[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: EverSad
Forum Index » Profile for EverSad » Messages posted by EverSad
Daca se decoloreaza piertisul, (negru) este clar ca este vopsit... Poate ceva din compozitia Seachem, a reactionat "prost" la vopseaua pietrelor.

Un test simplu ar fi sa bagati putin substrat in ceva recipient mic si sa adaugati cativa Ml de clarity acolo ca sa vedeti daca se coloreaza apa.
narcis wrote:S-a facut apa neagra, iar pietrisul se decoloreaza.

Aici scrieti ca: se ia' vopseaua de pe pietre?

Ar fi foarte utile cateva foto, referitor la bloom-ul bacterian. (in principiu au materie prima... )
Se poate baga' si PAR-Meteru' in bazinul iluminat cu leduri... (retoric: ce este asa greu? )
Poate, si ajutor social. (ca stau multi in casa)

Apropos' bazinul (ala' de 180 cu BA) sta uscat de ceva vreme... este disponibil ca donatie.

Daca indentifici un potential dezvoltator, "pe sarate" il duc eu la usa omului' in limita de 2-300 km. (pacat' de BA-ul "ala" sa ramana uscat si nefunctional)

Cu babanii: un video (@paradoxx) care demonstreaza ca stiu/recunosc sacosa cu paine....

dan.pavelescu wrote:Trendul e clar, leduri. Piata e inundata de lampi cu leduri.

Este si normal ca "LED-urile' " sa devina: viitorul iluminat.

Nu se pune in discutie raportul Lumen/Watt... (ledu' aduna' potu' dupe' masa )

Lampile premium, demonstreaza ca se poate cu LED.

Daca tot au confirmat lampile premium eficienta, "cineva" a descoperit un segment de piata pentru leduri la acvarii...

Firesc, apar diversi "bagatori" de leduri in carcase rezistente la umezeala si incearca sa vanda: lampi de acvariu, fara a se documenta de spectru/temperatura de culoare si alte

caracteristici. (aici: pocnitorile specificate mai sus)

In productia de biscuiti, exista producatori premium si "biscuiti populari" de zeci de ani.... (dar: toti producatorii, vand biscuitii pe care ii produc)

De ce? Pentru ca 100G de biscuiti, functie de producator: se vand cu un leu ori 22 lei. (vreutorul de biscuiti, nu ramane nemancat, indiferent de bugetul disponibil: manca' omu' biscuiti)

Revenind la LED....

Avand in consideratie ca pe vremuri, proiectam ansamble electronice, ar trebui sa mentionez ce inseamna ca pret si ore de functionare, o componenta ori piesa distincta:

Aceeasi componenta ca valori ori parametrii, se alege in functie de orele de functionare (2k, 5K, 15K) si poate costa de la 0.21 lei pana la 8 lei. (valori inexacte, dar relevante ca diferenta)

De aici se deduce ca exista pocnitori si calitate.

Cand ledurile, cu nu stiu ce cod, au aparut: au facut furori', Imediat au aparut si cei care au vandut ledurile respective la un sfert de pret... (pentru ca au fost copiate si promovate ca originale)

Uerevar' sper ca se deduce ce am dorit sa scriu.
Asta cu frecatu' am observat si eu la ciclidele mari. (Oscar si JD)...

Se freaca de nisip ori pietre... dar nu a evoluat vizibil, nici o afectiune. ("related" in cateva 6-10 luni)

Se pregateste "manevra babana" cu verdeata, acolo.....

Arata bine si fara buruieni.

Referitor la reactorul Aquaforest.... (asa ca offtopic)

Se poate folosi ca anaerob? (denitrificare, cu ceva debit de 1L/ora)
Am avut eu pana acum ~2 luni, 16 Tetra daia' cu Guppy si nu au fost incidente. (in ~200L apa)

La creveti, este treaba sigura ca vor consuma puii.

https://www.youtube.com/watch?v=GsBXQ4VF-eU&ab_channel=BratuEduard
NH4 este admisibil pentru uz uman la 0.5 mg/l.

Pentru pesti, smecheria se termina la 0.1 .

Oricum, nu mor pestii de la duritate si fier... (NH4 ii omoara primul)
Din pacate, fierul nu (mai) este o problema.

Dar amoniul, este de 10 ori mai mare.

La cantitatea aceea, nu puteti tine pesti in bazin.

Va trebui sa folositi apa la bazin din alta sursa.
Am citit ca este "doar pe iarba" . Am zis ca merita sa ii dau asa de proba si putin SPEED.
Cam asa, inoata' animalu'

"Cum mm" sa faci foto la nenorocirea asta?

dinu79 wrote:Grija mare la degete??nu l-am v?zut din prima .,.

Ce anume, cu degetele' ? (nu se vede bine ca are 4-5Cm)

Nu mai scriu.... Ba scriu: am facut 86 foto si am stat 40 de minute in fata bazinului, nemiscat... ca sa obtin o foto focalizata. (ca diliu' asta de peste, se misca continuu)
O sa regreti de Craciun nerabdarea de a vedea pui. (cand probabil vei avea 2-300 de bucati)
Foto cu infioratorul Bemba:

image
Alcoolu' este daunator sanatatii. (OMS a dat o "duda" care specifica "asta")

Nu recomand "terapie" cu alcool. (se ajunge, usor: la tristete' )
Felicitari!

Abia au invatat, cum se fac puii. (prevestesc: invazie/exces de pui pana la sfarsitul anului)

Doamne ajuta!
Tampenia este ca "pe vermuri" cand eream' angajat la stapan, am lucrat/proiectat fro' 2 ani "cacaturi" cu logica booleana....

AND, OR, XOR, NOT, NAND, NOR, si XNOR... Toate 7.

De asta am ales: "OR" din prima.
Pai daca algebra "aia" este numita si logica booleana, ce treaba am eu?

Merg pe logica "de cartier/maidan".

Daca ar fi sa ma "iau' dupe' manevra" booleana:

Merg' pe mana lu' SAU pentru ca scot' 100% rezultat pozitiv chiar si gresind. (0+1=1 si 1+0=1 unde rezultat 1 inseamna ca am ghicit)

Ar fi imposibil sa se confirme ori infirme ambele variante ale presupunerii. (asa ca: 0+0 si 1+1 devin neoperationale in cazul de fata)

Este buna logica de maidan?

Forum Index » Profile for EverSad » Messages posted by EverSad
Go to: