Message |
|
Culorile alea nu spun nimic chiar si citite cu aplicatia JBL. (nu sunt culorile reale)
Daca nu ai bagat bacterii in bazin, in primele 10 zile ar trebui sa existe putin amoniac.
Dupa ziua 10 incepe sa apara NO2 care ar trebui sa aiba un "peak" in intervalul de zile 22-25.
NO3 masurabil, apare cu 2-3 zile inaintea "peak-ului" de NO2.
|
 |
|
Procentele: le scot' din logica fireasca.  (oricum: 50% a fost exact...)
|
 |
|
Presupunerea/banuiala, are o marja de 50% eroare in cazul in care este o presupunere buna.
Chiar' si eu, o mai "dau in bara".  (exista 50% sa o fi' nimerit la @dinu79)
|
 |
|
Referitor la corabii: nu pot decide care este mai frumoasa din ele.
Dar bomba: floarea aia de jos dreapta, nu ar trebui sa lipseasca din bazin.
|
 |
|
Am presupus ca 77 si 79 ar fi anul nasterii.
|
 |
|
Bayek wrote:Merge si un peste de sticla cu mileu cu tot.
Merge… dar de unde dracu mai gasim televizor pe lampi ?
|
 |
|
Multumesc: chiar a ajutat. /Dau' : 6pack.  @flo77
La gourami, nu am nimic amenajat, specific... (ca nu an Gourami) victima, este: Tropheus Bemba / @dinu79
Offtopic: sunt @76 (implicit: am fost in clasa a doua ori a treia' //// cand ati venit la clasa intai)
|
 |
|
In regula. In ce sens face-m provocarea?
Carasii aia Tourquise, ma fascineaz ca si culoare... (trebuie sa am unu' din aia, in locul crucilor de la retrovizoare. )
|
 |
|
Erata: Cei de la Nevertebrate, au trimis raspuns prompt si inca doua atentionari "ca nu am raspuns".... (ereau' in Spam)
Este rezolvata situatia. (in ~doua saptamani, vin si ceilalti 4)
Offtopic: diliu' asta micu, baleeaza bazinul pe X,Y,Z random, aproape continuu. (are energie.... as fi curios ce BPM are la inima  )
Doar cand sesizeaza miscare in camera, se ascunde. 
|
 |
|
La asa lumini, ar trebui si niste pesti pe masura...
Sunt draguti si nu trebuie ciclat acvariul inainte de introducere.
Apa se schimba, doar daca nu mai vezi pestii inauntru.
Pot fi scosi din bazin in ideea de a se juca copii ori pisicii, cu ei.
Pot fi atarnati si la retrovizoarea masinii'.
Mai explic avantaje?
|
 |
|
Da... Hai ca ajungi sa bagi si corabii roz in bazine..... (la cum' arata galeata "aia" colorata) 
|
 |
|
Felicitari. !
Ce "crevetarie" aveti acolo....
|
 |
|
Acum, nu stiu care este intelegerea intre "ei" si furnizor.
Regula la legume/fructe: ar fi marja de perasabilitate. (5-15% din volum, care este negociabila)
Dar la pesti, nu am idee.
sper sa fie cu "buna intelegere".
|
 |
|
Am primit un cardan. (au omis sa dea un raspuns cei de la Nevertebrate)
Este drept ca am trimis mailu' cu pozele pestilor morti, "peste" o saptamana de la eveniment.... (Ledit)
Am presupus ca: daca am anuntat exact cand am desfacut ingrozitorul colet, cineva a notat ceva acolo. (oricum: pozele sunt aici pe forum)
Toti suntem ocupati si mai omitem' cate una alta. (voi suna zilele urmatoare sa vad' daca imi da "clanta")
|
 |
|
Da! este ceva banal.
Exista "o problema" cu anumiti parametrii...
Cum se rezolva? : (abstract)
Se citesc/masoara parametrii si se constata daca este un dezastru ori se poate ajusta situatia. (de multe ori, clientu' a citit aiurea pa' feisbuk si a inceput sa imagineze' scenarii...)
Ne creste tensiune arteriala, de ce? (intrebare retorica)
|
 |
|
@dinu79: nu este cazul sa va simtiti jignit. (a fost pusa o intrebare referitoare la "kilu de fier" (a se citi: proportie in apa) si o recomandare: absolut fireasca, referitoare la depasirea unei anumite proportii.
Acum ne apucam' sa facem speculatii in jurul afirmatiei: este mult fier in apa.
De asta am fost si eu curios de rezultatul unei analize. (afirmatia: este fier mult, nu imi spune nimic)
Ideea este sa oferim un raspus obiectiv si documentat. Chiar nu conteaza cine ofera raspunsul cel mai bun.
Momentan, nu avem valori masurate ale fierului => ne "enervam" degeaba. (in ideea de a da un raspuns care nu are o intrebare bine precizata)
|
 |
|
Acelasi test a mai fost facut de doua ori, acum cateva luni, la "scara" mai mica.
Rezultatele au fost identice.
Dar: "ma manca" sa fac un test, direct cu 500+L de apa.  (alta smecherie este sa dozezi direct 75Ml de doua ori... Ca magnatii  )
LEdit: Acum am 1L de apa, de ~50 de zile cu niste Melanoides negrii. (luati din Canalul Dunare-Marea Neagra)
Chiar ma apuc sa verific apa de acolo...
|
 |
|
paradoxx wrote:Intr-adevar fierul din apa nu se aduna cu magnetul si nici nu este vizibil fara ceva teste concludente.
In ideea ca: este vizibila depunerea, am intrebat/scris...
Am acces la masuratori foarte exacte a parametrilor apei destinata uzului uman.
(La Cernavoda, avem o centrala nucleara...) Apa care intra si "iese" pacolo' este verificata in plus, pentru alti ~20 parametrii decat apa potabila din "Vaslui" (analogie: random)
Ideea este ca: pot masura "oarece" parametrii extinsi... (Ca masor eu acasa: cu testele de la JBL, este alta buba'.... am analizor de biochimie la cabinet...citesc PH la zecimala  )
|
 |
|
In regula. panza freatica, freaca' ceva zacamant de fier...
Daca tot sunt, "firme specializate" de ce nu exista o proportie masurata de "fier" in continutul de apa? (raport/rezultat analiza)
Este absolut impropriu/aiurea sa afirmati ca: contine "fier" apa pe care doriti sa o utilizati ulterior in bazin fara a preciza "ceva" proportie....
Ce raspuns doriti, fara a preciza si ceva cantitativ? (am intrebat cu magnetu'  )
L.edit: Daca aveti amabilitatea de a expedia 200Ml din apa respectiva, va pot oferi resultatele. (ideea este ca trebuie "recoltata" inainte de rasarit, jumatate de cantitate si dupa ora 12, cealalta)
|
 |
|
Si cine a determinat ca este fier? (ceva analize/masuratori?)
Este un "put" care deserveste o comunitate restransa si se dizloca' de pe teava de "fier" , rugina? (ca tot nu inteleg)
|
 |
|