[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: 2smokes
Forum Index » Profile for 2smokes » Messages posted by 2smokes
... inca ceva ce am mai auzit,daca bagi o acropora noua intr un acvariu unde ai deja alte acropore uneori incep rtn aparent fara nici un motiv,unii chiar recomanda sa cumperi acroporele toate odata si sa nu mai introduci dupaia altele in bazin,e un coral pretentios
mai e o chestie de care nu stie multa lume,la temperatura mai mica sa zicem cu 2 -3 grade la acropore si la toti coralii le scade metabolismul si digera hrana mai incet ca la o temperatura mai mare deci la temperatura mai mica ar avea nevoie si de lumina mai putine ore sau intensitate mai slaba,pentru ca daca zooxantelae cresc mai repede decat are nevoie coralul acesta devine maro ,e valabil si la pesti cand e frig mananca mai putin si la orice vietate cu sange rece
dupa ce schimbi apa la o ora devine cristal din cauza ca a crescut kh...
13 W 6500 K pentru doar 15 cm ,s ar putea sa fie totusi prea puternica ,depinde de ce tii in refugiu,mie de la lumina de leduri prea puternica incepusera macroalgele sa se dezintegreze(alga rosie filamentoasa) si caulerpa taxifolia a dat ortu
pui 1= montipora digitata,2=pavona cactus etc ,sa stie omu ce sa cumpere ,poate nu a mai avut un coral asemanator si vrea sa caute informatii pe internet despre el
Shubi wrote:Eu cred ca ianinte sa deschizi un topic de gen ar trebui sa te documentezi mai bine, sa prinzi putina experienta personala.
Incepatorii care vor avea rabdare sa citeazca ceea ce scri, avand in vedere ca nu a intervenit nici un Moderator pana acum desi ar fi fost cazul, vor lua de buna informatia.
Nu toate subtipurile sunt la fel si nu le poti baga in aceeasi categorie, de exemplu, exista "versiuni" de Montipora care sunt mai greu de tinu comparativ cu altele, exista si aici pe forum acvaristi experimentati care au avut probleme in a le tine in viata.
Desi americanii, dupa cate ai constatat si tu, folosesc tot felul de denumiri optice, observ si constat cu placere ca acvaristii romani, nu doar cei de apa sarata, folosesc uzual denumirea stiintifica partiala sau totala.
Daca vrei sa dai lectii, cred ca-i obligatoriu sa respecti niste standarde.
zise omul care vinde corali si ii descrie in anunt cu 1,2,3,4 daca e sa vorbim strict de taxonomie atunci ne trebuie un microscop sa studiem scheletul coralului,unele montipore (valabil si la acropora) au scheletul mai slab dezvoltat,pufos si cresc mai repede deact speciile cu schelet mai dens,pana in prezent n am auzit de nici o montipora sa fie greu de tinut sa intre la categoria,,for experts only,,
discutia e deschisa pentru toata lumea nu ca ,,dau eu lectii,, intradevar sunt si montipore mai sensibile dar in general genul asta de corali e rezistent comparativ cu alti corali pe care i am avut eu;cat despre punctuatia ,,a la buzau,, tre sa precizez ca scriu de pe o tastatura ciudata tare ,laptopul e din franta si inca n am descoperit punctul unde e,francezii is mai ciudati isi fac tastaturile diferit de restul lumii si numesc computerele ordinateur,daca n am talent de scriitor nu inseamna si ca informatiile mele sunt de aruncat,napoleon vorbea prost franceza si a fost imparatul frantei va urma cu alti corali usor de tinut
bine ai venit pe forum si sanatate familiei tale
da e o chestie de imaginatie eu vad montipora capricornis verde ca pe o varza,mai exista si lettuce coral deci sunt destule denumiri inrudite cu animale si plante terestre in ocean,gen randunica marii ,lup de mare etc,scopul nu e sa omori coralul ci sa ii protejezi de incepatori (si nu numai) iar forumul este despre corali rezistenti ,bausem o bere cand l am scris da titlul ramane valabil,pavona se mai numeste si potato chip coral adica coralul coaja de cartof
continui lista cu corali greu de ucis pentru incepatori cu genul montipora,dupa mine asta e al doilea sps ca dificultate dupa pavona verde,este un coral care creste repede are culori frumoase si diferite forme si e mai usor de crescut in acvariu decat zoantus si green star polyps orice incepator poate creste cu succes montipore,pun cateva poze cu diferite forme in care poate fi gasita montipora montipora digitata creste haotic,este ieftin si se gaseste usor ,cam toata lumea are macar o digitata doua in avariul marin montipora capricornis,rosie e cea mai rezistenta cred dintre toate montiporele creste in genul la o varza
possum wrasse ,este mic de tot,nu stiu daca gasesti pe la noi totusi
da nu e fiabila sina aia facuta cu gear motor pentru roboti cum spui tu pe scripeti cu sfoara un reductor tot din scripeti folosind un motoras mai rezistent s ar putea sa mearga;ai amestecat apa rece cu sare si deaia s a albit si acropora aia s a hidratat cred ca de la kh ,pune o mai departe de lumina ca e cam alba...
chromis cyaneus ,gramma loreto, ocelaris,nu sunt sigur daca gramma nu e saritor la fel ca firefish
in cazul asta s ar putea sa nu mai fie nevoie sa ciclezi piatra,daca nu moare nimic in ea
cu siguranta se vor forma ,tre sa tiipompele sa mearga ,unele substante cu bacterii contin var si zahar care de fapt incetinesc ciclarea
nu e nevoie sa dozezi nici o bacterie doar sa bagi un crevete mort si l lasi sa se descompuna asa obtii cea mai buna ciclare
ca sa i reduci puterea poti sa i mai astupi gaurile pe unde trage apa cu poxipol,eu asa am facut cu o pompa,intai folosesti scotch sa vezi cam cat de mult trebuie astupate ,faci niste probe dupaia il dai jos si pui poxipol
ciclarea poate sa dureze si 6 saptamani sau chiar si mai mult,in functie de temperatura si alti factori cand bagi piatra vie o sa ciclezi acvariul din nou si cam dupa vreo 6 luni incepe sa fie stabil,daca ai multa materie moarta in piatra vie poate sa dureze si o luna sa se cicleze dupa ce o introduci,ocelaris sunt rezistenti da eu nu m as risca sa i bag in acvariu inainte sa se termine ciclarea,ar mai fi o chestie sa ciclezi piatra vie cand o pimesti separat intr o galeata cu apa care are un incalzitor si pompa de valuri(cred ca si lumina ar trebui sa aiba sa nu moara coralina) iar cand ai no2 0 la apa din galeata poti sa introduci piatra in acvariu
opera de arta sticla si lipiturile alea
e cam putina piatra pt 120 litri,piatra uscata de recif are 400 grame litru,piatra vie ,contine apa si deci ca si volum vine mai putin ca e mai grea ,e important sa ai mai multa piatra mai ales pentru un incepator cam 20 la suta din volumul acvariului e recomandat(in functie si de ce sistem o sa ai si ce bagi in acvariu),volum nu greutate

Forum Index » Profile for 2smokes » Messages posted by 2smokes
Go to: