| Message |
|
|
|
Ori l-ai luat deja bolnav, ori nu l-ai aclimatizat tu cum trebuie.
|
 |
|
|
Nu te mai indopa cu prostii. Ia de-aici:
Nu e canibalism, nu?
|
 |
|
|
Sare am prin casa, am cumparat-o sa fie, just in case. E sare de mare neiodata, dar stiu ca pestii astia ai mei multi si fara solzi nu prea o tolereaza, asa ca n-am avut curaj sa pun.
Incalzitorul este de 150W la 180L.
Sunt convinsa ca nu ai recomandat Costapur din burta. Doar ca sunt eu mai panicoasa cand vine vorba de chimicale. Sa ma vezi cand fertilizez!  Imi ia o jumate de ora sa picur cu seringa 10 ml de zeama in acvariu.
Termometre sunt asa: unul d-ala de sticla de doi lei si unul d-ala galben de la JBL. Pe cel din urma il cred cu 25 de procente mai mult decat pe restul.
Toate cele de mai sus au fost scrise in soapta.
POFTA MARE, NENEA LILIACU'!
|
 |
|
|
Am bazin de carantina, dar mi-e lene sa-l dau jos din pod.  Si nefiind ciclat, ma intreb daca nu face mai mult rau decat bine.
In tratamentul termic nu stiu cata baza sa pun, din fo doua motive care sunt trei.
1. Observ ca nu tot ce citesc pe internet se aplica la mine in bazin, deci s-ar putea pur si simplu sa nu mearga.
2. Aparatele de la mine din acvariu au personalitate si si-au facut un obicei din a se contrazice. Ex: Incalzitorul e setat pe 28 de grade, un termometru imi arata 30, iar al doilea termometru imi arata 31. Nu stiu care minte.
3. Prea m-ai impins de la spate sa ma duc sa cumpar medicatie, probabil ca stii tu ceva.
|
 |
|
|
1. Legat de neoane, depinde ce treaba vrei sa faca. Tu ai acolo doar un anubias daca nu ma insel. Ala nu necesita prea multa lumina, iar indicat ar fi sa-l prinzi pe lemn, nu sa-l ingropi in substrat, pentru ca moare.
2. Discusi rosii + substrat inchis la culoare = piper. Discusarii vechi te vor sfatui sa renunti complet la substrat.
3. Nu stiu.
|
 |
|
|
|
N-as vrea sa bag medicamente in acvariu, decat daca e absolut necesar. Ii tin de ieri la 31 de grade. Am inteles ca la temperatura de 29 de grade protozoarul nu se mai reproduce, iar ciclul de viata ar fi 4 zile. Nici sare n-am bagat.
Comportamental pestii nu par afectati. Sunt vioi, mananca, se plimba in gasca... nici prea multe puncte nu sunt pe ei. Intre 5 si 10 pe fiecare. Am fost cu ochii pe ei si am remarcat boala din ziua 1. Ii mai las vreo 2 zile asa, iar daca se agraveaza treaba trec la chimicale.
|
 |
|
|
|
Intre timp m-am pricopsit cu gris. Cel putin sper ca e gris si nu alta minune.
Am vrut sa inlocuiesc acel cory mort cu alti 4. I-am bagat in bazinul mare fara carantina, fara nimic, iar dupa 2 zile pe unul l-am gasit mort, 2 cu puncte albe pe aripioare, iar unul aparent neafectat. Citisem pe undeva ca grisul nu afecteaza corydorasii. I-am izolat pe cei 2, dar dupa alte doua zile, toti neonii sunt pictati. Scalarii, ancistrusii si ceilalti cory nu par sa aiba nimic deocamdata.
|
 |
|
|
Ancamarketing wrote:
Nu am de ce sa ma justific in fata ta, a lui Faye, Rebella si a mai aparut un mucos din Iasi, @anusu nu stiu cum, etc. ...
Ca tot ma pomenisi, nu ti-am cerut justificari, nu sunt "parte vatamata", nu sunt curioasa sa stiu de ce te comporti asa cum te comporti. Iti face placere sa starnesti scandaluri din care tot tu sa iesi victima, e problema ta. Alegi sa te faci de bafta pentru cateva zeci de lei, e iarasi problema ta. Pretinzi scuze pentru jigniri inexistente, dar tu iti insulti colegii de forum (vezi mucosul din Iasi). Felicitari! Algele noastre sa fie sanatoase!
|
 |
|
|
Hause... lung nicku', tu ai citit data la care a fost pusa intrebarea?
In 6 ani jumate cre' ca s-o fi lamurit omul.
|
 |
|
|
Iarta-ma, nu mai fac! Din cauza costumului!!
Oricum tu doar te dai ... rotund.
@hauserlovefish Multe scuze pentru offtopic.
|
 |
|
|
|
Stim, stim! Si proaspat tuns si barbierit!
|
 |
|
|
Un update. De vreo luna n-a mai murit niciun peste. Se pare ca ii omora concentratia prea ridicata de CO2. Acum sunt cativa care nu mananca deloc de muuuuult timp. Ciudat ca inca mai sunt in viata. Au trecut printr-un tratament de 8 zile cu metronidazol, dar situatia lor nu s-a imbunatatit. Apoi un alt tratament de 7 zile cu JBL Spirohexol si tot nu vor sa manance. Acvariul arata asa acum:  Dupa cum prevestea Ocean a aparut si piperul, deocamdata putin. O sa fie si substrat de pietris deschis la culoare, pentru a preveni piperul. Ce se vede pe fundul bazinului sunt mai multe tipuri de pietris, test sa vedem care arata mai bine. L.E. Scuze pentru poza prea mare.
|
 |
|
|
E posibil s-o auzi atat de des, tocmai pentru ca se potriveste ca o manusa situatiei?
Pari usor iritata. Daca ai chef de cearta de nu postezi aici?
http://www.acvariu.ro/forum/posts/list/80/23971.page#p283003
|
 |
|
|
|
Probabil ca moare. Nu e normal sa stea burta in sus.
|
 |
|
|
|
Pai si daca stii ca "Nu-Trebuie-Numit", de ce il numesti?
Stii cum e? Marsaluiesti in casa cuiva cu bocancii plini de noroi, desi ti s-a cerut sa te descalti la intrare si tot tu te scandalizezi daca se face curatenie in urma ta, in liniste, fara sa fii trasa de maneca, ca nu ai respectat regulile gazdei.
|
 |
|
|
Aia e lintita, nu? La cat sunt eu de norocoasa cu plantele, probabil si nemuritoarea lintita se topeste la mine.
P.S. Saru-mana pentru gand!
|
 |
|
|
|
Sewellia lineolata. Super pestisor!
|
 |
|
|
hauserlovefish wrote:eu sincer la faza cu ciclarea ma gandeam ca exista un fel de testere ceva de aia am pus aceasta intrebare
Exista teste, bineinteles, dar trebuie sa stii ce sa testezi, implicit trebuie sa stii ce e aia ciclare. Ai zis ca iti place sa citesti: http://www.acvariu.ro/generalitati/-/asset_publisher/uA9v/content/15819?redirect=%2Fgeneralitati
Dupa ce ai inteles articolul de mai sus, cumperi test NH3/NH4, NO2 si NO3.
|
 |
|
|
|
Ready for what?
Nu era mai util sa te prezinti, sa dai ceva detalii despre orga aia de lumini (volum/filtrare/iluminare/mentenanta/populatie), iar apoi sa ceri pareri? Adica sa-si dea seama omul despre ce se discuta, nu?
|
 |
|
|
|
Alge nu mai am, black beard algae s-a transformat in blonde beard alagae, dupa o baie prelungita in apa oxigenata. Si vad ca usor usor dispare de tot.
Agitatia de suprafata am mai domolit-o, dar lumina 13 ore pe zi nu e prea mult? Eu am 2x39W. O sa incerc sa cresc treptat si perioada de iluminare, cu speranta ca nu imi scofalceste anubiasii.
|
 |
|
|