[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: andreea
Forum Index » Profile for andreea » Messages posted by andreea
Dar daca sunt masculi si trebuie sa ii scot pe ceilalti doi din acvariu ca sa nu ii omoare insemana ca raman cu 2 masculi. Ce sa fac in cazul asta? Sa incerc sa mai cumpar si altii pana se va gasi o pereche?
Multumesc
Multumesc.
Dupa cum ai vazut am urmat sfatul de la inceput si am exact atatia pestisori cati trebuie. Deocamdata ii mai las sa vad ce se intampla, nu au inca 2 luni de cand sunt la mine. Totusi nu inteleg daca s-a ales o pereche si acestia ii fugaresc pe ceilalti atunci ei 2 de ce nu petrec timp impreuna. Adica eu nu am observat sa se fi imprietenit. Au treaba doar cu ceilalti.
In acvariul meu se duce un intreg razboi. In afara de scalari, si ancistrus-ul ii goneste pe micutii cory care saracii nu mai stiu pe unde sa fuga. Asta se intampla mai ales la masa. In general ancistrus-ul preferand radacina sau frunzele.
Daca as vrea sa mai pun 2,3 pestisori in acvariu ce mi-ati sugera? Asta in cazul in care va trebui sa renunt la 2 scalari.
Multumesc mult.
Buna,
am un acvariu bine plantat de 80l cu 4 cory albino, 1 ancistrus si 4 scalari (2 cu galben si 2 cu negru si gri). Sunt micuti, i-am adus acum o luna in acvariu. Problema este ca a inceput razboiul intre ei. Se fugaresc intre ei cei de aceeasi culoare. Mai rau astazi am observat ca unul dintre ei il ciupeste pe celalalt si il musca de aripioare. Saracul sta numai ascuns aproape de suprafata acvariului si nu mai are curaj sa plece de acolo, nici nu prea mai mananca de frica.
Ce sa fac?
Multumesc.
Buna,
cine ma poate ajuta cu un sfat? Am un acvariu de 80 l pe care l-am pus in functiune acum 2 luni. Am si plante care se dezvolta foarte bine, 3 cory si un ancistrus f fericiti. Acum 2 saptamani am cumparat si 4 scalari. Totul a mers bine pana acum 4 zile cand 2 dintre ei nu au mai servit masa. Pana acum 4 zile i-am hranit si dimineata si seara dupa care am renuntat la masa de seara considerand ca sunt prea satui. Dintre cei doi numai unul nu vrea sa manance. Sunt 4 zile de cand toti ceilalti mananca iar pe langa acesta trece mancarea si nu l-am vazut pana acum mancand ceva. Tot cam in aceasi perioada am pus in acvariu si o radacina mica cumparata de la magazin pe care am tinut-o in apa cam de cand am cumparat acvariul. Nu stiu ce sa fac. Am citit undeva sa pun in apa albastru de metil. Credeti ca este o solutie si daca da cum trebuie sa procedez?
PS: de curand am observat si o alga maronie ca o pata pe nisip. Am inteles ca este din cauza duritatii apei si se formeaza din cauza siliciului. Inca nu a disparut dar sper sa se rezolve. Am adaugat o solutie speciala pt scaderea duritatii apei.
Apreciez orice sfat.
Multumesc.
Gata am rezolvat. Am dat filtrul mai aproape de coltul acvariului si acum spray barul este aproape de luciul apei.
Multumesc.

Asa arata acum dupa ce am instalat spray barul si am completat cu apa. Intradevar se formeaza valuri. Nu am cum sa il montez mai aproape de suprafata apei pentru ca asa e modelul. Am lasat furtunasul acela din exterior in acvariu. Sper sa fie bine. Multumesc inca o data.
Ok am inteles. Inca o intrebare: din furtunul acela extern, acum dupa ce am montat spray barul, iese apa. Asta inseamna sa il las in interiorul acvariului?
In instructiunile de folosire scrie ca filtru trebuie scufundat in apa la min 3 cm de la suprafat pentru a obtine o filtrare buna. Nu stiu daca este bine sa il mai ridic ...
Am si spray barul acela dar nu stiu cum sa il montez pentru ca iese doar apa prin gauri nu aer. O sa incerc sa il montez cu gaurile in sus.
Multumesc pentru sfaturi.
Salut,
am achizitionat acum 2 saptamani un acvariu de 81 L. Am atasat o poza cu el in functiune. Inca nu am pesti. Am primit filtru si pompa de aer 2 in 1. Mi s-a spus sa il montez asa cum apare in poza. Jetul cu bule de aer este destul de puternic. Am vazut acvarii in care bulele de aer nu erau atat de vizibile. Este corect cum am instalat aparatul?
Multumesc
Am inteles. In cazul acesta cu ce alte specii de pesti as putea sa asociez scalarii in acelasi acvariu? Se poate sa pun mai multe exemplare din aceasi specie ex: 2 Pterophyllum Altum Peruensis, 2 Pterophyllum scalare, 2 Pterophyllum scalare gold, 2 Pterophyllum scalare yellowhead etc..?
Inca o intrebare la care nu am gasit raspuns: ce fel de plante sunt potrivite pentru scalari?
Multumesc.
Buna. Vreau sa achizitionez un acvariu de 81 L si as vrea sa stiu daca pestii alesi de mine sunt compatibili. Scalari 6, Cory 2, Ancistrus 2, Creveti red chery 5. Inca o intrebare: scalarii trebuie sa fie toti la fel sau pot sa aleg diferite culori din aceeasi specie?
Va multumesc

Forum Index » Profile for andreea » Messages posted by andreea
Go to: