[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Malawi de Oltenia  XML
Forum Index » Acvarii cu cichlidae - Jurnal
Author Message
Fabian
Member
[Avatar]

IP:

Super, multumesc!
koala
Batran si obosit
[Avatar]

IP:

Fabian wrote:Am revenit cu rezultate testelor de apa la picatura...

Testele arata perfect, acvariul e ciclat iar apa e foarte buna.

Samson & Delilah (2002) - Marele African (2007) - Angels in heaven (2010) - Life is like a box of chocolates (2011) - Nemo's House (2012) - The Big One (2012) - Cubul (2013) - The Return (2014) - Back to the roots (2015) - Un sumatran, doi sumatrani (2020)
Fabian
Member
[Avatar]

IP:

Ma bucur, profesore, multumesc!
elis
Senior member
[Avatar]

IP:

Arata bine acvariul tau dar cand o sa iti creasca pestii o sa arat muuult mai bine !

Reusitele si esecurile unui om, sunt rezultatul direct al gandurilor sale !
Fabian
Member
[Avatar]

IP:

Crede-ma, stau în fiecare zi sa vad daca au mai crescut
Momentan vad doar schimbari in colorit, abia incep sa-si defineasca culorile, ce sa mai vorbesc de stabilirea sexelor....
Cu nevasta-mea am ceva discutii pe motiv ca i-am dat pestii aia mari care se pupau (ciclide americane ) si incerc sa o conving sa aiba rabdare ca o sa creasca si astia si o sa fie un spectacol de culoare si or sa se pupe si astia (sper ca nu, ca alea erau de fapt batalii pentru suprematie dar pentru ea erau foarte romantice )
lukitza
Ultrahigh member
[Avatar]

IP:

Cu siguranta se vor "pupa" si astia.
Fabian
Member
[Avatar]

IP:

Deja încep problemele.... Am doua decese sau omoruri, nu stiu inca , în interval de doua saptamâni....
Ambele s-au întâmplat cu doi dintre cei mai mici....
Prima data l-am gasit mort pe nisip si am crezut ca nu s-a acomodat, era mai firav.... Nu mi-am facut mari probleme crezând ca e doar o întâmplare....
Problema mare este ca în seara asta am mai vazut unul dintre puii cei mai slab dezvolti, în gura la ala cel mai mare si care a crescut cel mai repede.... Adica ala rosu de care mi-ati zis ca e de rau si nu de Malawi....
Oare cei mai mici nu reusesc sa se hraneasca cum trebuie, nu apuca mâncare (de baza le dau NLS de 2mm ca mai mic nu am gasit si câteodata fulgi si spirulina )?
Sau altele sa fie problemele?
Mai am vreo 2-3 care cresc mai greu, în rest au cam facut 5-6 cm.... Idei???

This message was edited 1 time. Last update was at 24/02/2016 21:47:48

koala
Batran si obosit
[Avatar]

IP:

- Pestele mare il haleste p-ala mic... nu tre' sa te mire.
- In orice populatie de pesti exista indivizi slabi, care nu apuca maturitatea...

Samson & Delilah (2002) - Marele African (2007) - Angels in heaven (2010) - Life is like a box of chocolates (2011) - Nemo's House (2012) - The Big One (2012) - Cubul (2013) - The Return (2014) - Back to the roots (2015) - Un sumatran, doi sumatrani (2020)
Fabian
Member
[Avatar]

IP:

Da maestre, da adevarul doare

This message was edited 1 time. Last update was at 24/02/2016 22:10:53

Fabian
Member
[Avatar]

IP:

Aceeasi problema pe care vreau sa o supun atentiei voastre :
În aceasta dimineata, trecand sa observ acvariul, am observat din nou un pestisor care era lat pe nisip si ceilalti ciuguleau din el.
În momentul în care am inceput sa-l observ mai bine, am vazut ca inca respira asa ca l-am scos repede si l-am pus in acvariul spital. Am pus supradoza de Voogle, care este un buffer de imunitate si vad ca da semne de revenire....
În acest timp, am examinat in detaliu si ceilalti pesti in timp ce le-am dat de mancare sa vad daca vreunul da semne de lipsa de interes pentru mancare.
În timpul acesta, am observat ceva ce nu-mi explic.
Un altul, dupa ce a mancat si alerga voios, la un moment dat parca s-a curentat si a inceput sa inoate haotic dupa care pica lat pe nisip.
L-am scos repede si pe ala si l-am pus în spital si parca e mai bine o idee, in sensul ca nu mai sta lesinat si teapan si are pozitia normala dar abia se tine asa....
Am facut repede un schimb de 30 % de apa, moment în care de sub un coral a iesit alt pestisor teapan pe care nu am mai putut sa-l salvez ca era deja mort!
Ajutati-ma va rog, e vorba de vreo boala, ce sa fac ca in momentul asta nu am niciun medicament prin casa si nu stiu ce boala ar fi asta....
Am facut teste de apa toate ok!
Pestii nu prezinta niciun semn exterior de boala si mananca si sunt voiosi... Nu stiu ce sa fac....
PS : cei doi din spital parca si-au revenit complet.... ala ciugulitu e mai amarat ca i-au muscat ceilalti inotatoarele cat timp era în coma.... Ce naiba e asta?

This message was edited 3 times. Last update was at 01/03/2016 11:57:04

Fabian
Member
[Avatar]

IP:

Singura chestie pe care am facut-o in plus fata de programul normal, a fost aseara cand am incercat un filtru extern mai vechi sa vad daca curge.... Si l-am incercat amorsandu-l si lasandu-l sa functioneze vreo 5 minute in acvariu.... Filtrul era gol, doar intr-un sertar avea ceva bile de plastic..... Sa fi fost din cauza asta? Are vreo legatura?
lukitza
Ultrahigh member
[Avatar]

IP:

Fabian wrote:Un altul, dupa ce a mancat si alerga voios, la un moment dat parca s-a curentat si a inceput sa inoate haotic dupa care pica lat pe nisip.

De asa ceva nu am auzit pana acuma. De obicei cand ceva e in neregula pestii incet-incet devin apatici, se retrag intr-un colt, nu mai mananca etc.
Sigur ca ceilalti vor specula slabiciunea acelui peste si il vor ataca.
Eu zic ca niste teste de apa ar fi un bun inceput, as testa NH3/NH4 si NO3.
Si as zice sa stai cu ochii pe acvariu in urmatoarele zile sa vezi ce se mai intampla.
Fabian
Member
[Avatar]

IP:

Deci am acvarii de 10 ani si asa ceva nu am mai vazut :
Analizand indeaproape spitalul, vad ca pestii isi revenisera complet, mai putin cel ciugulit. La un moment dat, iar îl apuca si incepe sa faca ca nebunu si iar pica lat de parca e mort.
Bine, am zis sa-l las asa sub observatie o perioada...
Celalalt în schimb isi revenise complet, ba mai mult incepuse sa-l muste pe asta mai lesinat, motiv pentru care am zis ca pe ala revenitu' sa-l pun inapoi în acvariu daca tot e asa infoiat.
Zis si facut! Dupa 3 secunde în acvariul principal, iar a inlemnit si nu mai respira si s-a facut instantaneu din albastru, alb....
Bineinteles ca restu au si sarit pe el sa-l muste dar el tot nu misca .
L-am luat repede si l-am pus în spital, unde incet a inceput sa respire si acum iar se comporta normal
As crede ca face misto de mine, ce draq e asta?
Am facut testele de apa, toate sunt perfecte!
lukitza
Ultrahigh member
[Avatar]

IP:

Foarte ciudat. Ori e boala ori e altceva in apa.
Cum ziceam, nu am mai auzit sau vazut asa ceva deci nu sunt in masura sa-ti dau alte sfaturi.
Oricum sunt foarte curios ce se intampla in continuare.
Fabian
Member
[Avatar]

IP:

Dati-mi o idee ce sa fac, ca deja pic nervos!
Sunt deja la a patra situatie similara de azi dimineata....
Parca mor dintr-o data în acvariu, se zbat putin si intepenesc.... Cum ii pun în spital, isi revin in 2 minute....
Deja sunt disperat...
Ce medicament sa iau?
severum777
Senior member
[Avatar]

IP:

Asa ceva mi s-a intamplat si mie, înotau normal si dupa 10 min cadeau brusc, si cand le bagam in alt acvariu isi reveneau, eu banuiam ca am deciclat acvariul, adica la mine nu mai era acvariu ciclat deloc, am facut niste greseli de incepator.
Fabian
Member
[Avatar]

IP:

Am facut toate testele de apa si sunt perfecte, cu siguranta acvariul e ciclat....
Cum ai reusit sa treci peste problema sau nu a scapat niciunul?
severum777
Senior member
[Avatar]

IP:

O singura ciclida din 5 , dar alt lucru, a doua zi am bagat severumii cu un labeo bicolor si nu aveau nimic, dupa 2 zile am bagat cam 20 de pui de caras si nici ei nu au avut nimic, erau exact aceleasi simptome , parca ii curenta ceva , inotau rapis si brusc cadeau ca o frunza , cel care a trait nu avea aceste simptome , dar cand l-am prins in plasa , a cazut si el si l-am bagat cu o pereche de pelvichacromisi care mai aveau si oua , iar a doua zi pestele era sanatos , dar nu mai aveam oua . Ma tot gandesc, sa ii afecteze temperatura, adica la mine intr-un loc era mai cald iar in altul mai rece, fluctuatii de temperatura. Eu aveam un amarat de acvariu, dar asta e prea frumos sa se intample asta. Sper ca ajuta cu ceva.
Fabian
Member
[Avatar]

IP:

Am citit de nu mai stiu ce sa fac.... Exclud posibilitatea otravirii cu nitriti sau lipsa oxigenului...
Cu ii pun în acvariul cel principal, cum ingheata instantaneu si pica ca frunza....
dancos
Unripe member

IP:

Salut. Un lucru asemanator mi s-a intamplat si mie.. dupa ce unul dintre pesti a facut Columnaris, am hotarat sa-i mut pe toti (5) in carantina cu antibiotic Sera BaktoPur, dupa jumatate de ora au inceput sa inoate haotic apoi au picat lati pe nisip. I-am scos repede din acvariul carantina si i-am bagat inapoi in acvariul lor, dar a fost prea tarziu se pare, au murit toti.. Initial m-am gandit ca a fost chestie de aclimatizare dintr-un acvariu deja ciclat intr-unul umplut direct de la robinet, precizez ca temperatura a fost aceiasi. Nu stiu daca te ajuta intamplarea mea dar reactia pestilor pare asemanatoare.
Stima.
[Email]

Forum Index » Acvarii cu cichlidae - Jurnal
Go to: