[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: incepator
Forum Index » Profile for incepator » Messages posted by incepator
Salut pe toata lumea, de curand am achizitionat un litru de easy carbo, mi-am dat seama ca este cam mult pentru mine folisind doar 1ml/zi, asa ca dau maxim o jumatate din el la 50 ron, daca pot sa ajut pe cineva cu o parte din el as face-o cu placere, de preferat sa fie din Brasov sau imprejurimi.
Pentru detalii, rog PM.
Gata, am gasit pe net, trebuia doar sa caut mai bine, oricum multumesc pentru intentia de a-mi raspunde, se poate si sterge de catre un administrator.
Salut pe toata lumea, am si eu o intrebare, din cauza ca am cam multe cioate in acvariul meu de cca 120l nu prea am curenti prin tot acvariul si am observat ca unde nu sunt curenti se pateaza plantele cu o alga neagra gen mucegai, am vazut tot aici pe forum cineva a postat niste poze cu acvariul lui si mia sarit in ochi acea "jucarie", acuma problema mea este ce tip sau model as putea folosi si eu si ce caracteristici ar trebui sa aibe, ma refer la putere sau debit, am vazut pe ebay mai multe modele, sper sa ma ajutati in alegerea unui model. Va multumesc pentru raspunsuri.
Multumesc mult.
Tocmai ce ne-am marit familia cu sapte puiuti deosebiti
image
Intre timp am gasit pe youtube o prezentare facuta de catre cineva de la dennerle si le lauda, ma intrebam doar daca a mai folosit sau foloseste cineva acele conuri si daca a observat schimbari.
Buna seara tuturor, am gasit be Ebay.de la categoria cu produse pentru intretinerea apei conuri de anin, cica ar fi bune pentru creveti, si apa, ar acidula usor apa,previne imbolnavirea cu ciuperci,antiseptic impotriva parazitilor si a viermilor,reduce cresterea algelor,si ceva supliment de hrana pentru ancistrusi.
Intrebarea mea este daca a folosit cineva asa ceva sau a auzit despre folosirea acestora in acvarii.
O seara buna tuturor.
Salut, are cineva vre-un melc neritina de vanzare, si daca ar fi de prin preajma Brasovului ar fi super.
Multumesc anticipat, o zi buna si ape limpezi.
Salutare tuturor, am si eu o intrebare, am avut doi ancistrusi unul a disparut efectiv de mult timp iar cel ramas e o frumusete de peste dar are o problema cu cei din afara acvariului, cum te apropii de acvariu si te observa se sperie si se ascunde in spatele tevii sorbului de la filtru, doar cand le dau mancare cred ca foamea invinge frica si iese sa prinda si el ceva din haleala, apoi la loc, sta ore in sir acolo, si ai vostrii sunt la fel?
O duminica placuta.#
calduta direct de la centrala, asa cum vine din retea direct in acvariu, uneori se pare ca are ceva urme de clor dar se limpezeste in cateva ore, nu au avut de suferit viviparii si nici crevetii.
O sa fie un acvariu plantat, substrat incalzit, co2 la butelie cu ph controler, filtru extern un e 900 de la jbl, ceva neoni, niste corydoras.
Salut pe toata lumea, acum cateva zile am fost la o firma sa comand un geam pentru un utilaj, am vrut unul din geam laminat(duplex), doamna de acolo mi-a sugerat sa iau unul securizat pentru ca ar fi mai rezistent ca si "lucru mecanic". Atunci mi-a "tunat" prin creier sa-mi fac un acvariu ceva mai mare decat cel actual (80x40x35) undeva la 120Lx45Hx40, acuma nu stiu din ce material sa-l fac, geam securizat, sticla laminata sau geam normal ce grosime si daca dimensiunile sunt optimale. Nu sunt conditionat de spatiu sau buget, deocamdata este doar un proiect, la care as vrea sa-i fac si un schimb de apa la picatura, locatia si parametrii apei permit acest lucru.
As dorii sa aflu si parerile voastre, si evident niste sfaturi in legatura cu acest proiect. O duminica cat mai placuta tuturor.

Buna tuturor, as dori sa cumpar niste Fissidens fontanus,si Taxiphyllum de preferinta din Brasov sau imprejurimi.
0744423856
Am si eu o intrebare legata de aceasta fertilizare, am cumparat de curand si eu PPs Pro, inainte aveam doar Feropol si Feropol24, iar macro aveam doar co2 la butelie legata de un ph controler.Feropolul il bagam de obicei dupa schimbul de apa, cu sugerati sa procedez pe viitor in ideea de a fertiliza si cu pps pro. Multumesc, o seara buna si ape limpezi
O sa incerc sa reduc debitul de co2, deocamdata am mutat reactorul inaintea filtrului, asta din cauza ca se acumulau mici depuneri in reactor si la fiecare atingere aveam o gramada de chestii marunte in acvariu, se pare ca am scapat de problema mizeriei, ce va intreb acuma, afecteaza cumva colonia de bacterii din filtru acest fapt, trebuie montat neaparat dupa filtru ?

Multumesc pentru raspunsuri.
Salut, am construit si eu acest tip de reactor, in loc de acea canea am folosit o supapa unisens de la un nebulizator manual pentri stropit plante, intrebarea mea este urmatoarea: se aude un clipocit de apa in filtru din cauza pernei de aer ce se formeaza in partea superioara a filtrului, ce pot face sa dispara acel zgomot de apa curgatoare.Se aude la toata lumea? am un debit de co2 de cca 3 bule pe secunda relativ mic, daca inversez sensul de intrare al apei as avea acelas efect de diluare al co2-ului.

Multumesc
Multumesc pentru sfaturi, asa o sa fac, drumul nu va dura mai mult de 20 de ore. Inca odata multumesc, si ape limezi.

Buna seara tuturor, am si eu o intrebare, cum as pute transporta fara sa le distrug niste plante din Germania, luna viitoare trebuie sa dau o fuga pana in Germania si in cazul in care o sa gasesc ceva plante sa-mi placa, as dori sa le aduc acasa numai ca nu stiu cum sa le pregatesc, ambalez.. ma rog ati inteles idea. Va multumesc pentru sfaturi
Alex, si eu sunt incepator, dar colegii de pe forum au dreptate in legatura cu acvariul tau, nu trebuie sa ne suparam dar scrie la cautare pe youtube "aquscaping" si o sa-ti faci o parere despre cum ar trebui sa arate un acvariu plantat, peste vreo sase luni de citit si invatat cat de cat niste reguli de baza in ale acvaristicii o sa te amuzi copios vazand pozele pe care le-ai postat. Succes in continuare
Buna, as dori sa cumpar Easy Carbo, 500ml ar fi de ajuns, poate impatrim mai multi un bidon.
Cineva interesat?

Forum Index » Profile for incepator » Messages posted by incepator
Go to: