Acvariu 120x30x45, neoane T8 3x30 w, filtru extern JBL 901e cu un sertar cu MicroMec si 3 sertare cu Siporax, burete pe In, nisip de constructii, pietre de rau si cateva calcaroase.
Cilclide Malawi:
- 7 Labidochromis Caeruleus 3 cm
- 4 F (4-5 cm) + 1 M (8-9 cm) Pseudotropheus Saulosi
- 4 F (5-6 cm) + 1 M (6 cm) Pseudotropheus Acei whitetail
- 4 F (4-5 cm) + 1 M (6 cm) Pseudotropheus Elongatus Mpanga
Scuzati calitatea pozelor.
Eu am luat acum o luna dn piata de la tipul ala cu ochelari care vine cu nevasta sa, pe partea dr. Am dat 1 leu dar mai am numai unul, doi i am g?sit uscati prin casa. I am mutat din acvariul mare in nano care nu are capac.
Vb cu tipul ala poate iti aduce sau poate te întâlne?ti prin oras cu el.
Urmaresc de la inceput evolutia acestui set up , si chiar daca nu ma pricep deloc la marine, tin sa te felicit si sa mi exprim admiratia ptr un bazin mai mult decat deosebit. Succes in continuare.
Am dat azi demasonii, oricum cred ca si a scapt toate icrele ptr ca azi s a repezit iar la mâncare si nu p?rea sa mai aib? ceva in gura.
Deocamdat? nu g?sesc Acei cam pe nic?ieri. Încerc de la Arad sau Timi?oara dar e drum lung pana la Iasi.
Multumesc ptr sfaturi.
Acvariu 160 l cu dimensiunile de 120x30x45, sticla 8mm, lipit cu silicon transparent Den Braven special ptr acvarii, NU are zgarieturi si NU este ciobit/crapat, NU curge, nu are absolut nici o problema, il vand pt ca vreau sa imi fac unul mai mare
capac din lambriu PVC colantat negru, 3 neoane T8 x30 W, capacul este functional cu tot cu instalatia necesara, are gura de vizitare mare pentru acces usor la interior
- 320 lei acvariu si capac
Racleta cu lama ptr curatat geamuri, minciog bonus.
Lipit in luna martie 2013.
Acvariu cu predare personala in Iasi, de preferat direct de acasa, pot asigura sau ajuta cu transportul in limita orasului Iasi.
Astept oferte si propuneri de bun simt.
Sper sa fie k,e cam mare are cam 8-9 cm,sper sa nu fie prea batran (si obosit) Era o gluma Koala.
Am sa dau cei doi Demasoni si voi ramane cu cei 7 puiuti de Labidochromis de 3 cm , masculul din poze si 4 femele de Saulosi de 5-6 cm.
Toti in 150 l.
Ar fi in regula sa mai introduc vreo 6 Acei Msuli?
Multumesc.
Ms de pont. Nu am maternitate. Dar cred ca nu ar fi târziu sa i le iau si acum, daca a mai ramas ceva sa le pun intr un borcan mare cu un filtru si apa din acvariu. E k asa ?
Diminea?a gusata mea s a repezit la mâncare si a sc?pat un iu pe care l a recuperat repede. Apoi iar a deschis gura sa m?nânce si a sc?pat trei oua , dar s a speriat de mine si a fugit iar ou?le au fost un desert delicios ptr ceilalti. Am observat ca un ou era lunguiet, oare se apropie puii? Din catr am citit nu ar trebui sa m?nânce in perioada asta, sau poate e prima data când e gusata si nu stie ce face.
Bun si daca femela e gusata, ii trebuia neap?rat mascul? Se poate sa fie icrele fecundate de masculul pe care l am dat acum 10 zile? Sau celalat peste albastru pe care îl mai am , care e mai mic decât femela, sa fie de vina?sa fie mascul oare?
S au învârtit asa vreo trei ore, acum cel mic albastru, fara gusa, sta fug?rit dup? înc?lzitor. Nu e agresata de nimic, parca e nebuna, ii bate pe toti, mai ales pe cel albastru. Când se întâlne?te cu el se coloreaz? puternic si îl fugareste. Si mai intens bate o femela portocalie, pe aceasi, care nu e nici cea mai mare nici cea mai mica din grup.
koala wrote:@Anca: - Pozele alea nu-s foarte clare da', "ochiometric vorbind", pestele ala albastru are "atitudine" de femela cu gusa.
- O sa vezi, femelele care-si cara progenitura au un fel special de a-si tine falcile.
- E aproape imposibil sa nu-ti dai seama cand o femela are icrele in gura.
Pai de aici a inceput si nedumerirea mea. AM OBSERVAT CA ARE GUSA SI AM VAZUT VREO 4 OUA GALBENE IN GURA. Pana sa vad gusa si ouale am crezut ca sunt masculi de Saulosi.
Asta era ideea. De aici au inceput intrebarile, ce sunt? Se vede gusa f bine si din spate se observa branhiile mai departate.
koala wrote:Pestele ala albastru e (sau pare ca e) o femela de Pseudotropheus elongatus... la aceasta specie, coloritul este identic (femela, mascul).
La Pseudotropheus saulosi, sexele sunt diferentiate cromatic (ca la multe din mbune)... femela = galbena, masculul = albastru cu dungi.
Stiu asta si de aceea am crezut ca cel albastru e un mascul de Saulosi.
Am cautat pe net cateva ore bune dar nu m am lamurit.
Sa inteleg ca am 2 femele de Elongatus si 4 femele de Saulosi (cele portocalii) si puiutii de Caeruleus.
All female