[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: Fabian
Forum Index » Profile for Fabian » Messages posted by Fabian
Am revenit cu rezultate testelor de apa la picatura, astfel :
NH4- 0
NO2- 0
NO3- 5
GH - 8
KH - 11
PH - 7.5
TEMPERATURA 25
Pana aici vad ca e ok!
Intr-adevar, le-am plimbat si eu pana mi-a venit rau si tot deasupra filtrului am pus-o dar fiind foarte puternica, nu apuca filtrul sa traga mizeria pentru ca o ridica mai tare pompa si tot asa. Si eu folosesc pompa tot pentru valuire dar si pentru mentinerea tonusului si cresterii sanatoase a puilor. Partea proasta ca daca o pozitionez prea sus, imi arunca apa din acvariu iar daca o pun prea jos imi face niste tornade de nisip de mama mama.... Dupa ce montez si al doilea extern, in functie de puterea pe iesire, ma mai gandesc daca o tin sau nu...
Referitor la ph, un raspuns de acest gen asteptam ca sa ma linistesc si eu.... Pestii nu au nicio problema cu ph-ul meu de la robinet... Singura chestie e ca se cam freaca putin dupa schimbul saptamanal de apa dar le trece imediat... O sa refolosesc biotopol, ca si la asta renuntasem de cativa ani....
As vrea sa va mai întreb niste lucruri :
1 Nu reusesc de nicio culoare sa ridic ph la 8,am incercat cu Aquadur si bicarbonat de sodiu, pe langa faptul ca în acvariu sunt 30 kg de coral si nisip de calciu pur care ar trebui sa-mi ridice foarte mult kh si ulterior si ph, nu? La robinet vine cu 7-7.2 dar mai mult de 7.6 nu pot sa o ridic. Astept testele la picatura ca pana acum doar pentru ph am picaturi, in rest am testat doar cu lamele JBL si nu imi dau seama exact de kh care e undeva la 5-6 cred . Aveti vreo solutie, ca parca nu as prea vrea sa folosesc ph plus... Incerc sa reduc pe cat posibil chimicalele

2 Pompa de valuri este Sun Sun de 12000 l/h, credeti ca e prea mult, ca daca nu, mai am una la fel si o pun si pe aia, treaba e ca imi ridica particulele mari si nu stiu cum sa le pozitionez ca sa mi le traga IN-ul de la extern sau internul. Trebuie sa mearga continuu sau o pot opri noaptea?

3 Incalzitorul este tot Sun Sun de 500w, e de ajuns sau mai trebuie unul?

4 Am un skimer de suprafata JBL, credeti ca ar fi oportun sau e mai bine cu teava standard de la filtru extern?

5 Ce fac cu diatomele alea ca de cele verzi nu imi fac probleme ca le plac micutilor dar cred ca maro nu mananca si mai sunt si inestetice. Am vazut raspunsul, m-am linistit!

6 Referitor la filtrul extern, momentan am si bureti in fiecare sertar peste siporax. Sa scot buretii si sa pun unul pe capatul turului sau il las asa?

7 Referitor la mancare, le dau NLS, fulgi JBL Malawi si spirulina cu o zi de post, e ok?

Incerc sa le creez cele mai bune conditii bebelusilor mei, de asta ma zbat atat!
Poate va mai ajuta ?i astea
Exact asta o sa fac, pentru ca am vazut ca am pe cine sa ma bazez! Multumes inca o data!
De asemenea, unii dintre pesti se cam frecau de nisip, nu foarte des, motiv pentru care de doua zile folosesc Sachem Stability si am pus Easy Life Voogle pentru imunitate.
Multumesc frumos!
Acvariul functioneaza de aproximativ o luna de zile la mine, insa cu ocazia mutarii nu am avut posibilitatea sa iau si apa, asa ca a trebuit sa pun apa noua desi am încercat sa mentin bacteriile din filtru in viata, prin conectarea acestuia la un acvariu de 50l in care am pus pestii vreo 3 zile pana l-am aranjat pe cel mare. Din aceasta cauza nu sunt sigur ca e ciclat pana maine cand imi ajung testele de apa.
Lampa UV a mers 4 ore pe zi, pana de curand, cand mi-au aparut diatome pe decor si geam, ceea ce m-a facut sa cred ca lampa mi-a omorat bacteriile benefice si a cam deciclat acvariul. De asta am oprit-o momentan.
@Koala si @Lucian,
V-as ruga daca se poate sa analizati noua mea achizitie de acvariu de ciclide africane denumit Malawi de Oltenia si sa-mi spuneti ce parere aveti si ce ar mai fi de facut!
Va urmaresc de mult timp postarile pe acest forum dar din umbra. si am invatat multe de la voi...
Acum mi-am facut curaj si va cer sfaturile direct
Scuze pentru calitate dar mi-e foarte greu sa-i conving sa stea la poze
O sa ma conformez
E prima data cand scriu pe forum si softul pe care îl folosesc imi pune diacritice automat!
Salutare tuturor!
Doresc sa va prezint proaspata achizie de acvariu cu africani si astept pareri, sugestii si sfaturi de la cei mai vechi în domeniu!
Acvariul are volum de 540l cu dimensiunile de 150x60x60.
Momentan, la capitolul filtrare folosesc doar un JBL 1501 plin cu siporax si clearmec si intentionez sa mai pun un Sun Sun 403A, pe care vreau sa-l umplu doar cu Matrix.
Ca si luminare, lampa cu 2 T5 de care 39w, ambele marin blue.
Detin o lampa UV care momentan sta oprita pana ma asigur ca este ciclat complet acvariul iar ca decor, corali si nisip de calciu foarte fin.
În ultimele zile am montat un filtru intern pentru filtrare mecanica si o pompa de valuri pentru circulare si aerare la suprafata.
Cu privire la locatari, v-as ruga sa ma sprijiniti în identificarea speciilor, deoarece exact în aceasta forma l-am cumparat si nu am mai avut ciclide africane pana acum,asa ca ma pot numi incepator

by koala: Diacriticele
Ma numesc Fabian, sunt din Tg-Jiu si am cativa anisori in domeniul acvariilor de apa dulce, trecand prin plantate, biotop, ciclide americane si mai nou ciclide africane!

by koala: Corectat diacriticele.

Forum Index » Profile for Fabian » Messages posted by Fabian
Go to: