Buna. Vreau sa achizitionez un acvariu de 81 L si as vrea sa stiu daca pestii alesi de mine sunt compatibili. Scalari 6, Cory 2, Ancistrus 2, Creveti red chery 5. Inca o intrebare: scalarii trebuie sa fie toti la fel sau pot sa aleg diferite culori din aceeasi specie?
Va multumesc
Nu am tinut scalari, insa am avut un feeling ca scalarii pot gasi crevetii foarte apetisanti si am dat o cautare:
Apoi, din cate stiu, scalarii au nevoie de un acvariu inalt - pentru ca sa-si dezvolte frumos si aripioarele laterale care ii ajuta in deplasarea pe verticala. Adica un acvariu de minim 50cm am citit ... dar nu mai tin minte exact stiu doar ca trebuie sa fie mai inalt decat cei 30, 35cm cum se vand acvariile clasice.
Am inteles. In cazul acesta cu ce alte specii de pesti as putea sa asociez scalarii in acelasi acvariu? Se poate sa pun mai multe exemplare din aceasi specie ex: 2 Pterophyllum Altum Peruensis, 2 Pterophyllum scalare, 2 Pterophyllum scalare gold, 2 Pterophyllum scalare yellowhead etc..?
Inca o intrebare la care nu am gasit raspuns: ce fel de plante sunt potrivite pentru scalari?
Multumesc.
- Acvariul tau este mic pentru cei 6 scalari pe care ti-i doresti.
- In scurt timp (2-3 luni) se vor alege 1-2 perechi... va incepe "teroarea".
- Scalarii sunt foarte rautaciosi si teritoriali, atunci cand ajung la maturitatea sexuala.
Eu ti-as recomanda sa iei in calcul doar 4 exemplare tinere.
- Cand vezi ca 2 dintre ei se cupleaza si incep sa ii alerge pe ceilalti, atunci e momentul sa ramai doar cu perechea aleasa.
- Langa ei, in bazinul acela, mai poti pune 4-5 corydoras si 1 ancistrus.
Merg orice fel de plante, nu sunt probleme in sensul asta... recomand plante "lejere": Vallisneria, Echinodorus, Anubias, Cryptocoryne, Bacopa etc.
De asemenea, iti recomand sa decorezi bazinul cu nisip fin, 2-3 bolovani rotunzi (ca aia "de rau") si cu niste crengi.
koala wrote:Merg orice fel de plante, nu sunt probleme in sensul asta... recomand plante "lejere": Vallisneria, Echinodorus, Anubias, Cryptocoryne, Bacopa etc.
Bacopa e pretentioasa rau, cel putin eu am mari probleme cu ea, vezi ca am un post putin mai jos unde am descris problema dar nu mi-a raspuns inca nimeni din pacate.