| Message |
|
|
pe scurt: Conteaza Volumul Materialului Filtrant! Fie si bureti! Acel bio ball e bun,pt filtrare mecanica! Tu la carasi o sa ai nevoie de mecanica plus biologica,unde aceasta filtrare biologica vine din materiale poroase ce pot sustine colonii de bacterii pe care noi le numim "bune".
acvariul arata super,parerea mea este ca nu vei avea probleme de spatiu la 3 carasi,chiar si cu inca alti 10 cory,insa totul tine de filtrare !
Intelegem ca bugetil e limitat,multi stim aceasta problema dar asta nu inseamna ca :"hai sa ascultam ce zic strainii si romanii" in situatia in care nu avem nicio poza cu acvariile si trecutul lor in acvaristica. Noi aici avem jurnale ce dovedesc balmajelile noastre si insistarile noastre asupra filtrelor externe,oricat de mici dar preferabil cat mai mari,deoarece acele canistre pot avea spatiu de stocare a materialelor filtrante. deocamdata mergi asa,cu pestii in apa schimburile trebuiesc facute temeinic la 3/4 zile cate 20/30% si totul va fi mai bine pana cand vei putea avea un extern.
P.S.: sa sti ca de foarte putine ori un intern e mai silentios decat un extern,principalul motiv fiind de multe ori faptul ca rotorul la intern poate fi de 4/5 ori mai mic decat la externe. Think about it.
P.S.2: Noi nu suntem aici sa dam in cap,ci sa ne ajutam/invatam/corectam/certam/laudam intre noi pt ce facem. Nu spun sa ne crezi pe noi si nu pe altii,dar....crede.ne pe noi,si nu pe altii 
|
 |
|
|
|
o sa trec aici ce i.am trimis si ca mesaj privat,pt a vedea si ceilalti care sunt/vor fi in astfel de situatie:
salut. Testele alea 6in1 am avut si eu,nu sunt deloc precise,sunt doar de referinta,dar sunt bune in situatiile de data sa iti confirme temerile,atunci cand valorile apei sunt dezastruoase.
Ca idee,niciodata nu trebuie xombinate toate substantele din prima,cu atat mai rau in cazul unei deciclari,cand pestii sunt dati peste cap,vin chimicalele fiecare cu cate o schimbare a valorilor apei,incat din dezastru se face carnagiu. Nu schimba si nu incalzii apa,nu o sa reusesti sa o faci la aceeasi temperatura,decat in cazul in care te grabesti sa zicem si incalzesti apa putin pt a face schimb de apa,dar CU ATENTIE si cu ochii pe incalzitor si in cazulapei reci si a celei calde...o eroare de maxim 2,5 grade este acceptata la schimbul de apa,nu mai mult altfel risti ca pestii sa faca gris. Nu schimba 50% din apa decat saca ai TOATA ZIUA la dospozitie,incat sa completezi la fiecare 40/60minute cu cate 2/3 cani de apa sau o sticla eventual bidon de 5l,in functie de litrajul acvariului. daca nu ai toata ziua la dispozitie,schimba doar cate 15/20% si urmareste termometril la adaugarea apei pt a nu o racii/incalzii prea brusc deodata
nu stiu ce e acea chestie de sub frunze,dar sa speram ca e doar "muci" de la ciclarea apei.
faza cu schimbul total de apa in 24 de ore pe perioada ciclarii e cu dus si intors: pe o parte,e bine a se schimba,caci se elimina amoniul otravitor. pe de alta parte,un astfel schimb masiv de apa la un bazin neciclat nu permite filtrelor sa isi hraneasca bacteriile "bune",astfel luand.o aproape de la inceput. Personal,nu recomand 50% decat in cazul substantelor chimice adaugate in exces sau amestecate. 15/20/25% e suficient. Totusi,daca sti ca ai combinat tot felul de rahaturi chimice acolo,este ppsibil ca pestii sa fi facut intoxocatie si de aici dezastrul atat al valorilor cat si al decedarii pestilor.
|
 |
|
|
|
fierberea clar trebuie sa aibe loc. A nu se intelege gresit,fierberea trebuie sa aibe loc ! Insa eliminarea taninului conplet,nu. Este stimulator de imperechere si ajuta sistemul imunitar
|
 |
|
|
|
din pacate,eu nu vad gris acolo,ci altceva mai grav. Si mai din pacate,vei mai avea pierderi periodice. nu stiu sigur ce e ,dar acel fungus va parea irelevant...spune.ne cum se comporta,mie personal ki se pare ceva ce pare a fi vindecabil cu omnipur
|
 |
|
|
Gbyu69 wrote:dar o sa coloreze apa .
Contrazic in cel mai respectuos mod posibil ^^
Nu exista acest :dar..." .
Exemplu: am mutat in 81 de litri 10 tetra emperor cu o mana de plante si o mana de conuri de arin. Nu numai ca acvariul pare plin de viata,culoare si estetic,dar comportamentul de imperechere a luat amploare,masculii isi etaleaza aripioarele si culorile,totul duce la o speranta de noua generatie de emperor datorita taninului ^^ REPET: in anii 80/90,acea colorare taninoasa se voia atat de mult incat se foloseau plicuri de ceai negru pt a imita pe cat posibil acest element. Acum fierbem si fierbem,pt a scapa de tanin....mi se pare aiurea. Taninul este natural ^^
|
 |
|
|
|
confirm.o sa treaca,este dovada faptului ca acvariul e in curs de ciclare
|
 |
|
|
|
acum da atacul prin eschive ?
|
 |
|
|
|
multumim. eu o luai. sunt chiar cateva xarti bune acolo
|
 |
|
|
|
nu poti schimba tu numele topicului,trimite.i mesaj privat lui Koala
|
 |
|
|
|
ce ai,cum am spus si eu si Miky,e suficient daca nu mai adaigi pesti. Totusi e bine achizitionarea unui extern si pus in functiune de acum,pt a se umple de bacterii bune,pt ca mai apoi cand vin pestii,sa fie ciclata bine apa. Acel filtru hang on Fzn e putin mai mult decat un nimic. Ia un Eheim ecco pro300 si ceva material filtrant: siporax,inele ceramice sau chiar eheim substrat pro ori Matrix...ori toate. achizitia va ajunge pe undeva la 5 milioane,partea buna este nu numai ca nu trebuie luate toate odata xi treptat,dar si faptul xa vei avea un acvariu sanatos fara probleme. filtrarea este cel mai important lucru.
Da,mirosul de balta va disparea odata cu amoniul de indata ce apa se va mai stabiliza
|
 |
|
|
|
sa speram ca nu i.ai donat "Stim noi cui" ^^
|
 |
|
|
tare faza cu punctul 2
cea mai accesibila cale de blackwater pt noi romanii,sunt conurile de arin. mai precis,te duci intr.o zona cu rauri,de prederat muntoasa pt ca este mai putin poluata si culegi acele xonulete micute maro/negre. nu conteaza cat de mici/mari sau uscate sunt,conteaza ca atunci cand ajungi acasa sa le fierbi bine. Vor elimina tanin brusc in apa fiarta,dar si dupa fierbere in apa din acvariu,insa treptat si lent.
|
 |
|
|
|
eu recomand chiar pastrarea filtrului intern,chiar daca se adauga 10 externe. filtrarea mecanica este importanta si ea ^^
|
 |
|
|
|
iti recomand un filtru extern,cu materialul filtrant cu care vine schimbat in siporax sau inele ceramice de pe nevertebrate.ro sau aquariumprest.ro merg si sanitarii...6/10 cory si 1/2 ancistrusi. Atentie ! atwntie
|
 |
|
|
|
pfffffff
de 500 ron iei un eheim tipla. mai uita.te te rog. Recomand Eheim pt ca sunt cele mai fiabile,de durata si...nemtesti....dar recomand si sun sun 403B cel pe care il am eu,cu tot cu filtru UV.
ia un Eheim Ecco pro 300 si un Sun Sun 302/303-depinde cum stai cu bugetul.
Mai asteapta si sugestiile colegilor,dar recomand in primul rand Eheim. cu cat mai mare cu atat mai bine
|
 |
|
|
|
salut si bine ai venit. Din pacate,in petshopuri se angajeaza.....oameni...nu pasionati de acvaristica sau doctori ^^ acele 3/4 zile erau de fapt 30/40 de zile,dar acei oameni nu au de unde sa stie.
Cel mai bun lucru este faptul ca ti.ai fCut cont aici,vei afla multe lucruri noi si placute,trevuie doar sa le citesti/asculti.
Acel castel doar deranjeaza pestii,nu face nimic altceva.(creeaza alge).
Din cauza greselii de a introduce pestii prea repede,amoniul poate creea pierderi in randul pestilor tai,dar vei invata pe parcurs. cum spunea si colegul,schimburi PARTIALE de apa,niciodata total. Avand vivipari,va trebui sa te astepti la inmultirea populatiei de pesti si automat la trecerea la alt nivel al filtrarii,dar deocamdata este suficient acel infim filtrulet si schimburile de apa. ai grija ca apa sa fie tinuta in prealabil in bidoane/galeti pt ca temperatura sa fie cat mai apropiata de cea din acvariu pt a nu creea soc termic pestilor dar si ot a elimina eventualul clor din apa. ape limpezi
|
 |
|
|
|
nu e guppy,dar da,pare gestanta
|
 |
|
|
|
mortales
|
 |
|
|
|
neonii sunt super doar in bancuri mari,in acvarii mari. desi sunt pesti mici,nu ii recomand in acvarii sub 100....nu au niciun farmec. stiu ca ai zis ca ai ceva de genul 120,dar asigura.te ca iei destui dar nici sa suprapopulezi
|
 |
|
|
|
Pt toti cei cu probleme mai sus,in speranta ca vor citii atat ei cat si altii ce au/vor avea carasi:
1: Carasii sunt pesti de apa rece,nu au nevoie de incalzitor!
2: In situatia in care este un acvariu comunitar,carasii covietuind cu alti pesti,temperatura nu trebuie sa depaseasca 23/24 grade,de la 25 carasii incep sa simta disconfort,sa jnoate ciudat,alimentatia devebind haotica iar digestia la fel.
3: Nu se pun scoici/plastice/decoruri stupide in acvariu! Ii pot rani,cat si schimba Ph-ul apei.
3: A nu se hranii carasii cu fulgi sau mancare ce se umfla cand e imbibata cu apa,ei pot lua aer in vezica atunci cand se hranesc cu fulgi si astfel vor incepe problemele de inot. A se hrani cu mancare ce se scufunda rapid sau mancare imbibata deja in apa tinuta 3 minute in apa inainte de a li se oferi.
4: A NU SE HRANI MAI MULT DE 2 ORI PE ZI! Si atunci foarte putine granule/bobite, chiar dcaa ei sunt halapi si tot vor
5: In situatia in care pestele inoata doar la suprafata neputand a se mai scufunda normal,se scoate pestele pe o suprafata plata/plana si este provocat a se zbate,pt a scoate aerul din vezica.
6: In situatia in care pestele sta pe fund,a se verifica parametrii apei si alimentatia.
|
 |
|
|