[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: dan.pavelescu
Forum Index » Profile for dan.pavelescu » Messages posted by dan.pavelescu
Pentru o mai buna comunicare, hai sa le spunem robineti de acum inainte

De la Daniel Balan, master of Pepika.

Mai gasesti si la bwinstall, un pic mai ieftin si la pret, si la calitate.

Nu s-a prins nimeni? Eu nu-s haios, sunt un tip foarte sobru => image

Dic' poluam
Poluati draga, ca nu ma supar

Eu incerc sa ma abtin, ca daca incep in stilul meu caracteristic cu offtopic-urile, imi iau ban instant )
Nu de alta, dar am informatiile mele ca v-ati facut toti tricou cu I image Dan Pavelescu si e pacat sa ramaneti fara idol

Edit: si ca sa nu credeti ca dorm in papuci, din lipsa de spatiu am fost nevoit sa modific reactorul CO2 (ati vazut care era situatia, nea Lucian). Asa ca am scos de la naftalina niste fiting-uri si un borcan mai mic, de 7 inch si am mesterit asta:

image

Edit 2: pe asta l-am editat de drag, ca nu-mi mai cere codul ala anti-bot

Edit 3: edit > submit > pac, pac
Caut de juma' de ora poza cu skimmer-ul pe care l-am gandit si executat eu, ca sa vedeti diferenta intre lucrarea lui nea Dragos si... abominatiunea ce-am facut-o eu
Asta ca sa nu ma mai laude degeaba

O gasesc eu pana la urma..
Poate-l bag in alta parte, ca mi-a mancat zilele

Usa e deschisa! Daca nu e, sa va luati ceva scule, o ranga..

Si un pic de spam

http://pavdan.no-ip.biz/
Asa e, am uitat de pièce de résistance

Da, am avut o idee, nenea Dragos a pus-o in aplicare si a iesit un skimmer facut din plexiglass, actionat de 2 pompite - 1 Eheim compact 300 si 1 mini Tunze
Momentan n-am pus-o, mai am mult de bibilit la acvariu pana sa "fie gata" - dar de folosit o folosesc din plin. Faptul ca schimb perlonul la 3 zile inseamna ca functioneaza bine, nu?

Asa arata jucaria:

image

edit: pai nene Dragos, dupa ce mi-a bubuit un numarator JBL, dupa ce am experimentat chinezarii care scapau gaz, am zis ca ce pi..sicii mamii lui de numarator? Am facut unul din ceva sticla de sampon, ca la mama acasa
Si presupun ca asta ar fi trebuit sa fie primul post

N-am descris acvariul, echipamentele, etc..

Bazin 160x55x50 (Lxlxh), sticla de 10, etc.
Filtru de substrat Resun, de la vecinii decolorati.
Volcanit cat cuprinde, ajutat cu pastile Vimi.
Codoi presurizat (la cererea fanilor am facut ieri un numarator de bule ), controller JBL, reactor DIY
Filtrare: 2xEheim 2078 si 1 Sun-Sun model habar n-am, de 1400 l/h
Fertilizare: Vimi all in red, easy carbo si o data pe saptamana o doza de Flourish (curand si un supliment de Envy)
Iluminare: lampa ATI sunpower dimmable, 8x54, cu tuburi (Marian, nu te uita ) Giesemann
Standuri DIY, cu ambele maini stangi
Schimb de apa la picatura, ca-s putoare

Ceva poze cu jucariile:

image image image image

image image image image
Timbark de mere, multumesc

Acum, daca tot s-a limpezit apa, sa va jignesc cu niste poze.
Nu dati cu pietre, ca e crud bazinul..

image image image image

image image image image

A da, sa scuzati zoaiele de pe geam. In ciuda aparentelor, obisnuiesc sa-l tin curat-luna, dar inca ma resimt dupa reset
de exemplu il poti denumi "asd" pana ii gasesti un nume
Sa ne dai 50 de lei, ca te-am invatat de bine
Da, habar n-am ce fac zemurile alea, dar v-am urmat sfatul
In plus, am cotizat de la mine putere cu niscaiva Flourish, tot duminica, ca na.. e si plantele oameni, nu?
Am avut Envy, pana acum 2 saptamani. Chiar uitasem de el, am sa cumpar zilele astea

aaaaa, da, cum zice domnul, n-am argumente sa-l contrazic
Stefan, chiar n-am raspuns la intrebarile tale

Stii ca eu sunt sucit, nu fac teste de apa, nu calculez chestii si in plus - mi-e lene!

Totul se face la ochi, pur romaneste - mai bagi de aici, mai scoti de acolo, pana iese.

Stiu, nu sunt un model de urmat
Nu stiu cum le impac. Nu-mi dau seama acum care sunt riscurile si dezavantajele - teoretic apa circula din substrat in filtru si inapoi, eventual mai scapa si in bazin, dar nu vad ce e rau in asta - tabletele se dizolva lent si oricum.. e doar aditie de macro, fie ca o fac sub forma lichida, fie ca prin metoda asta mai neortodoxa.. tot una
Sau poate nu e tot una Asa ca nu-mi ramane decat sa experimentez (am mai avut alge, nu ma sperie)

Oricum, Vimi nu m-a dezamagit niciodata si sper ca nu o va face nici de acum inainte. Plus ca o data pe saptamana il ajut si cu o aditie de Flourish, papa buna pentru plante

P.S. urasc sistemul ala anti-boti, mereu uit sa bag codul
Pai sambata ma duc si eu la tuns, la nea Coco de la Margineni.
Deci daca e cineva amator de o peruca..
Cu ajutorul tovarasului colonel Lucian am schimbat si numele jurnalului (era bine si asd, dupa umila mea parere). Merci nea Lucian! smilie
Sper sa nu ma injuri

Da, se poate si fara substrat fertil, dar (asa cum se intampla si in agricultura/hidroponie/etc) e mai bine cu substrat fertil.
Da, se poate si cu Osram, dar parca totusi e mai bine cu tuburi dedicate (Giesemann, Dennerle). Cel putin eu am vazut diferente mari de la tuburi Juwel, Aquamedic si JBL la Giesemann.

Ma repet - nu injura, e doar o parere personala

sarutmana mult!

sper sa iasa bine, ca m-au terminat reseturile astea care tin 3 zile.. nu mai merge cum mergea, nu mai tine cum tinea

Forum Index » Profile for dan.pavelescu » Messages posted by dan.pavelescu
Go to: