[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Scalari in acvariu nou  XML
Forum Index » Coltul incepatorului (apa dulce)
Author Message
andreea
Junior member

IP:

Buna,
cine ma poate ajuta cu un sfat? Am un acvariu de 80 l pe care l-am pus in functiune acum 2 luni. Am si plante care se dezvolta foarte bine, 3 cory si un ancistrus f fericiti. Acum 2 saptamani am cumparat si 4 scalari. Totul a mers bine pana acum 4 zile cand 2 dintre ei nu au mai servit masa. Pana acum 4 zile i-am hranit si dimineata si seara dupa care am renuntat la masa de seara considerand ca sunt prea satui. Dintre cei doi numai unul nu vrea sa manance. Sunt 4 zile de cand toti ceilalti mananca iar pe langa acesta trece mancarea si nu l-am vazut pana acum mancand ceva. Tot cam in aceasi perioada am pus in acvariu si o radacina mica cumparata de la magazin pe care am tinut-o in apa cam de cand am cumparat acvariul. Nu stiu ce sa fac. Am citit undeva sa pun in apa albastru de metil. Credeti ca este o solutie si daca da cum trebuie sa procedez?
PS: de curand am observat si o alga maronie ca o pata pe nisip. Am inteles ca este din cauza duritatii apei si se formeaza din cauza siliciului. Inca nu a disparut dar sper sa se rezolve. Am adaugat o solutie speciala pt scaderea duritatii apei.
Apreciez orice sfat.
Multumesc.
footix
Junior member
[Avatar]

IP:

Eu te sfatuiesc pentru inceput sa schimbi in prima zi 20 de litri de apa, iar apoi cateva zile cate 10 litri pe zi (si nu direct de la robinet). Acum depinde ce apa folosesti. Daca folosesti apa de robinet cred ca in Brasov Ph-ul are in jur de 7,5, valoare acceptabila pentru scalari. Cu privire la lemnul pe care l-ai introdus in acvariu, nu cred ca elimina substante nocive in apa din moment ce l-ai cumparat dintr-un pet shop. Ar trebui totusi sa observi mai bine scalarul care are probleme si sa ne spui daca are pete, ulceratii noi aparute, daca are aripioarele lipite de corp, daca se freaca de decor, daca sta la suprafata apei, cum arata fecalele.

Forum Index » Coltul incepatorului (apa dulce)
Go to: