[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Acvariu nou  XML
Forum Index » Coltul incepatorului (apa dulce)
Author Message
andreea
Junior member

IP:

Buna. Vreau sa achizitionez un acvariu de 81 L si as vrea sa stiu daca pestii alesi de mine sunt compatibili. Scalari 6, Cory 2, Ancistrus 2, Creveti red chery 5. Inca o intrebare: scalarii trebuie sa fie toti la fel sau pot sa aleg diferite culori din aceeasi specie?
Va multumesc
viulian
Aquamaster
[Avatar]

IP:

Nu am tinut scalari, insa am avut un feeling ca scalarii pot gasi crevetii foarte apetisanti si am dat o cautare:

Apoi, din cate stiu, scalarii au nevoie de un acvariu inalt - pentru ca sa-si dezvolte frumos si aripioarele laterale care ii ajuta in deplasarea pe verticala. Adica un acvariu de minim 50cm am citit ... dar nu mai tin minte exact stiu doar ca trebuie sa fie mai inalt decat cei 30, 35cm cum se vand acvariile clasice.

Acv. 30L, Acv. 10L, Acv. 16L, Reef 30L, Acv. 0.09L; In trecut: Acv. 25L, Acv. 8L
Pt. imbunatatit navigarea pe forum (My Stats, Big Images resize, Timezone fix)
[WWW]
scorpionul
Aquamaster
[Avatar]

IP:

scalarii au nevoie de un acvariu inalt ca sa se dezvolte frumos. Ei sunt incompatibili cu rcs pentruca odata ajunsi la maturitate vor manca crevetii

armonia vietii consta in echilibrul pe care il asiguram
[Yahoo!]
cingo171179
Senior member
[Avatar]

IP:

din cate stiu rcs nu merg decat cu pesti pasnici, de talie mica, gen neoni , gupy

exclus scalari, gurami, barbus tetrazona

pestisoru meu de aur
andreea
Junior member

IP:

Am inteles. In cazul acesta cu ce alte specii de pesti as putea sa asociez scalarii in acelasi acvariu? Se poate sa pun mai multe exemplare din aceasi specie ex: 2 Pterophyllum Altum Peruensis, 2 Pterophyllum scalare, 2 Pterophyllum scalare gold, 2 Pterophyllum scalare yellowhead etc..?
Inca o intrebare la care nu am gasit raspuns: ce fel de plante sunt potrivite pentru scalari?
Multumesc.
koala
Batran si obosit
[Avatar]

IP:

Buna andreea!

- Acvariul tau este mic pentru cei 6 scalari pe care ti-i doresti.
- In scurt timp (2-3 luni) se vor alege 1-2 perechi... va incepe "teroarea".
- Scalarii sunt foarte rautaciosi si teritoriali, atunci cand ajung la maturitatea sexuala.

Eu ti-as recomanda sa iei in calcul doar 4 exemplare tinere.

- Cand vezi ca 2 dintre ei se cupleaza si incep sa ii alerge pe ceilalti, atunci e momentul sa ramai doar cu perechea aleasa.
- Langa ei, in bazinul acela, mai poti pune 4-5 corydoras si 1 ancistrus.

Merg orice fel de plante, nu sunt probleme in sensul asta... recomand plante "lejere": Vallisneria, Echinodorus, Anubias, Cryptocoryne, Bacopa etc.
De asemenea, iti recomand sa decorezi bazinul cu nisip fin, 2-3 bolovani rotunzi (ca aia "de rau") si cu niste crengi.

Samson & Delilah (2002) - Marele African (2007) - Angels in heaven (2010) - Life is like a box of chocolates (2011) - Nemo's House (2012) - The Big One (2012) - Cubul (2013) - The Return (2014) - Back to the roots (2015) - Un sumatran, doi sumatrani (2020)
stefanp
Moderator

IP:

Acvariul e prea mic pentru scalari, mai ales 6 la numar...

Zambesc chiar de traiesc in conditii austere, caci bucuria mea se trage din alte sfere ! Jurnal acvariu (proiect finalizat) | Unu' micu' pentru creveti (proiect finalizat) | Borcanu' lu' Grigore (proiect finalizat)
Incercare de aquascaping (proiect finalizat) | La munte - nano (finalizat) | Highway to hell (finalizat) | The great Danish | Dennerle tank

Romanian Aquascaping Contest 2016

Blog despre acvaristica

Despre Dennerle
[WWW]
flavius2308
Membru de baza

IP:

koala wrote:Merg orice fel de plante, nu sunt probleme in sensul asta... recomand plante "lejere": Vallisneria, Echinodorus, Anubias, Cryptocoryne, Bacopa etc.

Bacopa e pretentioasa rau, cel putin eu am mari probleme cu ea, vezi ca am un post putin mai jos unde am descris problema dar nu mi-a raspuns inca nimeni din pacate.
[Email]
koala
Batran si obosit
[Avatar]

IP:

Nu te contrazic, plantele nu sunt punctul meu forte. Din ce tineam eu minte, nu era o planta "grea"... dar e posibil sa ma insel.

Samson & Delilah (2002) - Marele African (2007) - Angels in heaven (2010) - Life is like a box of chocolates (2011) - Nemo's House (2012) - The Big One (2012) - Cubul (2013) - The Return (2014) - Back to the roots (2015) - Un sumatran, doi sumatrani (2020)
flavius2308
Membru de baza

IP:

Nici eu nu ma pricep maai deloc la plante pentru ca sunt incepator dar o am in acvariu si am mari probleme cu ea.
[Email]

Forum Index » Coltul incepatorului (apa dulce)
Go to: