[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: calin_gherman
Forum Index » Profile for calin_gherman » Messages posted by calin_gherman
Fujito wrote:image

Io cred ca pestii din poza asta inoata in propriile fecale .

Mie imi place acvariul asta!!! Frumusetea guramilor maricei cu cea a scalarilor cu aripile acelea lungi se imbina placut si fericit cu culoarea carasilor !!! :sfant:

Lumpy, nu merg neoni cu tetrazone intr-un acvariu atat de mic...lasa neoni cu...neoni.
Acvariul are potential, ai plante multe, arata sanatos, ingrijit, dar....
Baga un ochi aici http://www.aquatic-eden.com/2006/11/golden-rule-of-aquascaping.html si vei intelege ce-i lipseste. Acel punct focal care rupe echilibrul / monotonia ta de verde, acea buturuga, piatra, planta rosie care concentreaza privirea pe un punct si face diferenta intre un acvariu plantat si un acvariu superb.
Nu combina solutiile de startare intre firme...ori mergi pe JBL ori pe SERA.
Sunt alge care apar in primele faze ale ciclarii.
Da, ptr africani optim sunt 26 grade...de pe la 28 in sus incep sa sufere. Monteaza niste ventilatoare de PC in capac.
Nu combina substraturile deloc...dupa aia ne vei afisa poze cu alge si nu vei sti cum sa scapi de ele....
Foarte bine gandit Monky, logica ta este imbatabila si-s perfect de acord cu ea....dar, avand si pareri pro si contra, si luand in considerare ca aceste canistre nu-s filtre mecanice si nu vrei generatii mai vechi, fa un compromis ...si acesta se numeste: filtrul Eheim Pro II, adica generatia a doua, penultima, de unde poti alege un 2126 thermo sau un 2026, ori poate un 2128 thermo sau 2028...
Rebela noastra colega are dreptate cu JBL...nu am personal dar am tinut mai multe in brate...sunt niste filtre foarte dragute si cred eu, bune. Este o solutie...daca pe tine Monky te-a speriat fragilitatea si calitatea plasticului atunci...uita-te la un chinezesc Jebo si-ti va trece...eu chiar am ramas socat de fragilitatea plasticului, "subtirimea" sertarelor, de spatiul liber existent intre sertare si peretele filtrului, intr-un cuvant de...chinezismul filtrului. :-) Chiar daca si restu is facute tot in China, brandul se respecta si daca nemtii cer calitatea Y a plasticului, fii sigur ca ei nu vor accepta de la chinezi marfa de calitatea X. Insa ei, asiaticii, pun in vanzare acelasi model, sub alta denumire, cu alt material. Dar, functioneaza si ele, destul de bine...totul se rezuma cand iti iei un filtru la raportul calitate pret pe care-l doresti...ca la masini...o fi el, Lancruiserul cel mai bun auto de teren de pe la noi, dar nu e un G classe
Cat priveste Tetratecul, iarasi Rebela are dreptate: nu-ti lua unul din generatia actuala...daaaar, al meu, este impecabil. Este insa din generatia de acu 3 ani cand erau considerate filtre bune si etanse.
Aoleu Monky....acu-ti vad dilema....cum ai putut sa compari doua amarate de tetratec 1200 cu uzina atomica numita Eheim Profi III 2180 sau 2080 ??? :-P
Adevarat ca eu nu as da banii pe unul din asta ca e prea multa electronica, prea multe functii, iar eu sunt om batran, nu ma apuc acum sa fac o politehnica numa ca sa stiu lucra cu un filtru...da' oricum...atata "injosire" nu merita :-) !!
Decat 2 tetratec de 1200 mai bine 2 Eheim 2226...diferenta de pret nu e chiar atat de exorbitanta fata de un singur 2080 sau 2180.
Din semnele descrise in primele posturi si din imaginile cu acele rani pe cap sunt convins ca nici vorba de fin rot...asta e o boala a aripioarelor si cozilor, nicidecum cu rani la cap si lateralele corpului...si nu este atat de grava cum a fost evolutia la discusii colegului.
Eu as merge mai mult pe "the hole in the head".... Vedeti aici: http://www.peteducation.com/article.cfm?c=16+2160&aid=2586
Boala produsa de protozoarul Hexamita, cel care produce si acele fecale albe, lungi, ce atarna in spatele pestelui....gaurile in cap se complica, bineinteles, cu bacterii sau fungi...asa, ca diagnotic post-terapeutic, in lipsa de investigatii sigure si de gravitatea bolii, cred ca despre asta a fost vorba.
asa de trist is cand vad posturi din astea, cu boli, scrise de bucuresteni, ieseni, si alti acvaristi non-clujeni ...stie -ul ce posibilitati de diagnostic avem aici...
Eu iti indic asa ceva http://www.petcentreonline.co.uk/ecommerce/Scripts/prodView~idproduct~877.htm
Exista si la noi, pe shopurile online. E subtire, nu ia mai mult de 2,5 cm din latime...dar trebuie lipit cu silicon.
E un pic cam ingust acvariul pentru africani ...sincer nu as merge pe africani la doar 30 cm latime.
Gandeste-te ca la Malawi 10 cm e lungimea minima...le raman 20 cm ptr intors...mult prea putin. Sunt pesti activi, se alearga, mai se bat....in 30 cm nu au loc sa-si faca dansul nuptial.
nene Minnardy matale nu cumva esti de prin Ardeal?

Ba da, scuze ca din greseala am sters locatia...sunt din cluj napoca, dar nu pierd nici o ocazie sa trec pe la peturile din Bucuresti. Si cum in week-end am fost la PetExpo am dat o tura pe la Grand Arena si Hornbach Berceni de unde m-am "incaltat" cu 5 S. petricola.
Acuma, pentru Coana Andreea, mai fa rost de niste pietre si daca nu ai folosit nici o combinatie acceleratoare de ciclare de genul: SERA Aqutan + SERA Nitrivec, sau TETRA Aquasafe + TETRA Bactozym, atunci lasa-l minim 3 saptamani pana bagi primii pesti. Eu iti indic sa bagi niste corydoras...merg bine la ciclare. Cand vrei sa populezi acvariul donezi corydorasii si pui in locul lor Synodontusi.
Cat priveste cumpararea de pesti, ai rabdare, cauta anunturi pe forum, sigur vei gasi donatori sau vanzatori de pui. Asa e cel mai bine din cel putin 2 pct de vedere: crescatorii de africani stiu sigur ce specii au si ce vand, nu iei teapa stiind ca primesti o specie, dar de fapt sa fie alta, cu efectiv incomplet. In al doilea rand de la crescatori iei pesti sanatosi, nu sub-variantele ramase prin acvariile de la Peturi...bine, sunt exceptii...eu caut synodontis petricola de vreo 6 luni. Nu am gasit in Budapesta, Brno, dar am gasit in Bucuresti...am luat, chiar daca au fost din Hornbach.
Personal am un Hydor de 200 w montat pe returul unui Eheim Ecco la un acvariu de 30 litri....stiu, e urias pentru asa ceva, dar e cel mai precis incalzitor din cate am...mentine perfect apa la 26 grade.
Cat priveste acel filtru...eu sunt mare fan a filtrelor Eheim si am 5 in posesie, diverse modele...dar intr-unul din ala chiar nu as baga banii...prea multa electronica, prea multe functii, din care poate ca nici jumatate nu le folosesti curent. Dar na, e o uzina
No....daca nu scrie pe el Grolux sau Plant zau ca habar nu am care merg la plante ...dar sigur sunt persoane avizate aici care-ti vor raspunde.
Eram aproape sigur ca asta e motivul si la tine. :-)
Nu goli nimic din ea (pacat de gazul ala), mai bine te "chinui" cateva zile cu reglatu pana-i trece "supararea" reductorului!!!
Dennerle produc T5-uri bune pentru un rio 400 care are lampa de 1500 cm lungime si la care se potrivesc neoanele de 1200.
Vezi aici: http://www.dennerle.de/en/index.php?option=com_content&view=category&layout=blog&id=55&Itemid=100
Daca-l vrei plantat cred ca astea: T5 Special Plant, te-ar multumi pe deplin.
Nu cred ca sunt in tara dar daca te intereseaza o comanda, da-mi un pm si-ti arat unde o poti da. ...nu pot pune linkul aici.
Servus si bine ai venit printre noi.
Acel acvariu de 180 litri e minimum necesar pentru africani...aproape sigur dimensiunile sunt de 100 L x 40 l ceea ce e putin pentru niste pesti care adora elementele de suprafata cat mai mari....dar, defilam cu ce avem, respectand insa cateva reguli.
In cazul tau acestea ar fi:
1. Maxim 12 pesti, adica 3 familii a cate 4 exemplare, respectiv 1 mascul si 3 femele per familie.
2. Filtrare superioara...mai ai nevoie obligatoriu de un filtru extern...la capacitatea aceasta eu iti sugerez un Eheim 2226 sau un JBL e900 si ca ultima varianta un Tetratec 1200...ar fi bine insa sa iei un filtru de capacitate mai mare pentru ca in scurt timp vei vrea un acvariu mai mare, de minim 300 l....sa fii sigura de asta! :-P :-)
3. Nu-ti pune problema algelor...sunt obligatorii la africani ca sursa alternativa, obligatorie, de hrana!
4. Asociere buna: Labidocromis, de oricare ar fi el, cu Pseudotropheusi, din nou, cam orice specie....combinati de mici nu vor creea probleme.
5.
Nu as vrea in mod special sa ii imperechez, vreau doar sa se simta bine in acvariu.
...imposibil!!! Africanii tinuti impreuna, fiind de ambele sexe in acelasi acvariu, se vor imperechea fara voia proprietarului...dar, nu-ti fa griji, totdeauna se vor gasi doritori de donatii / vanzari de pui.
6. Sanitari...vezi ca au la Hornbach Berceni 3 specii de Synodontis: petricola, nigriventris si velifer...chiar daca e originar din Tanganyika, consider ca S. petricola ar merge cel mai bine, pentru ca creste cel mai mic, de maxim 8-9 cm...iar intr-un bazin de africani Synodontusii sunt catfish-ii cei mai potriviti. Atentie insa, nu sunt algofagi, consumand mai mult resturi de hrana de pe jos.
Mie mi se intampla faza asta cand incarc butelia...circa 1-2 saptamani dupa asta reglez foarte greu debitul...il fixez la "n" bule pe secunda pentru ca a doua zi sa fie oprit. Dupa ce mai scade presiunea din butelie odata reglat nu se mai modifica...ai incarcat recent butelia?
Desi pe reductorul Aqua Medic scrie ca lucreaza la o presiune constanta de 1,5 pot sa-ti spun ca la mine atinge 2,2 pe toata durata cat butelia e incarcata, pentru ca in ultimile zile dinainte de golire sa scada treptat pana la zero. Nu-ti pot spune care e presiunea din butelie pentru ca am trantit-o jos si a cazut fix pe ceasul care indica acea presiune si s-a facut praf...dar, functioneaza chiar si asa, fara scapari de gaz.
Eu le aveam montate pe diagonalele scurte...unul introducea aer celalalt il scotea...se creea astfel un curent de aer in capac care racea apa....acum sunt curios cum se vor comporta cele 4 de 12 cm montate sus in capac, perpendicular pe apa.
Aaaaa.....dar sarcofagu nu mai seamana deloc cu ce este in imaginea postata....ca fericit privitor indeaproape (februarie, pe o zapada pana-n genunchi si o ninsoare de vis) pot doar sa va spun urmatoarele: in mijloc troneaza o Barclaya care mi-a taiat respiratia...de o nuanta visiniu inchis, cu reflexii metalice, exact ca un...Iodotropheus :-) si un diametru de circa 50-60 cm, cu zeci de frunze la vremea respectiva...in partea stanga trona un Echinodorus din grupul celor cu frunze late, inalt cat acvariul, cu niste frunze de un verde superb si late cat doua palmi de ale mele...buturugi, pietre, Cryptocorine si alte balarii, dar mult mai aerisit ca in acea poza....
Din pacate nu cred io ca-l vom prinde degraba pe in toanele necesare stergerii algelor de pe sticla din fata si executarea pozei solicitate...si apoi, mai e un aspect deloc de neglijat...la 2 m lungime, nu prea are in fata spatiul necesar sa-l prinda tot in poza. :p
La fel de socanti sunt discusii din el, dar mai ales aia mutati acasa, aproape similari ca diametru si frumusete cu cei mult laudati de la Reef...ca privitor alive a amandorura trupe de discusi (faraon si reef), pot afirma cu certitudine acest lucru!
Altfel....rabdare, doar rabdare din partea solicitantilor
Hmmm, mie mi-e greu sa ma exprim ca nu am termen de comparatie...poate dupa ce voi vedea cum se evapora apa cu astea montate sus. Nu era exagerata cu ele montate pe laterale, dar totusi, exista evaporare.
Pur si simplu asa mi-a venit mie sa fac programul...nu stiu daca s-ar fi supraincalzit la functionare permanenta, dar daca un calculator functioneaza permanent si nu se supraincalzesc, banuiesc ca si la acvariu ar putea merge continuu. Insa mi-ar fi racit apa mai mult decat era necesar.

Forum Index » Profile for calin_gherman » Messages posted by calin_gherman
Go to: