[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
A tinut cineva crevetele fairy shrimp in acvariu?  XML
Forum Index » Nevertebrate de apa dulce
Author Message
AdrianMar
Senior member
[Avatar]

IP:

Salut!
Pot sa procur fairy shrimp,dintr-un lac din zona,traieste in acvariu?
Ati auzit macar de el,sau ca exista in tara noastra?
Un video cu creatura:
http://www.youtube.com/watch?v=t6GUGh-LtOw
Humbert
Aquamaster
[Avatar]

IP:

These fairy shrimp are from Carrizo Plain in Central California. Also called brine shrimp

[pare ca] este vorba despre artemia.

))

This message was edited 1 time. Last update was at 03/10/2014 13:45:20

AdrianMar
Senior member
[Avatar]

IP:

Humbert wrote:
These fairy shrimp are from Carrizo Plain in Central California. Also called brine shrimp

[pare ca] este vorba despre artemia.

))

Nup,artemia traieste in apa usor sarata-sarata,astia sunt de apa dulce ;).
Traiesc intr-un lac la 500 m de mine,problema-i ca lacul este temporar,se face numai in urma ploilor,iar crevetii ies vara cand este cald din oua.Au o forma de chist ca artemia,cand seaca lacul lasa chistul ala si "renasc" ).
Putini au auzit de ei,mai ales la noi in tara!Unde mai pui ca primavara sunt cu miile.
Se numesc Anostraca.
Sunt rude cu artemia.
Uite detalii :http://www.vernalpool.org/inf_fs.htm

This message was edited 2 times. Last update was at 03/10/2014 14:01:41

Ancamarketing
Senior member
[Avatar]

IP:

AdrianMar wrote:
Putini au auzit de ei,mai ales la noi in tara!

Pai si atunci de unde astepti raspunsuri, crezi ca are cineva atat de multa experienta cu ei.
Eu zic sa i bagi tu in acvariu si vezi ce se intampla, apoi ne povestesti si noua.
Spor

"Valoarea omului se masoara dupa greutatile pe care el le invinge." Voltaire
[Email] [Yahoo!]
AdrianMar
Senior member
[Avatar]

IP:

Ancamarketing wrote:
AdrianMar wrote:
Putini au auzit de ei,mai ales la noi in tara!

Pai si atunci de unde astepti raspunsuri, crezi ca are cineva atat de multa experienta cu ei.
Eu zic sa i bagi tu in acvariu si vezi ce se intampla, apoi ne povestesti si noua.
Spor

Da,o sa incerc sa ii tin.
Chiar nu a mai vazut nimeni asa ceva?

http://www.youtube.com/watch?v=ftBNnrteoP8

Au un comportament foarte tare.
Cand au aparut prima data in balti a fost senzatie ).
Sunt destul de mari,unii aveau 5 cm+.
Din observatii par sa nu tolereze mineralele din apa,acum cu osmozorul as putea sa tin cativa de proba intr-un mic acvariu,nu traiesc mult de fel,dar sunt senzationali,se misca tot timpul zici ca au baterii.

This message was edited 1 time. Last update was at 03/10/2014 15:24:41

Humbert
Aquamaster
[Avatar]

IP:

sunt cam uratei, dupa parerea mea, cu toate chestiile alea care unduiesc sub ei )
(eu sunt un tip caruia ii plac ganganiile de tot felul)

2smokes
Member
[Avatar]

IP:

interesant ,nu stiam de artemia asta de apa dulce,ceva asemanator de tinut in acvarii sunt triopii ,traiesc la noi in tara
opincarul
Ultrahigh member
[Avatar]

IP:

cred ca foarte putini oameni au auzit de vietatile astea, dar sa le mai si creasca...

2smokes wrote:interesant ,nu stiam de artemia asta de apa dulce,ceva asemanator de tinut in acvarii sunt triopii ,traiesc la noi in tara

unde se gasesc, mai exact?
Seba Shrimp
Senior member
[Avatar]

IP:

Am vazut ciudatenia aia acum 35 ani, intr-o balta. Voiam s-o bag in acvariu crezand ca e peste .

Atunci nu eram cu crevetii

Seba shrimp - 0722 784 888
AdrianMar
Senior member
[Avatar]

IP:

sebacka wrote:Am vazut ciudatenia aia acum 35 ani, intr-o balta. Voiam s-o bag in acvariu crezand ca e peste .

Atunci nu eram cu crevetii

Daaaa,stai sa vezi.
Fairy shrimpii,i-a vazut prima data bunicu' acum vreo 3 ani se ducea sa vada locul (acolo punem porumb),si intr-o balta surpriza...chestiile astea roiau,a venit si mi-a zis:
"Sa vezi ce pesti tari sunt pe locul unde punem porumb,sunt colorati,foarte frumosi!"
Imi iau eu o galeata si ma duc sa vad cum sta treaba.
Cand ajung vad ciudateii,habar nu am ce erau,dar am zis,astia nu sunt pesti ).
M-am intors acasa si am intrebat un prieten mai vechi care se pricepea la nevertebrate ce sunt?
Mi-a raspuns:
"Extraterestrii,ca nu am mai vazut asa ceva )) ".
Apoi am cautat pe net,prima data am tastat artemia shrimp freshwatter,si incet,incet am gasit chestiile,crevetii din Arizona.
Si m-am intrebat cum au ajuns ei la mine unde pun porumb pe loc??Acolo nu trece pasari,ca nu este balta tot timpul anului,masini si restul.Singura explicatie sta in faptul ca au ajuns odata cu azotatul,foarte ciudat oricum.
La mine in sat in acel an parca plouase cu ei,erau in fiecare baltoaca,si toti aveau saci plini cu oua.
Ciudat este ca nu s-au semnalat inca prezenta lor la noi in tara,si faptul ca supravietuiesc iernii,si pot supravietuii luni intregi fara apa,sub forma de chist.Am vrut sa ii dau de mancare la guppy,am bagat unul in acvariu sa vad ce ii face,l-a "taxat" de vreo cateva ori un gup,dar apoi l-a lasat in pace,se uita cam ciudat la el).
Nu stiam exact daca pot sa faca ceva la pesti, si l-am scos,ulterior am aftat ca sunt inofensivi si se hranesc exclusiv prin filtrarea apei,si aici vine problema,ce sa le dau oare de mancare.
Ma gandeam la niste lapte,apoi am aflat ca se hranesc si cu drojdie dizolvata in apa,sau orice lichid organic.
Daca stiam ca sunt asa rari ii pastra intr-un acvariu,or fi ei uratei,dar catiau asa ceva?? ).
Chiar o sa le amenajez un bazinel de 20 litri,sa vad cum o duc,apoi le fac ceva mai mare si ii reproduc,poate facem o afacere din ei ),cine vrea crevetii demoni?? ),imi plac cozile despicate,iar masculii arata ca morsele.Sunt si hermafroditi,deci se inmultesc oricum intr-o balta.
catalin_
Senior member
[Avatar]

IP:

Anostraca este ordinul din care fac parte crevetii de genul artemia, iar membrii ordinului se numesc, general, fairy shrimp. Din ce stiu cam toti au nevoie de apa sarata, sau salmastra.

Cat despre triops (din latina, insemnand trei ochi), am avut acum cativa ani. Sunt simpatici, traiesc doar doua, trei luni, si nu i-as recomanda in acvariu pentru ca papa orice fel de materie organica, chestii vii, moarte, plante, orice. Ai doua clipuri de-ale mele cu unii din cei pe care i-am avut:

Edit: am citit acum ce ai scris de hranire. NU, nu se hranesc prin filtrarea apei. Au un aparat bucal destul de bine dezvoltat si sunt omnivori. Se mananca si intre ei daca nu au destula mancare. In rest halesc orice pui. Eu le mai dadeam dovleac din cand in cand, rame, castraveti, bucatele de carne de pui. le pleacea.
Edit2: scuze, acum mi-am dat seama ca vorbeai de artemia

This message was edited 2 times. Last update was at 03/10/2014 19:54:29

um02122 wrote:
Legat de overflow-ul acela, ia-ti un senzor de apa pentru podea cu un sunet placut, ca sa nu adauge la stresul provocat de apa pe care o sa o ai pe jos la prima inundatie.

elven wrote:Piatra uscata pt un incepator in tainele marinelor este precum un ou Kinder fara surpriza.
AdrianMar
Senior member
[Avatar]

IP:

catalin_ wrote:Anostraca este ordinul din care fac parte crevetii de genul artemia, iar membrii ordinului se numesc, general, fairy shrimp. Din ce stiu cam toti au nevoie de apa sarata, sau salmastra.

Cat despre triops (din latina, insemnand trei ochi), am avut acum cativa ani. Sunt simpatici, traiesc doar doua, trei luni, si nu i-as recomanda in acvariu pentru ca papa orice fel de materie organica, chestii vii, moarte, plante, orice. Ai doua clipuri de-ale mele cu unii din cei pe care i-am avut:

Edit: am citit acum ce ai scris de hranire. NU, nu se hranesc prin filtrarea apei. Au un aparat bucal destul de bine dezvoltat si sunt omnivori. Se mananca si intre ei daca nu au destula mancare. In rest halesc orice pui. Eu le mai dadeam dovleac din cand in cand, rame, castraveti, bucatele de carne de pui. le pleacea.
Edit2: scuze, acum mi-am dat seama ca vorbeai de artemia

Da,sunt rude cu artemia,am specificat si eu.
Astia sunt mai mari si traiesc in apa dulce .
Credeam ca apa din lacuri a devenit cumva sarata,insa era dulce,la o documentare am vazut ca vin din Arizona si sunt specifici baltilor de apa dulce timpurii,au o durata de viata de cateva saptamani.
Humbert
Aquamaster
[Avatar]

IP:

Triopii aia sunt f interesanti, habar nu aveam ca exista si ca sunt si la noi. Uratii ca naiba, dar interesanti. Mai ales ca seamana cu crabul potcoava, in miniatura.

AdrianMar
Senior member
[Avatar]

IP:

Humbert wrote:Triopii aia sunt f interesanti, habar nu aveam ca exista si ca sunt si la noi. Uratii ca naiba, dar interesanti. Mai ales ca seamana cu crabul potcoava, in miniatura.

Si eu stiam de ei,dar nu stiam ca traiesc si la noi.
Va dati seama cum ar iesii un nano cu triops si fairy shrimp? ))
Adica crevetii sunt pentru masa apei,iar triopii sunt pt fundul bazinului,un acvariu ciudat,dar dinamic.
Blue14
Aquamaster
[Avatar]

IP:

Am si eu dastia in iazul strabunicii mele de tara, iaz natural format natural, acolo mai sunt si alte ganganii, o sa merg odata si vad ce gasesc.

My nano reef

[Email]
ocean
Aquamaster
[Avatar]

IP:

Pai solutia ar fi sa incerci sa aduni niste chisturi de la artemia asta de apa dulce : se pare ca au nevoie de apa moale si cat mai curata de vreme ce eclozeaza in lac cu apa temporara (poti face si o analiza a apei din lacul respectiv). Faptul ca au aparut asa "din senin" poate fi datorita curentilor de aer -chisturile fiind usor de purtat- care ii pot raspandi oriunde pe glob iar acolo unde intalnesc conditiile necesare eclozeaza .La aspect sunt exact ca si artemia - nu vorbim aici de triops aceia seamana intradevar cu crabul potcoava si ca si ei au aspectul acela preistoric- de fapt si artemia sunt cu muuult anteriori dinozaurilor , faptul ca ai vazut specimene asa de mari ~5cm da, la cei de apa sarata mai mari de 2,5 nu am vazut( si am crescut din ei pana la faza de adult)dar indiferent de talia lor de adulti dupa eclozare sunt la fel de buni pentru pui , plus ca si adulti pot fi un plus de hrana pentru pestii mari. Chisturile le poti aduna toamna cand valurile ar trebui sa le adune spre maluri , sau dupa ce seaca apa , m-ar interesa si pe mine niste chisturi , am mai vazut pe net ca eclozau oua in apa dulce dar nu stiam ca exista si la noi . Hranirea lor o poti face cu spirulina , chlorella si suspensie de drojdie , cei de apa sarata in 14 zile ajung adulti

This message was edited 3 times. Last update was at 04/10/2014 13:02:00

[Email]

Forum Index » Nevertebrate de apa dulce
Go to: