Message |
|
M am gandit ca ar fi interesant si informativ mai ales pentru incepatori si nu numai sa ne prezentam experientele noastre cu cei mai rezistenti corali sa stie si incepatorii ce sa cumpere nu sa se arunce la specimene greu de tinut in acvariu,eu personal am ceva experienta ca am reusit (fara sa vreau  )sa trimit pe lumea ailalta ceva corali ,si fraguri si colonii,deaia acum cumpar numai fraguri si nu colonii intregi,si acum sa ne dam cu parerea,eu mai am o performanta dinasta care ar trebui sa ma puna in fata in topicul asta ca am reusit sa ciclez un acvariu cu corali in el mai demult cand am renuntat la acvariul cu carasei de balta,porcusori si obleti si m am hotarat sa trec la acvariu de recif,cei mai greu de ucis corali dupa mine sunt caulastrea furcata(din fiji) si ciupercile discosoma,la astia le a placut efectiv ciclarea acvariului da nu recomand sa ii cumpere cineva inainte sa se termine ciclarea pentru ca e posibil sa moara si sa chinui un animal cel mai rezistent sps este pavona cactus  caulastrea furcata cel mai rezistent coral da trebuie neaparat hranit ca altfel moare incet in timp daca e tinut intr o apa prea curata e si cel mai verde intens coral sare in ochi intr un acvariu de recif .jpg) pavona cactus un coral superb si cel mai simplu de tinut sps  discosoma ,ciuperci cel mai ieftin si mai comun coral foarte rezistent da dupa mine e mai rezistent caulastrea furcata
by koala: Am modificat titlul topicului...
|
 |
|
m am gandit sai mai dau un up cat mai tine vremea buna(accept numai transport pe ruta directa prin maxi taxi),cumpar encrusting montipora si acropore,fraguri ,piese mai de doamne ajuta,nu negociez la pret daca mi plac cum arata,cam asa arata encrusting montipora pun o poza mai jos ,albastra cu polipi rosii am gasit deja 
|
 |
|
nici eu nu fac teste de no2,no3 ,po4 etc ca astea stiu ca le am 0(am algae scrubber,fara refugiu,fara skimer ) ,temperatura e totusi importanta,am avut cateva pocilipore stilopore si o seriatopora care au inceput stn de la temperatura de 28 de grade,citisem intr un forum al unui coleg ca ar fi o bacterie care se dezvolta la temperaturi mai mari si care ii afecteaza,infectie cu vibrio(e transmisibila si la om),pui un ventilator de calculator la acvariul ala si un sistem se completare a apei evaporate si n ar trebui sa mai ai probleme vara .acvariul tau arata mai bine decat multe alte acvarii unde se fac teste in fiecare zi se vede si pe corali ca le merge bine mai ales la lps
|
 |
|
dupa ce am citit forumul asta am ajuns la concluzia ca deaia se zice ca avem multi inventatori in romania,cel mai eficient skimer din lume este ethanatorul ala functioneaza pe principiul ,,torni apa in aer,, nu torni aer in apa,, poti sa i dai si efect de rotire a bulelor etc ca tot degeaba ,bulele alea se unesc intre ele pana ajung la suprafata si ii scade eficienta skimerului,ca sa ti dai seama de efect mai usor poti studia fenomenul in apa dulce,un skimer ca sa fie eficient trebuie sa parcurga o distanta scurta de la formarea bulelor pana la spargerea acestora la suprafata apei(ethanatorul are si chestia asta incorporata nimic nu bate skimerul asta oricat de complicat ar fi celalalt skimer),nu zic ca skimerul beckett si altele folosite de acvaristi nu sunt bune da de departe ethanatorul le face praf pe toate si in orice aspect,cost de operare,cost de productie,eficienta,si mai merge si in apa dulce care are densitate mai mica si prin urmare bulele se unesc intre ele pana sa ajunga la suprafata ceea ce inseamna ca e si greu de spumat,ethanatorul e o inventie de toata lauda simpla ieftina si eficienta
|
 |
|
interesant ,nu stiam de artemia asta de apa dulce,ceva asemanator de tinut in acvarii sunt triopii ,traiesc la noi in tara 
|
 |
|
nu ne ai zis cat de mari sunt carabetii astia,larvele de libelula se pot deosebi usor de larvele de rusalii,alea periculoase si carnivore(libelula) sunt mari au vre o 4 cm iar cele de rusalii sunt mici max 1 cm jumate si sunt inofensive
|
 |
|
ti au venit geamurile maine plec la plescoi si vin sambata,e nevoie de ceva ajutor ma anunti ,scule ,bormasini vincluri etc gasesti la mine,am o gramada de marmura ,daca vrei iti pot taia patratele de pluguri din marmura ca am vazut ca se poarta  sau pot sa ti fac rafturi de pluguri din marmura orice idee de design ai si nu te costa nimic ca am vre o cateva sute de kile pe care nu le folosesc cea mai subtire e de 1 cm grosime dar se poate subtia sa o facem de 5,4 mm
|
 |
|
corect,larve de libelula adevarata
|
 |
|
cred ca vrea sa trateze acvariul de alge cu peroxid
|
 |
|
este tot cyano ,poate sa difere in coloratie se maturizeaza acvariul iar aerul din nisip este nitrogen produs de bacteriile denitrificatoare deaia ti au scazut nitratii posibil si fosfatii,multi acvaristi folosesc pentru filtrare doar deep sand bed DSB ,fara skimmer ,sump, carbon activ, denitratoare si alte chestii de genul ,au acvarii de zeci de ani pe principiul asta si tin sps si corali pretentiosi gen acropora,bulele de pe algele alea maro (cyano) sunt oxigenul produs de ele
|
 |
|
am vazut mesh filter ala si despre el ziceam ca e o imitatie hilara,al doilea e intradevar drum filter,am sudat si indoit la table dinastea de mia venit rau cel mai mare pe care l am vazut avea cilindrul de vreo 2 metri si ceva si se roteste intr o cutie de zici ca i vagon de tren
|
 |
|
filtrul ala ,,high tech,, e o improvizatie hilara de drum filter,unde sunt duzele de curatare ?  edit:acum m am uitat si pe pagina 2 unde intradevar e un fitru toba in miniatura da chestiile aste intra la rubrica ,,curiozitati,, sau ,,stiati ca,, nu sunt practice in acvaristica pentru ca sunt greu de gasit ,au un pret urias si intretinere grea ,nu zic ca n ar fi bun la vre un acvariu dintr o gradina zoologica da ala iar deja nu mai e hobby
|
 |
|
filtru toba la discusi folosesc aia care cresc discusii sa ii manance  ,nu cred totusi ,vazusem intr un forum international de acvaristica un filtru toba mic pentru acvarii marine si costa ceva de genul 10 000 de dolari ,in acvaristica nu se foloseste asa ceva
|
 |
|
hipocampus zosterae sunt niste caluti de mare mici care pot trai doar cu copepode ,e singura specie de caluti care poate trai doar cu artemia,celelate specii mai mari mor de foame daca sunt hraniti doar cu artemii pentru ca nu contin omega3,despre pastravarie super intensiv insemana intradevar filtrarea apei la fel ca intr un acvariu si am si posibilitatea de alimentare permanenta doar ca profesional nu la nivel de hobby ,pentru un pond nu ai nevoie de filtru toba ,din ce stiu eu carasii si crapii koi sunt foarte rezistenti la conditii vitrege  anumite chestii despre pastravarie le tin secrete si nici nu sunt de interes pentru acvaristi
|
 |
|
imi rectific greseala,pastravaria e in sistem superintensiv nu intensiv,m am grabit cand scriam
|
 |
|
da, multumesc de info,o sa i comande online in uk si mi i trimite prin atlasib dupaia,frumosi royal gramma eu inca astept sa vina ,am comandat un royal gramma si o hamsie blue reef chromis; sunt scumpi in europa,in sua am vazut ca sunt doar 10 dolari bucata eu ma astept sa platesc pe el vreo 45 de euro ,sper sa nu mi manance crevetii ca e un peste frumos si l as tine,oricum no sa bag toti crevetii in acvariu o sa tin cativa separat intr un borcan sa se reproduca si in caz ca mi i mananca gramma pe aia din acvariu o sa am de rezerva
|
 |
|
recomanzi vre un LFS din londra?as vrea sa pun pe cineva sa mi cumpere niste creveti care nu se gasesc la noi si sa mi i trimita in romania
|
 |
|
la cum creste coralina in bazinul ala o sa vedem o padure de corali in scurt timp si sunt si foarte rezistente speciile astea doua de corali ,no sa ai probleme cu ele
|
 |
|
o sa pun si poze cand o sa consider ca acvariul arata bine si am si eu ce arata,am un singur acvariu marin foarte modest si mic de doar 50 de litri cu un singur ocelaris si vre o 15 20 de specii de corali lps sps si ceva zoantusi majoritatea fraguri,am facut acvariul asta ca nu am gasit caluti de mare hippocampus zosterae la noi ,niste caluti de mare mici care nu au nevoie de ingrijire asa de complicata ca rudele lor mai mari,mai am o pastravarie mica (2 tone jumate pe an) in sistem recirculant intensiv da asta deja nu mai intra la acvaristica
|
 |
|
da nici eu nu sunt fan anemone da realizez ca multa lume le tine in acvariu si nu vreau sa se simta ofensati si nu postez antianemone  sunt unii pe alte situri care cum aud ca tii o anemona te ataca direct cu chestii de genul,,traiesc 300 de ani in ocean si tu ai luat o sa o tii sa moara in 2 ani in acvariu,,
|
 |
|