Message |
|
Nu ma complic cu ADA, clar, voi merge pe Tropica.
|
 |
|
Nu stiu la ce m-am uitat dar ce am vazut era pe la 350 cel de la ada, sa revenim la tropica, pe nevertebrate sunt doua tipuri, https://www.nevertebrate.ro/sol-fertil-tropica-aquarium-soil-powder-9-l-9711 si
https://www.nevertebrate.ro/sol-fertil-tropica-aquarium-soil-9-l-9532, care este diferenta si care este recomandat in cazul meu?
Multumesc!
|
 |
|
Merge si in galeti de branza  , volumul este volum
Lasand gluma la o parte, am gasit pe un site din Germania mai multe tipuri de sol, ca https://www.aquasabi.com/ADA-Aqua-Soil-Amazonia-9-l, fata de preturile practicate la noi.... no coment
|
 |
|
Sa inteleg ca nu mai am nevoie de aquabasis ca substrat apoi de madano peste, ajunge sa bag doar un strat gros de tropica soil?
Din ce am vazut pe net doi saci de 9 litri nu prea ajung, banuiesc ca trei ar fisuficient, adica putin peste 5 cm grosime este ok?
|
 |
|
Sa revenim la acvariul deja construit, lipit si gata de punere in functiune dupa perioada de uscare
Va avea urmatoarea configuratie:
Apa, de robinet
Incalzitor substrat comandat de un controler
Substrat AquaBbasis 15L, substrat Manado 25L
Filtrare- Filtru JBL e900 - JBL e1502 pline cu roca vulcanica
Prefiltru cu bypass pentru fiecare filtru
Butelie CO2 5L reacator extern facut dintr-un filtru de apa,
Decor- Roca vulcanica, am observat ca le place crevetilor, au unde sa se ascunda, mai am niste pietre frumoase, si posibil niste radacini, inca nu sunt decis asupra lor
Flora,
existenta :
Crinum calamistratum
Pogostemon stellatus octopus
Cryptocoryne wendtii braun
Anubias Nana
Eleocharis acicularis
Hemiantus monte carlo
Pistia stratiotes
Pe lista de cumparaturi:
Nymphaea lotus zenkeri red
Limnophila Aromatica
Pesti:
Neoni 8buc
Corydoras 2buc
Ancistrus 1buc
Anentome Helena 1buc
Amano shrimp 1 buc
red cherry shripm 80+
Voi achizitiona mai multe exemplare cand voi avea ciclat noul acvariu
Astept sugestii si pareri, sfaturi,critici, orice este constructiv
Atasez o poza cu acvariul actual,
|
 |
|
Interesanta idee, cred ca se poate si folosind doua teuri si un robinet pe furtunul dintre teuri, teurile montate pe furtun inainte de robinetul de intrare in prefiltru si unul dupa robinetul de iesire din prefitru, cand se inchid robinetii prefiltrului, se deschide robinetul dintre teuri si asa avem un bypass, filtarea fiind neintrerupta.O sa o pun in aplicare
|
 |
|
Am reusit si lipirea acvariului, doua saptamani ramane la uscat.
Am o intrebare, fasiile de pe fund este mai ok sa le siliconez si pe partea de interior, momentan este un mic luft intre fasii si fund, poate patrunde apa intre fasii .
|
 |
|
Am reusit ieri sa lipesc acvariul
De dimineata am lipit niste fasii sticla de fund, si intariturile lateralelor
|
 |
|
La doua zile dupa lipitura, am incercat sa desfac piesele lipite, nu pot, am tras cat de tare am putut, siliconul are o textura densa dupa intarire, ca si duritate, elasticitate, seamana mult cu siliconul cu care este lipit acvariul pe care il am, este unul din comert. Prin urmare ramane sa lipesc acvariul cu Soudal, Saptamana ce vine ii dau inainte.
|
 |
|
Astazi am primit fasiile de geam pentru proba siliconului, si am si facut lipitura, practic le-am lipit ca pe acvariu, acuma o sa astept o saptamana, si o sa incerc sa le dezlipesc, chiar sunt curios cat de puternica va fi lipitura
|
 |
|
EduardB wrote:Cu unul negru'
Am luat bazinul, deja folosit. (nu am nici o idee cu ce a fost lipit)
 Buchetul face toti banii.
Pentru a putea verifica oarecum gradul de uscare, o sa mai comand cateva fasii de sticla si le voi lipi in paralel cu bazinul. Voi incerca sa dezlipesc prima proba dupa doua saptamani apoi in functie de cat de uscata este lipitura o sa decid cand o desfac si pe urmatoarea.
|
 |
|
Scuze, nu am pus corect intrebarea, vroiam sa stiu cu ce silicon a fost lipit prima oara acvariul?
|
 |
|
EduardB wrote:Pertinente si concrete intrebarile.
Personal ma indoi' (sper sa nu ramn curbat) ca veti obtine un raspuns concret.
Poate acum ceva ani, oarecare silicon, era: TOP......
Tehnologia avanseaza zilnic ca si produsele competitorilor lu' siliconul fermecat.
Cred ca se rezuma la: ( Citat denaturat, din autor) testul timpului o sa aprobe ca a fost solutia optima.
Dealtfel, asta este si ideea: daca tot am decis sa fac singur, o fac cum cred eu. (variante si polemici: garla, de aici)
2: Fisureaza si bazinul asociat sumpului dupa ceva zile de la aventura.... (atunci ma taie revelatia ori constatarea, ca materialul separatoar pe care erau asezate sump/bazin, este acelasi)
Evacuez animalele in cada cu ceva apa recuperata + ceva bureti bolborositori si pompa de aer. (la 23 noaptea)
Bag si scot, pomenesc sfintii de care imi aduc aminte la ora aia...... + altele necuviincioase a fi rostite de catre un bun crestin.
A doua zi, desfac toata sticlaraia, taie niste baieti de la "termopane" un geam de inlocuit, merg la pravalie si iau Den Braven, lipesc ansamblul de 5 geamuri, duc copii la soacra sa ii spal (am cada ocupata) si astept doua saptamani sa se usuce paranghelia.
alte detalii: irelevante.
Acum, bazinul merge de 3-4 luni fara probleme. (doar ca am morcovul aferent ideii: am lipit bine? )
Timpul va decide.....
Cu ce a fost lipit acvariul cu pricina?
|
 |
|
@ opincarul
Nu pot sa te contrazic, nici nu urmaresc acest lucru,dar daca arunci o privire peste aceasta fisa tehnica https://www.dow.com/en-us/document-viewer.html?ramdomVar=6738413968244215892&docPath=/content/dam/dcc/documents/en-us/productdatasheet/62/62-07/62-0776-dowsil-881-high-strength-seal.pdf., la pagina trei arata cu totul altceva,nu vad o schita a unei lipituri, ci mai degraba 2 moduri de umplere a rosturilor nu spun ca nu este ok produsul, nu vreau sa fiu inteles gresit, dar nici convins nu sunt
|
 |
|
Am descarcat fisa tehnica
https://www.dow.com/en-us/document-viewer.html?ramdomVar=6738413968244215892&docPath=/content/dam/dcc/documents/en-us/productdatasheet/62/62-07/62-0776-dowsil-881-high-strength-seal.pdf.
Am descarcat si fise tehnice de la Bison, Soudal,DenBraven, si altora de pe Ebay ce tineau de lipirea de acvarii
Sincer,Dowsill 881 nu prea imi inspira incredere, nu arata nimic despre lipire, ci doar un sigilant care umple rosturi,probabil ca este bun si la lipit acvarii... posibil.., si nu contest calitatea lui.Personal, nu vreau sa intru in polemici interminabile sau sa ma contrazic pe niste chestii care nu le stapanesc, nu sunt expert in siliconuri nici nu lucrez profesional cu asa ceva. Dar, dupa mai multe cautari de informatii si comparatii de fise tehnice, siliconul de la soudal imi inspira cea mai mare incredere.Daca va fi asa sau nu, timpul ne va confirma.
Costurile siliconurilor nu sunt un criteriu de comparatie pentru mine, vreau sa spun ca daca este mai scump nu inseamna ca este mai bun.
Te intreb daca ai folosit personal mai multe tipuri de silicon pe parcursul mai multor ani,si poti face comparatii clare intre siliconul X si siliconul Y, sau te bazezi doar pe ce ai citit ca si mine pe net?
|
 |
|
Asta inentionez, sa iau un filtru mai mare, dupa cum ai vazut am deschis un topic nou in aria de DIY http://www.acvariu.ro/forum/posts/list/48183.page
|
 |
|
Astazi am fost la HB, am cumparat silicon transparent,( https://www.hornbach.ro/shop/Silicon-pentru-acvarii-Soudal-310-ml/8082792/produs.html) si ceva de pus sub acvariu, intre timp a ajuns si incalzitorul de substrat, acela il montez preventiv, oricum rareori scade sub 24 de grade temperatura in casa, sefa este friguroasa.
|
 |
|
lukitza wrote:Mi-am sucit un pic gatul dar confirm si eu, casa arata bine.
Multumesc
|
 |
|
dan.pavelescu wrote:Nu ma bag la acvarii, ca nu ma pricep, dar casa arata biniditat
Multumesc
|
 |
|
Lemon wrote:Si pe asta mic il muti pe hol, nu? Ca tot ai o masa si acolo
Spor la treaba.
Asta micul va ramane tot in zona, am montat in el filtru "de fabrica" intern sa se cicleze pana se usuca ala mare si filtru pleaca la ala mare, dar parca vad ca cel mare se va cicla cu un JBL e 1501
|
 |
|