[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: dan.pavelescu
Forum Index » Profile for dan.pavelescu » Messages posted by dan.pavelescu
Pai nu ti-ai exprimat dorinta foarte clar
speechless! poti pune pozele si la rezolutie mare? vreau sa le folosesc pe post de wallpaper

Stefane, spre rusinea mea nu l-am imbatat inca, dar o voi face

Da, lampa am facut-o din lemn, old school In vechea carcasa voi baga drosere si tuburi si vad eu, o scot la vanzare. O sa ramana urat gaura de la microcontroller, dar merge pusa catre perete
Ce neam prost sunt, n-am mai actualizat si eu topicul..

Sa facem un rezumat. Dupa doua luni si doua saptamani de absenta, am gasit acvariul intr-o stare jalnica.

image image

image image

image image

image image

Daca vi se pare ca unele plante mai puteau fi salvate.. nu. La atingere se "topeau" pur si simplu.

Bilantul:

Am pierdut toate plantele, frumusetea de blyxa a disparut, reinikii minii s-a dus, parvula a ramas doar o amintire plina de alge, didiplis-ul e invadat de ceva ce seamana a matasea broastei (lumina nici nu mai patrunde prin aglomerarea aia gretoasa)
Crevetii sunt morti - au scapat doar amano si cativa rcs. De crs nici urma.
Melcii - din faunus sp bicolor am ramas doar cu cochiliile goale. Neritinele sunt ok.
Pestii - ok toti.
Butelia co2 - goala de multa vreme.
Controllerul ph si sonda zbiara dupa calibrare de cel putin o luna de zile.
Bidonul de easy carbo - gol
Bidonul de vimi all in red - gol

Asadar m-am apucat romaneste de treaba si am curatat acvariul, cu ajutorul lui Dan (hadul) am incarcat butelia (cand zic "cu ajutorul" ma refer ca el a facut tot, a venit, a luat butelia, a incarcat-o, a adus-o inapoi. bonus, tot el a carat-o ca eu sunt semi-ciung de o mana - tendoanele bulite)

Acvariul curatat, plus cioatele cu plante de la colegul Sergiu Ciubotariu (tot hadul s-a ocupat si de asta.. sa-i dea doamnele sanatate!)

image

Si pentru ca lampa Ati imi statea ca un ghimpe in coaste (are 120 cm lungime, iar bazinul 160), m-am hotarat sa o transez ca pe sultani.

Povestea in poze:

image image

image image

image image

image

Primul splashguard, din plexiglas - un esec, s-a deformat total plexiglass-ul dupa prima ora de functionare a lampii:

image

Primul sistem de prindere, care nu mi-a placut, ma "zgaria" pe retina:

image image

Splashguard upgrade, lampa pare schimbata radical:

image

Upgrade la sistemul de prindere, o formula care-mi place mai mult (in poze nu e chiar versiunea finala, dar mi-e lene sa trag alte poze)

image image

In tot acest rastimp am adunat plante peste plante..

image image

image image

image image

image image

image image

Si pentru ca am fost baiat de comitet si am ajutat-o pe nevasta-mea la cabinet, am primit un frumos suport din plexiglas

image

Intre timp, cu ajutorul lui Cristi Ionescu (marfa acum, plata cand o sa am cu ce), am suplimentat filtrarea cu o jucarioara:

image

Micutul JBL nu face altceva decat sa actioneze skimmer-ul JBL Topclean 2.

Si ceva de ansamblu (nu prea mai corespunde cu realitatea, dar aceeasi problema cu lenea):

image image

In speranta ca nu iese un post kilometric si nu v-am plictisit..
Daca nu ai filtru uv, incearca metoda naturista, cu crengute de salcie
Pentru nimic, mult succes!
Tot nu ne-ai zis ce bec pui dupa acel intrerupator. Daca este bec economic, se arde ledul de la intrerupator.
Ca sa dimezi un bec ai nevoie de un variator de tensiune, asa se numeste.

Dar functioneaza doar cu becuri incandescente, posibil becuri cu halogen.

Daca ai in plan sa dimezi neoane, renunta, nu o sa mearga niciodata - ai nevoie de balasturi dimabile.
Si nici cu becurile economice n-ai sanse (o sa functioneze doar o perioada scurta de timp, apoi se vor arde)

Cu intrerupatorul nu ma pronunt, dar am sa-ti dau un sfat ca sa eviti neplacerile: cheama pe cineva care se pricepe, scapi de necazuri doar cu o bere.. Cu gazele, cu electricitatea si cu cosurile de soba nu te joci.
Daca nu ma insel, acel "potentiometru" este de fapt un termostat. Nu face altceva decat sa inchida sau sa deschida un circuit in functie de temperatura.
Poti comanda una (nu e scumpa) sau sa improvizezi din ce ai la indemana:

http://www.emag.ro/maternitate-jbl-n-box-4014162615022/pd/DTBCJBBBM/
e, sa fim seriosi cu miturile si cu alte chestii.

si mercedesurile se strica, asta nu duce automat la concluzia ca dacia e mai buna ca mertanu'

sfatul meu in continuare e sa nu va jucati cu instalatia electrica pe langa apa, folositi echipamente si piese protejate corespunzator, evitati improvizatiile.

si cu asta am spus tot ce doream sa spun, n-am nici chef si nici timp pentru polemici.
Poti sa pui inainte de el macar un cartus filtrant, sa opreasca mizeriile mari. Nu e asa de scump si decat sa risti defectarea osmozorului..
Instalatiile electrice NEPROTEJATE sunt pentru fraieri (a se citi: viitori clienti ai pompierilor), nu cele dedicate utilizarii in mediul umed (cazul de fata)

Ce grad de protectie ofera siliconul? Grad ochiometric?

Aerosv, poti comanda online de aici: http://www.lumini-si-accesorii.ro/soclu-g-5-de-capat-t5-cu-protectie-ip-67.html

Pentru cei care nu cunosc gradele de protectie IP. IP 67 se traduce astfel

6 = se refera la praf - fara nici un fir de praf
7 = protectie contra imersiei, la o imersie de 30min in apa

Sfatul meu: cand e vorba de curent + apa, nu va jucati, nu mergeti pe principiul "lasa ba, ca merge si asa"

O zi buna va doresc.
Au fix aceeasi compozitie chimica (din cate stiu eu).

Difera pretul, acceleratorul de la Vimi e mai ieftin.
Sefule, cand treci pe la mine sa-ti arat ce lemne mai am pe balcon, poate te pasioneaza ceva de acolo

edit: vad ca ti-ai pus poza la avatar, dar ai evitat-o pe aia cu papagalul
Lampa existenta fiind prea mica (120cm iar acvariul are 160cm) am facut un capac de coparseu in care am sa introduc instalatia existenta, iar tuburile vor fi distribuite in asa fel incat sa am acoperire totala.

Maine dau o fuga la Dedeman sa cumpar cele necesare (ulei de in, balamale, chestii-socoteli) si ma apuc de treaba
Foarte interesanta ideea, dar..

Ori renunti definitiv la hobby (pentru ca privitul la TV nu prea seamana a hobby), ori iti pui un screen saver (ex. dream aquarium) si iesi mult mai ieftin.

Am si eu pe linux, in ascii

image
ioi, ca greu am mai gasit topicul.

ce sa zic, dupa 2 luni si ceva de absenta, am gasit acvariul asemanator cu o troaca de porci.
plante topite, alge, miros de balta, fara co2, easy carbo, vimi.

sunt bune automatizarile, dar fara interventia umana sunt vax albina.

am reusit sa curat tot (desi nu ma caracterizeaza rabdarea), rezultatul e asta:

image

dupa ce termin lampa, mi-am propus sa refac jungla.

lampa o sa fie una old school pe exterior, cu tehnologie aproape high-tech pe interior

Dar poti sa continui in acest topic, cu ocazia asta il urmaresc si eu si mai prind cate ceva
nu prea, nene Dragos.
m-au speriat articolele despre toxine

Forum Index » Profile for dan.pavelescu » Messages posted by dan.pavelescu
Go to: