ionionut wrote:In citatul acela se vorbeste generic despre ,,barbs", ceea ce oricum e gresit, fiindca exista multe specii in aceasta clasa care sigur nu au mustati.
Ce sa mai vorbim ca ei includ tetrazonele in fam. Poecilide, deci saracii de ei, sa-i lasam...
Ba am gasit pe niste site-uri obscure:
http://tropicalfishandaquariums.com/barbs/ " Barbs are a beginners tropical fish, but they need a bit of extra attention. Barbs get their name from the small barbels around their mouth. The barbels are similar to those on a catfish, but barbs are small, fast moving swimmers."
Din ce am vazut eu pentru ei se mai foloseste si denumirea " barbels tiger", deci tigru mustacios.... In descriere insa nu am gasit nicaieri sa fie mentionate mustatile.
Urmand sugestiile primite aici am transformat si acvariul de tanganyika in biotop. Mai urmeaza sa adaug niste cochilii si sa gasesc o modalitate de a face BBA sa creasca mai viguros.
Ca sursa de inspiratie am avut niste filmulete:
A iesit cam asa ceva (inca experimentez cu lumina):
ziua : noaptea : scuze de calitatea filmarii, dar e prima data cand filmez:
Ok, mersi de pont. Am cateva magazine chiar langa mine. Momentan am un stoc de hrana congelata pentru cateva luni, vedem cand si daca mai iau apistograme sa le iau hrana vie.
paradoxx wrote:se intampla ca melcii sa consume frunzele pestilor
Nu mai betz! Si da, cum spune paradoxx, problema nu sunt pestii sau melcii, problema consta in conditiile oferite plantelor: fie lumina, fie nutrienti, fie temperatura/ parametrii nu sunt ok.
Nu prae ai ce sa ii faci. Am patit si eu recent cu un crevete inghesuit in coltul pungii. Daca e puternic supravietuieste. Sfatul este sa nu mai adaugi alti pesti pana cand apa nu devine clara si fara mucus.
Intre timp am mutat pestera si icrele asa cum planuisem. Inteleg ce spui, cam la toate speciile inmultite de mine am facut prima data " artificial" dupa care i-am lasat la selectie naturala. Chiar zilele astea am descoperit cativa pui de cory cand faceam mentenanta
Problema lui este ca ajunge de obicei doar in weekend uri acasa asa ca intr-o saptamana o ia de la capat. Si eu am facut tot ca tine, am pandit cu atentie 2-3 saptamani pana au disparut.
Scuze ca ma bag in seama, pe topicul altora, sper ca finalul experimentului sa raspunda la intrebare. Am primit de la Opaliu doua perechi de ancistrusi (Chapeau monsieur). Dupa ce s-au batut intr-o grota 2 zile pana si-au rupt cozile (desi aveau de unde alege) am descoperit ca una dintre femele a dupus.
Pentru ca inca se bat masculii la intrarea in grota ma gandesc ca ar fi mai bine sa iau grota cu icre cu tot sa o pun separat. Planul ar fi asa: apa din acvariul existent, incalzitor, un filtru mic intern care sa bata in icre ca sa le ventileze. E un plan bun sau nu? Dupa ce eclozeaza puii ii voi pune in maternitatea alimentata din acvariul mare. Promit sa numar cati si ce variante de culoare neobisnuita apar.
Am inteles. O sa ii transmit ca trebuie sa dea restart, varianta cu adunatul zilnic pica. Cu biserica nu stiu sigur cum sta, daca a platit moliftele in ultima vreme...
Dragos Matei wrote:Salut.
Aceasta lintita nu este o alga, este un gen de plante acvatice plutitoare din subfamilia LEMNOIDEAE , probabil in cazul de fata este vorba de LEMNA MINOR, care este cea mai comuna in acvaristica.
Da, stiu ca nu e alga. In trecut am auzit la cineva ca ar fi scapat de ea cu un algicid care i-a omorat moss-ul si lintita fara sa afecteze alte plante, eram curios daca e adevarat sau doar un zvon.
Indepartarea mecanica o incearca si el, dar cum e plecat de acasa cate o saptamana cand se intoarce e totul invadat si l-au lasat nervii ) Am avut si eu in trecut problema asta, am scapat de ea adunand-o zilnic timp de cateva saptamani.
Intrebare din partea unui prieten care are acvariile invadate de lintita: In afara de indepartarea mecanica (fara succes pentru ca daca scapa 1 planta in 2 saptamani sunt cateva sute) aveti idee de ceva algicide care sa ucida lintita? Nu vrea sa dea restart, acvariul este stabil si plin de pesti. Mersi.
Ajuta sa faci ciclarea cu un filtru deja colonizat de bacterii insa va fi nevoie ca bacteriile sa se adapteze la noii parametri si sa se inmulteasca si in substrat pentru a stabiliza acvariul. De asemenea daca in acvariul nou bagi alt filtru ar trebui sa mergi cu ele in paralel cateva saptamani.