[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Instalare filtru si  XML
Forum Index » Coltul incepatorului (apa dulce)
Author Message
andreea
Junior member

IP:

Salut,
am achizitionat acum 2 saptamani un acvariu de 81 L. Am atasat o poza cu el in functiune. Inca nu am pesti. Am primit filtru si pompa de aer 2 in 1. Mi s-a spus sa il montez asa cum apare in poza. Jetul cu bule de aer este destul de puternic. Am vazut acvarii in care bulele de aer nu erau atat de vizibile. Este corect cum am instalat aparatul?
Multumesc
[Thumb - photo (8).JPG]

cingo171179
Senior member
[Avatar]

IP:

cumpara un spray bar pt filtru respectiv

nu cunosc specificatile filtrului dar cred ca este cam mic, recomandat ar fi un filtru extern , sau doua interne, sau un intern mai performant

pestisoru meu de aur
cingo171179
Senior member
[Avatar]

IP:

daca vei pune un spray bar vei putea umple cavariul pana la marginea capacului, presupun ca acum daca il vei umple va curge apa pe langa margine acvariului, (la modul cum este reglat filtrul acum)

pestisoru meu de aur
Ancamarketing
Senior member
[Avatar]

IP:

Din poze pare un Filtru intern Resun sp 1100. Inchide de tot robinetulde aer, de la capatul din exterior al furtunului. Vezi printre accesorii daca ai un cot sa il montezi la iesire si sa l orientezi in sus. Daca nu ridica filtrul mai sus cat sa ai o valurire usoara a suprafetei de apa. Garantat nu vor muri pestii,iar apa se oxigeneaza de la valuri, nu trebuie sa vezi bule de aer in acavriu.
Deocamdata face fata si acest filtru, dar poti inlocui bioballs urile din cartus cu medii de filtrare biologice gen Sera Siroax sau Eheim Substrat Pro. Trebuie sa lasi acel burete verde din interior ptr filtrare meacnica.
Am avut si eu un Resun 2500, era la fel numai ca avea doua cartuse. A functionat cu succes un an in acvariu de 150 l fara bule de aer, doar cu valuri.
Vezi detalii in postul din semnatura mea.
Ape limpezi.

"Valoarea omului se masoara dupa greutatile pe care el le invinge." Voltaire
[Email] [Yahoo!]
andreea
Junior member

IP:

In instructiunile de folosire scrie ca filtru trebuie scufundat in apa la min 3 cm de la suprafat pentru a obtine o filtrare buna. Nu stiu daca este bine sa il mai ridic ...
Am si spray barul acela dar nu stiu cum sa il montez pentru ca iese doar apa prin gauri nu aer. O sa incerc sa il montez cu gaurile in sus.
Multumesc pentru sfaturi.
Ancamarketing
Senior member
[Avatar]

IP:

Nu are nimic daca il ridici dar sa ramana acoperit cu apa. Al meu a functionat la 1 cm sub apa.
Monteaza spray barul la 2 cm sub apa cu gaurile orientate paralele cu luciul apei.
Repet nu trebuie sa vezi bule de aer ca sa fie apa oxigenata.
iti atasez o poza facuta cu tel sa vezi cum se monteaza corect un spary bar.
Daca nu vrei sa iei in considerare sfaturile mele iti dorec succes incontinuare.
LE: uite o poza cu filtrul meu Resun, aceeasi pb am avut o si eu la inceput sa vad bule de aer. Te sfatuiesc sa i mai multa rabdare si sa citesti mai mult pentru ca gasesti informatii esentiale pe acest forum. Iti spun toate astea din experienta mea.
[Thumb - WP_20140220_003.jpg]

Filename ea6ed2d9f554fba1247f18cf66cda247_9597.jpg__thumb [Disk] Download
 Description No description given
 Filesize 34 Kbytes
 Downloaded:  878 time(s)

This message was edited 2 times. Last update was at 20/02/2014 14:29:19

[Email] [Yahoo!]
andreea
Junior member

IP:

Ok am inteles. Inca o intrebare: din furtunul acela extern, acum dupa ce am montat spray barul, iese apa. Asta inseamna sa il las in interiorul acvariului?
Ancamarketing
Senior member
[Avatar]

IP:

Nu ai la capatul lui un dop cu filet, pe care sa il inchizi la maxim? Oricum il tii degeaba, poti sa il scoti de tot, tragi pur si simplu de el.
Pune o poza cu spary barul.
Treceti locatia la profil.
Multumesc.

This message was edited 1 time. Last update was at 20/02/2014 14:49:49

[Email] [Yahoo!]
andreea
Junior member

IP:

Asa arata acum dupa ce am instalat spray barul si am completat cu apa. Intradevar se formeaza valuri. Nu am cum sa il montez mai aproape de suprafata apei pentru ca asa e modelul. Am lasat furtunasul acela din exterior in acvariu. Sper sa fie bine. Multumesc inca o data.
[Thumb - photo (9).JPG]

suru2005
Member
[Avatar]

IP:

trage de furtunasul acela, nu isi mai face obiectul acolo. poti sa pozitionezi filtrul mai in coltul acvariului astfel incat sa poti ridica spraybarul mai aproape de luciul apei.

numai bine

This message was edited 1 time. Last update was at 20/02/2014 15:18:48

cingo171179
Senior member
[Avatar]

IP:

chiar nu ai 'niste' tubulete in forma de L (coturi)

pestisoru meu de aur
andreea
Junior member

IP:

Gata am rezolvat. Am dat filtrul mai aproape de coltul acvariului si acum spray barul este aproape de luciul apei.
Multumesc.

Black
Member
[Avatar]

IP:

Ai reusit pana la urma .
In prima faza de pozitionare a filtrului nu era bine si pentru ca apa avea jetul indreptat spre sticla din fata acvariului si in timp acest lucru influenta foarte mult formarea de alge pe sticla din fata ,deci aspect neplacut.
Totusi pentru un circuit mai bun al apei recomand sa pui filtrul acolo unde este incalzitorul,pe sticla din spate,si spray-barul pe sticla laterala dreapta astfel incat apa sa circule de la dreapta spre stanga prin tot acvariului.
[Thumb - ppppp.bmp]

http://www.youtube.com/watch?v=3pfTFevnEMU
http://www.acvariu.ro/forum/posts/list/24485.page
[WWW]

Forum Index » Coltul incepatorului (apa dulce)
Go to: