[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: Radu_B
Forum Index » Profile for Radu_B » Messages posted by Radu_B

1. Topic de referinta despre sump la plantate http://www.acvariu.ro/forum/posts/list/0/35253.page
O fi recomandat sump-ul la acvariile mari dar e foarte important ce ai in display. Daca e plantat cu siguranta nu vei tine ciclide/pesti mari. Daca nu ai incarcare biologica mare atunci poti sa mergi pe un sump subdimensionat pentru a nu baga fertilizant cu galeata si CO2 ca la balamuc.
Mai trebuie sa tii cont ca bean animal-ul iti rezolva 100% problema biofilmului (daca exista) dar e ineficient la a lua mizeria care se acumuleaza la nivelul substratului.

2. PAL-ul poate fi vopsit fara probleme: smilgher, degresare (diluant) si vopsea alchidica (deci nu pe baza de apa) aplicata cu trafalet din burete in 3 straturi subtiri. Asa am facut eu cu dulapiorul de la baie acum ceva ani si inca arata PERFECT (nimeni nu stie ca-i vopsit)
La DEDEMAN pot sa-ti faci ORICE culoare iti doresti din RAL

Salut Mihai,

Atunci mi-ai donat staurogyne ti-am spus ca o sa incerc Master line. Ei bine am incerca si am avut acceasi problema ca si tine. EXACT aceeasi alga doar ca mult mai grav.
E a dracu de greu de omorat:
- nu merge curatata fizic fiind foarte bine atasata de frunze
- nu raspunde nici la supradoza de Carbo si nici aplicat local cu siringa
- nu raspunde nici la H2O2 aplicat cu siringa. Nu am facut tratament in tot bazinul ca aveam ~ 80% gazon de HC Cuba

Indiferent ce am incercat sa fac (pe parte de CO2, lumina, schimburi apa etc.) nu am reusit nici macar sa o tin sub control. Bineinteles ca am renuntat la el.
La mine nu poate fi vorba de suprapopulare (am 8 neoni si 2 otto), nici de lipsa shimburilor de apa (~ 30 % saptamanal cu sifonare substrat), nici filtrare deficitara, nici lipsa curentilor nici nimic!

Eu cred ca problema este la feritilizant. E un dezechilibru pe care, avand doar micro si macro, nu am putut sa-l controlez (am teste doar pentru P si N de la JBL)

Faza e ca mai e un coleg aici pe forum care are EXACT aceeasi problema tot cu Master line. Am sa caut topicul si am sa-l pun aici.

LE: http://acvariu.ro/forum/posts/list/39286.page

Salutare,

Da si da.

PS: Ti-am raspuns exact cum ai intrebat

Cu placere
Da ce mama ei de automatizare vrei sa faci acolo?
Cati litri are acvariul?

Faina lampa. Poti da un link?

Fzn2 pot recomanda si eu(eventual 3 pentru tine) deoarece apa vine de jos in sus, uniform pe toata lungimea sa. Poti pune perlon, poti pune bureti, bio etc. Acces foarte, foarte facil cand vrei sa-l cureti (poti curata independent partea stanga, partea dreapta, doar pompa etc). Flow bun. Ce-i drept Eheim-ul arata mai bine desi pare cam....cocotat
Topicul ar trebui sa se numeasca Bat-sweet ...chiar nu mai avem respect pentru standardizare ??!!!

Cu doua lucruri pot sa te ajut:

1. Placile de mai sus sunt cel mai probabil ardezie: https://ro.wikipedia.org/wiki/Ardezie
2. Iti recomand un filtru de la Eheim care are si incalzitor inclus (de obicei vine cu termenul de Termo) care iti e obligatoriu la discusi.
exemplu: http://www.happypets.ro/5067-eheim-2178-professionel-3e-600t-4011708210703.html?search_query=eheim+termo&results=7

Da, stiu. Pretul. Poti cauta ceva echivalent la concurenta.

Dar, daca as fi in locul tau as merge pe Eheim 2260 (1500 xxl) cu incalzitor extern pe retur (Hydor). Avantajul (pe langa 18l) este ca poti sa faci schimburile de apa cu ajutorul lui (are la baza un robinet special facut pentru asa ceva). Pe langa schimbul de apa mai elimini si din depunerile din filtru FARA a-l desface. In plus, cand vrei sa-l desfaci este super simplu ca poti scoate apa din el acolo unde e si nu esti obligat sa-l cari peste 20 kg pana la baie (nu detaliez procedura)

http://www.happypets.ro/5346-eheim-2260-classic-1500xl-4011708221273.html?search_query=eheim+2260&results=6

Mai mult, avand pompa puternica poti pune si un filtru UV pe out (si multe alte acareturi, la nevoie)

Nu-mi dau seama daca Shubi a raspuns la misto. Ca de obicei n-o face fata de Pavelescu
Deci tu deja ai ceea ce ma chinuiam eu sa zic

Pentru adaugarea cornierului nu trebuie modificat nimic.
Tai o bucata de cornier (sa zicem 30x30x3mm) de lungime 700 - 18x2 - 4, o gauresti si o prinzi in interiorul dulapului, pe blat (eventual mai in fata unde zici ca-i luftul) folosind holz-uri mai mari sau egale cu 30 mm (avand 36 mm de pal). Singurul inconvenient ar fi ca atunci cand deschizi usile se vor vedea acei 30 mm de cornier. Daca ai unde sa tai si sa gauresti cornierul e treaba de 20 minute.

In mod normal lemnul "lucreaza" in timp si daca este o problema "burta" se va accentua.
Verifica partile din spate sa nu aiba lufturi la imbinarile cu blatul si fundul (chiar si 1 mm conteaza).
Daca e totul OK si vrei sa fii 100% sigur (mai aples ca parca ai spus ca nici parchetul nu e chiar drept), pe langa neopren (sau ce pui sub acvariu), ti-as recomanda o bucata de cornier cu gauri din 5 in 5 cm prinsa pe mijlocul blatului. In felul asta rigidizezi foarte bine blatul si dormi linistit

Bai cum e lumea asta; chiar azi ti-am cautat topicurile pentru ca nu mai stiam ce planta ai pus intre pietrele care mascau skimer-ul JBL (eu cautam plante care pot trai prinse pe lemne/pietre) si chiar vroiam sa-ti dau un replay sa te intreb ce ai mai nascocit.

Bine ai "revenit" sa ne incanti cu HC-ul tau perfect
Nu prea inteleg faza cu pompa de 1200 l/h la 65 de litri. Cum mai exact faci filtrarea?

Poti pune o poza?
Nu, nu ar avea efect. Mai citeste. Nicio propunere din ce ai scris mai sus nu e corecta.
Cyanobacterie
Cel mai simplu e sa iei unul gata gaurit pentru filtru clasic "bolborositor". E cativa lei in orice petshop
Stii cum se spune: numarul ideal de acvarii este cate ai plus 1

LE: Vita de vie e "home made" sau cumparata?
Despre noul aranjament: ai pus toate plantele verzi in stanga si cele rosii in dreapta. Ei dar asta n-ar fi o problema... asa-ti place tie
Problema e ca microsorum-ul sta in zona cea mai luminata a acvariului; asta creste si-n iad, asa-i place de mult intunericul.

Diatomee: nu, in cazul tau e vorba de un acvariu aflat la inceput. Cand se va echilibra si...maturiza vei scapa si de ele. Arunci cu banii aiurea. Ai grija si cu schimburile de apa. Tu ai un acvariu low tech unde, de obicei, nu e nevoie de prea multe schimburi de apa. Fa schimburi de 20-30% la saptamana sau 10% o data la doua zile. Schimburile mari de apa >=40% pot afecta pestii si plantele.

Material filtrant Ada: Nu stiu, nu l-am folosit. Eu in total am vreo 15 l de material filtrant (mini siporax<micromec<eheim substrat pro) si as fi dat o caruta de bani pe el. Dar tu ai nevoie de putin asa ca go for it!
Aquatica wrote:... daca vreti eu va pot povesti despre metafore, epitete, postmodernism, de astea.

Esti profesoara?
Era un coleg pe aici pe forum care si-a facut o rama din plexiglas cu gauri din ~ 5 mm in 5 mm prin care urma sa treaca nailon de pescuit, formand o plasa.
Mi s-a parut o idee destul de buna.
La multi ani!

Aquatica wrote:... Motorasul de la Eden poate fi oare înlocuit cu unul mai puternic?

Cel mai probabil nu.

Ia uite ce-ti spunea baiatul asta aici:

Radu_B wrote:
Aquatica wrote:Ok, am comandat un filtru extern Eden 501, macar daca tot il schimb, sa fie extern

Foarte rau!
Nu stiu cum ai ajuns la filtrul asta...

Acum ca te-am intristat hai sa-ti spun si de ce:
- ideal ar fi ca pompa sa circule de 10 ori pe ora apa din acvariu (bineinteles, ca e foarte discutabil in functie de acvariu); 300l/h e debitul maxim dar, cu siguranta, ca nu se va intampla asta. Problema e alta: la plantat ai nevoie de un curent de apa in acvariu (care are rol de transport al nutrientilor, oxigenare etc.) pe care nu ti-l va da acest filtru.

Dar ai o scuza...

Aquatica wrote:Lavinia - zurlie si nu prea, priceputa si nu prea, dar ambitioasa spre incapatanata

te iertam

Aquatica wrote:E vreo regula cu nivelul la care trebuie sa fie pozitionate filtrele externe/ prefiltrele?

Da, de regula se pun a.i. sa existe o diferenta de nivel intre acvariu si filtru deoarece pompa filtrului nu e facuta sa traga apa din acvariu (deci trebuie sa vina prin cadere).
Doar ca, in cazul tau (Eden 501), pompa e foarte slaba si ti-ar afecta si mai mult flow-ul. Deci, cel mai bine e sa-l pui la acelasi nivel cu acvariu.

Daca as fi in locul tau as face urmatoarele:
1. In Eden as pune doar medii bio de calitate (deci fara burete. Nici in filtru, nici pe tubul de IN....nimic).
2. As folosi filtrul intern (nu mai tin minte ce era si am bloala Pavelescu) exclusiv pentru filtrare mecanica (adica bureti de diferite porozitati si perlon)

Maroul de pe plante sunt diatomee. Pune mana si citeste

LE:

Nu, baga in continuare 1 ml (sau cat e doza recomandata). Dar nu te chinui cu picaturi, foloseste o seringa.
Cu timpul, in functie de necesitati poti sa si supradozezi EC (2 chiar 3 ori mai mult decat recomndat)

Nu's ce-i aia "ciufi" verzi. Eu nu vad nimic in poza aia decat doi pesti suparati ca a iesit PSD-ul.
Puncte verzi pe plante inseamna GSA aka Green Spot Algae. E naspa

Forum Index » Profile for Radu_B » Messages posted by Radu_B
Go to: