[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: koala
Forum Index » Profile for koala » Messages posted by koala
http://www.acvariu.ro/forum/posts/list/45138.page

Nici eu nu am vazut/auzit... e clar o infectie, da' nu stim daca e bacteriana sau fungica.
Mergand la "ghici" (pentru ca oricum nu ai alta solutie) eu as incerca sa folosesc unguent care contine ceva antibiotic.

- cele mai "rezistente la apa" unguente sunt acelea folosite in tratamentele oculare.
- du-te la o farmacie si cere unguent cu Kanamicina "pentru ochi".
- scoti pestele afara din apa si il "tamponezi" peste tot (si pe afara, si in gura) cu un betisor d-ala de urechi si cu crema d-aia.
- la cum arata pozele alea si la cum zici tu ca evolueaza boala, trebuie sa-i faci tratament "direct"... nu merge cu solutie turnata in apa, care se absoarbe prin branhii si apoi ajunge-n corp.

Succes!
LOL, Fernando strikes again!
Ba da, insa omu' isi face alte conturi cu o determinare ciudata... am obosit sa banez conturile far' de numar.
Practic, in afara acestui comportament ciudat, nu face nimic rau. Asta e, firu' vietii.
LOL
O sa te caute Fernando. Nu-i scapa nimic.
Citeste aici: http://www.acvariu.ro/forum/posts/list/28000.page
Lemnu' ala e infiorator de urat, nu are "personalitate" si mie nu imi spune nimic.
Da', daca tie-ti place, baga-l inauntru si lasa-l sa se umple de muci.
Coaja putrezeste prima, asa ca mai bine-l decojesti tu de la bun inceput.
Teoretic, plexiglasul se lipeste cu o solutie bazata pe cloroform (asta dizolva materialul si "sudeaza" cele 2 bucati).
Practic, cine ti-a vandut placile de plexi tre' sa stie / sa vanda si adeziv... vezi pe la agentiile alea care lucreaza cu "publicitate stradala" si care fac diverse casete luminoase.
Da, aparitia "retelelor de socializare" a distrus forumurile... e valabil pentru toate domeniile, nu doar aici in acvaristica.
Acum, orice cretin isi poate face o pagina "de specialitate" si-si gaseste imediat cateva foci care sa aplaude initiativa.
Eu sunt de moda veche si-am ramas sa pasc fanul in ieslea veche, da' multa lume a plecat. Nu stiu unde, nu ma intereseaza.
Cateodata ma apuca nostalgia si mai recitesc postari vechi, din "anii de aur". Cred ca-s batran.
NicuM wrote:Astazi am terminat masa, urmeaza lipitul, o fi de incredere siliconul acesta:

Siliconul pare sa fie ce trebuie.
Am vazut ca ai pus gresie sub bazin... buna treaba!
Sper ca ai lipit niste cauciuc sub talpile alea!
Nu e musai sa renunti... trebuie sa ai grija ca pestii tai sa fie "mai mari" decat gura pestelui. Atat!
Cam 8-10 ore... gandeste-te la un ciclu normal noapte-zi.
Nu conteaza ca le "stingi lampa" la ora 20.00... sau la ora 24.00... tot ce conteaza este sa le asiguri acea perioada "de somn".
Ajunge la 15-20 cm. La marimea aceea, eu te asigur ca o sa-ti haleasca guppy si pestii mici.
Nu e normal sa le tii lumina aprinsa non-stop. Ca orice animal, si pestii au nevoie de o perioada "de somn".
Pestisorul ala al tau se numeste Platydoras si nu se inmulteste decat cu ajutorul injectiilor cu hormoni... deci, nu te stresa cu "sexul" lor.
Pe de alta parte, vezi ca se face destul de mare si noaptea e foarte activ... la fel ca "somnu' de balta", si asta haleste tot ce ii incape in gura (adica si pestii de talie mica).
Si mie-mi place mult, pentru ca are un aer "natural"... de "colt de natura".
Nu pare a fi ceva "pus de mana omului".
^^^ De acord cu toate cele de mai sus!

Ioane, pe unde umblasi in toate lunile astea din urma? Nu te-am mai vazut activ pe aici.
NicuM wrote:Sistemul va avea ca început urm?toarea configfura?ie:...

Te rog sa scrii fara diacritice, deoarece "forumul" nu le recunoaste in mod corect si apar semne aiurea in text.

- ai facut bazinul mai mic decat precedentul? De ce?
- sper ca lampa e suspendata, pentru ca tuburile alea vor da ceva caldura.
- ia-ti 2 pompe de recirculare, ca sa ai "o rezerva"... sunt sigur ca stii asta, da' am zis ca ramane scris si vad si altii.
- pentru filtrarea biologica, o sa te bazezi doar pe alge si pe pietrele din bazin? Sau o sa pui si niste saculeti cu "ceva" prin sump?
- aceeasi intrebare ca a lui nea' George... ce 'reaku faci cu Lugolu' ala? Din ce stiu eu, asa "dupa ureche", e ceva solutie de iod care omoara bacterii si ciuperci. Sau, ma insel?
Pygoplites ala e mare jmekerie... iti doresc sa ai mult noroc cu el, ca e un peste superb!
Foarte misto arata bazinul, felicitari!... nu-s chiar un admirator al geophagusilor, da' tre' sa recunosc ca-mi place ce vad acolo!

Forum Index » Profile for koala » Messages posted by koala
Go to: