[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: Radu_B
Forum Index » Profile for Radu_B » Messages posted by Radu_B
Asa cum o vad eu acum de pe telefon pare BBA...prietena fidela a acvaristlui
@MAXYMUSS: nu mi-o lua in nume de rau dar nu ai nicio treaba cu acvaristica; nu intelegi notiuni de baza.

Citeste, pentru inceput, din "scoarta'n scoarta" astea doua link-uri:

http://www.acvariu.ro/ghidul-incepatorului
http://www.acvariu.ro/generalitati/-/asset_publisher/uA9v/content/15819?redirect=%2Fgeneralitati

Ai sa vezi ca o sa-ti raspunzi singur la intrebarile cum ar fi:

- "de ce nu e bun substratul pe care il ai?"
- "de ce nu e bun filtrul pe care il ai?"
- "in cat timp schimb siporax-ul?"
- "de ce imi mor pestii dupa 3 luni?"
- "de ce mirosea buretele a amoniac?"
Stii ce-i fain la oscarii lui Koala?
Ca daca ajungi sa-i vezi poti sa te adresezi cu "ce face baiatuu?!" si nu dai gres
Mai in gluma, mai in serios e destul de grav.
Poate data care vine vei incerca sa o filmezi sau de ce nu, un drum special pentru asta.
Firea mai are un pic si ajunge presedinte si noi ne ingrijoram de viespi japoneze
Ba da, creste si NO3-ul dar mai cresc si altele pentru ca in rahatul de peste sunt multe lucruri care, poate, nu le vrei. Ti-as recomanda, 2-3 luni pana se stabilizeaza sa-l tii cu cat mai putine ortanii.
In locul tau as incerca cu NO3 de la EL sau as cauta sa vad daca gasesc strict NO3 (pentru ca ala de la EL are si K)
Eu nu vad poza
Kirucd are cel putin doua topice in care explica foarte bine filtrarea biologica.
Dar, e de citit, inteles si calculat.

Dupa ce le citesti si le intelegi poti sa-l intrebi lucruri personalizate ca nu-i suparacios
Are colegul Victor Zaharia de vanzare
Uau...ce mamut
Foarte, foarte fain!
Poti sa faci un aquascape cu adevarat impresionant la dimensiunile alea.
Intreb si eu ca imi e sila sa caut :

Pestii astia nu-s afectati de "lipsa presiunii" din acvariu?
Eu nu pot vedea pozele.
@All: ce se intampla cu detritusul intr-un asemenea filtru de substrat? Mai ajunge in canistra sa fie filtrat mecanic? Mai e nevoie de sifonarea superficiala a substratului la schimburile de apa?

@scorpionul: E posibil ca apa sa prefere sa circule pe IN-ul clasic si nu pe IN-ul din filtru de substrat? (adica sa aleaga drumul care opune cea mai mica rezistenta) Ai calculat inaltimea minima, medie si maxima a substratului?
Tinand cont ca vor fi in capac, acea valurire a tablei nu-i nicio problema. Daca totusi vrei sa iasa drepte ai putea sa-ti improvizezi ceva de genul:

Spor la treaba in continuare!
Un bec LED cu e17/27 special pentru marin nu ar fi ok?
Mai in gluma mai in serios ar merge 4-5 masculi endler ca sa mai renuntam la celebrele razbore.
dan.pavelescu wrote:... revin la prietenii mei din copilarie ...

Guppy Endler ?
Dragi dinozauri,

Sa-mi fie cu iertare ca incerc sa va contrazic dar, nu cumva, pompele Eheim sunt facute sa impinga si nu sa traga?

Singurul filtru de la Eheim care are o pompa asemanatoare 1500xl (2260 si 2261) are turul mai mare (imi scapa acum dimensiunea exacta dar are un furtun gros cat ...) iar returul 16/22.

Eu as lua in calcul si problema asta...prea mare e coincidenta. Ai si mult material filtrant si nu ai spus ce filtrare mecanica ai. Daca nu ai si ai incarcare biologica mare in acvariu atunci se colmateaza mai repede, scade in-ul la pompa si poate aparea problema de mai sus.

Eu nu zic ca nu poate fi piatra ponce (ca eu am respect pentru astia barani) dar nu ar trebui sa ai zgarieturi pe rotor, in interiorul pompei, zgomote sau chiar bucatele mici de ponce in display?
Scoate-o din acvariu si pune-o intr-un ghiveci
Mergi si tu la o berarie sau restaurant si vezi unde le incarca aia.

Forum Index » Profile for Radu_B » Messages posted by Radu_B
Go to: