| Message |
|
|
|
@sv_costin: mai e valabil?
|
 |
|
|
|
Da, sunt aceeasi specie.
Este agresiv pentru ca e stresat. Nu o sa o mai duca mult.
Iti mai zic odata: pune mana si citeste despre acvaristica!!!
|
 |
|
|
Salut,
I-am avut la ciclarea acvariului. Si-au facut treaba dar acum baga botul grav la plante. Deci, daca aveti plantat nu va recomand.
Sunt 100% sanatosi si tin acvariul de carantina de mai bine de 6 luni doar pentru ei
Se ridica de la metrou Grigorescu.
Merci,
Radu
|
 |
|
|
|
Mai bine te apuci sa citesti si sa inveti acvaristica pentru a-ti steriliza lipsa cunostintelor de baza ;)
Dupa asta vei intelege ca pestii se imbolnavesc datorita conditiilor pe care le ai in acvariu. Trebuie sa tratezi mai intai cauza si apoi efectul.
Bafta si spor la citit!
|
 |
|
|
Un fir de staurogyne nu-mi dai si mie?
Am in acvariu Limnophila aromatica, rotala rotundifolia (verde si rosie) in caz ca ai nevoie.
|
 |
|
|
Nu vreau sa fiu rau dar tu nu cred ca esti intreg la cap
|
 |
|
|
Critici
1. Era bine daca puneai polistiren intre acvariu si blat (5 mm)
2. Care e faza cu tevile care vin pe perete? De ce nu ai venit cu ele pe jos?
3. In-ul si Out-ul de la extern ar fi trebuit sa le pui mai aproape de peretii laterali (doar daca ai tu alte idei. ex. skimmer)
4. Era buna o inclinare mai puternica a substratului (mai ales ca nu cred ca ai nici 7 cm in partea din spate)
5. Lampa sa fie centrata pe mijloc
6. Tinand cont ca ai Florapol si de ce pietris ai pus (granulatie mare) se va tulbura apa cand vei avea nevoie sa multi plantele
|
 |
|
|
Daca tot a fost prevazut cu urechi era bine daca erau facute in partea de sus a standului, nu pe mijloc.
Intrebarea ar fi: din ce e facut peretele in care vrei sa-l ancorezi?
5. Plantele le arunci. Daca vei reusi sa ai un acvariu echilibrat vei putea sa le inmultesti foarte repede pe alea noi (majoritatea evident).
Mediile de filtrare din filtrul extern le arunci iar filtrul si furtunele (care e posibil sa trebuiasca sa le schimbi pt. ca vor fi scurte) le dezinfectezi cu ce vrei tu: ori solutie speciala din petshop-uri ori cu produse casnice bazate pe clor (eu am folosit cilit bang pentru baie). La ambele clatire cu apa din belsug.
Cu neonii si mustaciosii faci ce vrei tu. De preferat sa nu-i donezi. Chiar daca nu au vizibil boala pot fi purtatori. Poti tine acvariul vechi (eventual "steril" pentru o mentenanta mai usoara) pana o mierlesc toti (desi vei avea ceva de asteptat cu ancistrusii  ).
LE: Cumva am omis ca mai e si pagina 2 si ti-am raspuns la postul de pe 14.05
|
 |
|
|
|
Nu ai ce sa-i faci in conditiile date.
Ce ai tu acolo se numeste carcera si e folosita si la oameni prin inchisori.
|
 |
|
|
|
@melcu: tu vorbesti de apa sarata, nu?
|
 |
|
|
|
OK. Merci!
Am sa schimb progresiv neoanele sa vad ce obtin.
|
 |
|
|
Salut,
Vroiam sa scriu multe dar ma rezum la putin
Deoarece eram nemultumit de lumina stoc a acvariului meu Juwel Rio 180 (2x 45 W T5 Juwel DayLight 10.000 K + refloectoare) am cumprat o lampa Odissea 4 * 39 T5 (neoane marca lor 2 x 6500 k si 2 x roz  )
Ideea e ca, ma asteptam, sa trebuiesca sa port ochelari de soare in casa. Dar, de fapt, lumina este mai putina (si mai gay din cauza tuburilor roz) decat la lumina stoc.
Acum stiu ca spectrul e cel important dar problema mea este ca plantele nu mai perleaza cum o faceau la ~0.5 w/l desi acum am ~1w/l. Doar HC Cuba mai perleaza foarte firav. In rest nimic
Asa ca am nevoie de ajutorul vostru: stau e cu morcovul infipt sa nu ma trezesc cu alge iar voi spuneti-mi ce sa fac: schimb neoanele cu unele de "firma"?
Oare chiar am 156 w?
Merci,
Radu
|
 |
|
|
Baga copilu in debara pentru vreo ora si sa vezi ca o sa inteleaga
|
 |
|
|
|
Pai nu e bine dar oricum nu asculti sfaturile noastre!
|
 |
|
|
|
Nu e ciuperca. Cel mai probabil e ceva bacterie care se trateaza cu antibiotic. Mai poate fi si cataracta.
E bine ca ai pus sare dar nu uita sa pui si un vin alb la rece ;)
|
 |
|
|
|
Cam cat e de mare?
Ca daca nu incape in tigaie il poti portiona...nu-i bai!
|
 |
|
|
Eu cred ca alex ne trolleaza
|
 |
|
|
Salut,
Caut sa cumpar sau sa mi se doneze foarte putina Riccia fluitans.
Nu vreau mult ci doar cateva "fire" urmand sa le inmultezc eu (ceea ce e foarte usor daca tine eu bine minte din copilarie).
Sunt dispus sa ma deplasez pana la usa omului.
Merci,
Radu
|
 |
|
|
La figurat tu le-ai "papat" coada prin lipsa ta de cunostinte acvaristice.
La propriu se numeste fin rot: https://www.google.de/webhp?sourceid=chrome-instant&ion=1&espv=2&ie=UTF-8#q=fin+rot
Atat grisul cat si fin rot-ul sunt cauzate de conditiile inadecvate din acvariul tau.
|
 |
|
|
|
@Alex92: Nu tu erai ala care a tinut un Betta intr-un litru de apa?
|
 |
|
|