[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Pui xipho morti!  XML
Forum Index » Vivipari
Author Message
ro_codrutz
Junior member

IP:

Astazi tocmai am gasit toti 30 si ceva de pui de xipho morti.Pestii ii tineam intr-o maternitate in acvariul mare si mentionez ca erau de la doua femele.Una a nascut acum 4 saptamani si una acum 3 saptamani.Daca m-ar putea ajuta si pe mine cineva cu niste sfaturi as fi foarte recunoscator. Vreau sa previn pe viitor astfel de intamplari. Multumesc anticipat!Primul gand a fost ca au murit de foame deoarece ii hraneam odata pe zi cu fish mix 0.
scorpionul
Aquamaster
[Avatar]

IP:

da-mi voie sa-ti dau un sfat: ca sa te putem ajuta trebuie sa stim toate datele problemei. Din ceea ce am citit mai sus crede-ma ca nu este suficient ca sa iti dea cineva un sfat adevarat. Am incercat sa reiau topicurile deschise de tine dar nici asa nu am inteles prea multe. Asa ca sfatul meu este urmatorul: incepi cu inceputul si descrie-ne tot ce ai in casa( acvariu, dimensiuni, componenta: substrat , plante, pesti, filtre si tot ce mai contine el). Pe urma vorbeste-ne de cum il intretii. Chiar daca unele amanunte ti se par tie irelevante, pe unii dintre noi ii vor calauzi catre adevarata ta problema. Doar punand toate acestea pe hartie te vom putea ajuta. Dara daca nu stim decat ca au murit cum putem stii care e cauza? Si nu in ultimul rand, pune niste poze( acestea vor vorbi de la sine)

armonia vietii consta in echilibrul pe care il asiguram
[Yahoo!]
narcis
Aquamaster
[Avatar]

IP:

Foarte bine a punctat scorpionul, pot fi cauze multiple. Numai cu o descriere adecvata ne putem forma o idee despre ce se intampla acolo. De obicei, juvenilii sunt mai rezistenti.
[ICQ]
tudosie eugen
Member
[Avatar]

IP:

"ii hraneam odata pe zi" -> minim de 2 ori ... in cele mai multe cazuri de cel putin 3 ori pe zi.

This message was edited 1 time. Last update was at 14/03/2012 16:04:52

[Email] [Yahoo!]
ro_codrutz
Junior member

IP:

Pai sa incepem cu inceputul. Acvariul il am de circa 2 luni.Are 72 l(60x30x45),incalzitor ocean free de 100w(tempertaura in acvariu este permanent 26 de grade),filtru ocean free hang on nr 3 din care am scos carbunele activ. Substratul este din pietris(intre 2-4 mm )nu este cumparat,plante nu am decat vreo 5 artificiale si cam atat. Fac schimburi de circa 23-30 l saptamanal si schimb saptamanal perlonul din filtru,iar odata pe luna schimb cam 50 l de apa. In acvariu am 16 xipho maturi,si doi cory.Puii de xipho in lipsa de spatiu ii tineam intr-o maternitate care avea niste fante micute asa ca se filtra apa si calitatea apei din acvariu era aceeiasi cu cea din maternitate.Sper ca am fost destul de explicit. Multumesc anticipat!
scorpionul
Aquamaster
[Avatar]

IP:

cu ce oxigenezi apa?

[Yahoo!]
ro_codrutz
Junior member

IP:

Filtrul e cascada....si se oxigeneaza apa prin curgerea din filtru in acvariu!http://www.youtube.com/watch?v=ZF5pB8DLZ6k
ro_codrutz
Junior member

IP:

si apropo...6 puiuti au supravietuit....sunt din prima serie.
scorpionul
Aquamaster
[Avatar]

IP:

conform calculelor clasice un peste de 4-5 cm are nevoie 6-7l apa ca sa se simta bine. Tu ai de doua ori mai multi pesti in acvariu. Prima problema care imi sare in ochi este lipsa plantelor din acvariu. Ca sa intelegi mai bine inchipui-ti Pamantul fara plante. Cam cum crezi ca ne vom simti noi vietuitoarele? Ai scos aceste plante din circuitul naturii, si asta inseamna o stricare a echilibrului biologic. Plantele au si ele rolul lor in natura foarte bine definit, astfel incat fara ele am fi...morti. Ceea ce s-a intamplat si in acvariul tau. O alta problema este tinerea unei cantitati mare de pui intr-un loc fara aerisire. Chiar daca maternitatea are fantele acelea, asta nu inseamna ca apa este aceeasi cu cea din acvariul mare. Iti garantez chestia asta. Puii ar fi avut mai multe sanse de supravietuire daca ai fi avut acvariul bine plantat si pestoaicele ar fi nascut liber, decat in maternitate. Astea sunt primele mele observatii. Mai urmeaza si altele

[Yahoo!]
scorpionul
Aquamaster
[Avatar]

IP:

stai linistit ca e teapa. Am si eu un astfel de filtru si stiu ce vorbesc. E doar o iluzie ca se oxigeneaza apa in felul asta

[Yahoo!]
ro_codrutz
Junior member

IP:

Chestia cu plantele am inteles-o si am sa incerc sa o remediez.Acum o saptamana a venit un amic si a facut testele de no2 nh3 si a zis ca valorile sunt normale. Ideea e ca nu eram pregatiti pentru pui asa repede si tocmai de aceea am ales sa ii tin in maternitatea aceea. I-am dus prietenei mele 10 pui si ii tine intr-un bol de 2 l,le da aceeaisi mancare si nu are filtru sau incalzitor.Face schimburi partiale de apa odata la doua zile si totul e bine si frumos.

This message was edited 1 time. Last update was at 14/03/2012 18:04:47

scorpionul
Aquamaster
[Avatar]

IP:

ca sa am cat de cat apa la fel ca in acvariul mare, odata sau chiar de doua ori pe zi ridicam maternitatea cu pui cu tot inauntru pana ramanea aproape fara apa si apoi o scufundam din nou. Ca apa din acvariul mare sa circule si prin maternitate ar fi trebuit sa ai un filtru care sa vanture apa orizontal si la suprafata acvariului, nu cum ai tu : de sus in jos

[Yahoo!]
tudosie eugen
Member
[Avatar]

IP:

Am si eu maternitate de plastic cu fante. Pentru a avea apa ok la pui am pus un filtru intern mic care bate in fantele maternitatii.
[Email] [Yahoo!]
scorpionul
Aquamaster
[Avatar]

IP:

asta spuneam si eu. Daca vanturi apa pe orizontala mai ai o sansa de schimbare a apei din maternitate cu cea din acvariul mare. Daca nu, procentul de schimb al apei este foarte mic

[Yahoo!]
bebe panait
Unripe member
[Avatar]

IP:

Uneori prima generatie de vivipari este mai sensibila. Merge ajutata cu ceva vitamine lichide(sera fishtamin) sau hrana variata (spirulina, hikari first bits, etc.) de 3 ori pe zi f. putin. Puii sunt sensibili la variatii de temperatura sau modificari de chimie a apei. Ajuta popularea acvariului cu bacterii benefice pt. reducerea amoniacului rezultat din excremente( o pastila sau 2 de bactozym, nitrivec, etc. exista multe produse cu bacterii benefice care se pun in filtru).

Forum Index » Vivipari
Go to: