scazut si au crescut nitritii, esti pe drumul cel bun!
Probabil undeva pe la sfarsitul saptamanii, inceputul saptamanii viitoare vor fi si nitritii in scadere si vor creste nitratii.
Dupa ce scapi de nitriti, poti incepe usor sa populezi (cu un schimb de apa inainte, ca sa scazi un pic si din nitrati, daca vor fi mari).
Biofilmul ala albicios daca te deranjeaza tare, aspira-l cu furtunul.
Sau baga un melc pomacea. Sau SAE iarasi il mananca.
|
 |
|
|
|
Bun, eu zic ca ii trebuie un reset si o curatare calumea.
Lumina zici ca ai rezolvat-o...cam ce lampi ai luat? Cati wati, ce fel de lumina?
Cat despre plante, cauta pe forum la sectiunea "Vanzari", sau vezi pe magazinul Nevertebrate.
|
 |
|
|
|
Bun venit pe forum!
|
 |
|
|
Pai deocamdata e crud acvariul, nu e mare lucru de carcotit.
Sa inceapa plantele sa creasca, sa incepi sa faci niste tufe si vom "comenta" mai abitir
|
 |
|
|
|
|
 |
|
|
Interesant inceputul, imi place!
Ai si ceva aparatura acolo, premisele indreapta catre o reusita
S treci cat de curand poti pe fertilizare Dennerle, nu vei regreta!
Pana una alta insa, eu as mai baga niste plantute in acvariu.
|
 |
|
|
|
Frumusica plantuta!
Ajunge si prin Animaxuri?
|
 |
|
|
hadul wrote:
nu prea arata bine
Domnu', nu dispera
Mie mi se pare ca arata chiar bine. Si daca punem in calcul evenimentul prin care tocmai ai trecut...
Rabdare, ca-l bibilesti pana cand o sa arate cum iti doresti
@Shubi: +1
|
 |
|
|
Bine ai venit printre noi!
Acvariul nu este unul atipic, ba chiar as zice ca are niste dimensiuni clasice.
Cat despre intrebat, asa este, intotdeauna e mai bine sa intrebi inainte sa dai niste bani sau sa faci ceva, decat sa-ti para rau dupa
|
 |
|
|
Imi pare rau pentru patania ta...ce sa zic, un mare ghinion.
La atat amar de easycarbo, ma mir ca a mai trait ceva in bazin.
Pare-se insa ca si-a revenit si chiar arata bine
Baza HC-ului pare cam golasa, in partea dreapta fata...poate n-ar strica o replantare.
|
 |
|
|
|
Da, asta aveam si eu un el.
Parca am vazut in alt topic ca ai vreo 80 de pesti in acvariu. In cazul asta, ai nevoie de filtrare cat mai buna posibil.
Ideal ar fi un filtru extern, dar pana acolo eu as scoate bilele alea de plastic si as pune ceva material filtrant biologic (de dimensiuni redusem gen siporax mini, eheim substratpro, ada biorio).
Si poate as mai cauta inca un filtru intern, nu foarte scump, in care sa am un burete calumea (nu materialul ala din resun), pentru filtrare mecanica.
|
 |
|
|
Salutare!
Scot la vanzare doua tuburi T5 Odyssea, provenite de la o lampa pe care tocmai am cumparat-o ( http://aqua-life.ro/sisteme-de-iluminat/lampi?product_id=270 ).
Tuburile sunt absolut noi, nefolosite, lampa a ajuns astazi la mine.
Un tub este cu lumina rece, 6500 K, iar celalalt este cu lumina roz, pentru plante.
Pret: 60 RON
Trimit si in tara (transportul platit de cumparator), prin curier sau pentru cine isi asuma riscul, si cu posta (dar NU recomand).
Adaug bonus, gratuit, inca doua tuburi de 54W, Giesemann (Aquaflora + Midday), folosite aprox 8 luni, timp de 7 ore/zi.

|
 |
|
|
Bine ai venit pe forum!
Speram sa ai o sedere cat mai placuta
|
 |
|
|
|
Eu am avut un filtru SP 1100 parca.
Materialul filtrant era constituit din niste bioballs (bile de plastic) si o fasie de material care infasura bilele si prindea "mizeria".
Daca tot asa are si al tau, nici nu poate fi vorba de o filtrare eficienta sau suficienta. Nici macar din punct de vedere mecanic as zice ca nu e mare branza.
Dar zi-ne ce are al tau, poate intre timp s-a mai schimbat treaba.
|
 |
|
|
|
Eu as zice ca sunt doua alge acolo.
Aia verde as zice ca e fuzz. Firele alea mai inchise la culoare, ori un BBA (dar asta, cel putin la mine, creste in smoc si cu fire mai scurte), ori staghorn.
Ceva teste de apa ai?
|
 |
|
|
intense wrote:
Stefan, faza cu servetelele de bucatarie a mers exceptional ! Mersi !
O sa se faca la loc, dar pana iti vine skimmerul, e o solutie de moment.
Oricum, biofilmul se mai duce odata si cu maturizarea bazinului. Am avut si eu la ambele bazine, timp de vreo doua luni...dupa care a disparut singurel.
|
 |
|
|
Foarte foarte misto intr-adevar!
Mi se pare unul dintre cele mai reusite bazine de anul asta
Tine-l cu mare grija, ca-i o bijuterie
|
 |
|
|
|
As zice a doua sticluta, care le contine pe ambele.
Si dupa ce cresc plantele, daca va fi nevoie de o suplimentare cu micro, vei folosi si prima sticluta.
Pana iti vine skimmer-ul, culege biofilmul cu servetele de bucatarie.
Redu curentii la suprafata la minimum cat timp faci operatiunea asta.
|
 |
|
|
|
Pai daca spune 5 pompite pe saptamana, eu as incepe cu trei, pentru ca ai putine plante.
Si usurel as creste pana la doza recomandata (si daca va fi nevoie, si mai mult).
|
 |
|
|