[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: AdrianMar
Forum Index » Profile for AdrianMar » Messages posted by AdrianMar
BBA cred.Elimin-o mecanic si cu easy carbon.Se formeaza din motive diverse.
Crystalii vechii amici
Populatia de blue jelly este inlocuita incet de blue dream.
Salutari.Ai nevoie de mediu filtrant,pompa recirculanta doar amesteca si oxigeneaza iazul.Daca bagi mediu filtrant bun ar merge încercat cu crapii japonezi, la 1m adancime ar trebuii sa reziste peste iarna.
Multumesc.Nu am cu ce sa fac poze mai profi.Le fac cu telefonul .
"Crevetelul" evolueaza,populatia se mareste.Inca am toti crevetii,chiar si pe cei batrani,nu a decedat nimic.Valorile apei sunt aceleasi. ph -7, gh -3.5, kh -nemasurat, atat am la CRS.
Neocaridina blue jelly.Cine cumpata 10 creveti pretul scade la 4.5 lei si cadou putina hrana si frunze de stejar,plus fire de heteranthera.Cantitati mai mici de 10 buc se dau cu 5 lei exemplarul,beneficiati de 1 crevete cadou la orice cantitate luati.În Bucuresti aduc personal, trimit oriunde prin curier,daca nu platesc eu transportul.Stoc limitat! Crevetii sunt pui de 0.8-1cm.Crescuti în apa cu valorile apei de retea,sunt toleranti la fertilizantii pentru plante.Detalii pe pm!
Salut! Nu te speria, asa fac majoritatea pestilor pe timp de noapte, eu am observat si in clipuri cu acvarii marine pe timpul noptii ,pestii devin mai putin intens colorati,in special cei diurni.Ar mai putea fi pe langa spusele colegului Calin un fel de autoaparare, daca devin mai stersi pradatorii nu o sa ii mai inhate la fel de repede .
Salutari! Unde pot gasi si eu un racord pentru osmozor 1/4 la magazine fizice prin capitala?
Schimb caridina crystal red, PRL, grade s si ss, crescuti în apa cu ph 7 si reprodusi la acelasi ph. Rata de schimb este 2 creveti CRS PRL pe 1 pui de caridina dennerli,NU negociez pentru mai mult (crevete cardinal).Îmi plac varietatile din lacul sulawesi,daca aveti orice alta specie din lac si se doreste schimb lasati pm.Îi pot da la schimb si pe specii mai impresionante de neocaridina (blue dream, carbon).Detalii pe pm.Puii pentru schimb au aproximativ 1 cm, garantez ca sunt atat masculi cat si femele.Despre cantitate vorbim pe pm.
Se curcesc, neocaridinele se curcesc între ele,indiferent de varietate .
Cauta în magazine mancare pentru ciclide mari,dar asta dupa ce ajung pe la 10-15 cm.Pana atunci incearca hrana pentru discusi.Au aceeasi dieta ca si discusii,haplachomisii,oscarii,frontosele...gasesti hrana...Problema ar fi ca ei sa o accepte,dand mereu hrana cruda si vie, îi poti obisnui doar cu acel tip.Nu le mai da regine,nici puiet de la acest peste.Bibanul ,atat soare cat ?i cel european are inotatoare spinoase cu care ii ineci.Daca în natura moare 1 piranha înecat cu ceva nu intereseaza pe nimeni,in acvariu este altceva.Iar daca esti fan hrana vie prinde pui de caras sau boarte, cu toate ca nu recomand hranirea cu ele,po?i sa bagi boli acolo,paraziti...Mai sigur este sa ai un alt acvariu sau bidon unde sa tii pestii (hrana) un timp în apa curata.Zvonul ca piranha sunt mancatori de oameni sunt povesti, devin agresivi în anumite circumstante,de obicei nici cei cu burta rosie nu reprezinta un pericol pentru om intotdeauna,cazurile de atac sunt putine,mai repede te musca pestele "cap de sarpe", pe care vad ca încep sa comercializeze.
La egeria depinde.Personal la mine a murit în 2 tipuri de medii total diferite (creveti apa moale,creveti apa duritate moderata),fertilizant în coloana de apa si easy carbon.Rezista bine în lumina puternica si apa cu duritate 10-12, nu pare sa ii placa apele moi.Daca vrei o planta care sa creasca mare fara cine stie ce conditii încearc? heteranthera,am eu o varietate care creste enorma,daca vrei si vand,asta daca sunteti din Bucuresti si am eu drum.Altfel costul transportului ar echivala planta.
Hristos a inviat! Ia niste teste de apa si masoara duritatea.Piranha sunt pesti originari apelor moi din Amazon si Rio Negro . Cyclopii nu iti fac nimic, am si eu o gramada,si daphnia,la creveti.In afara ca le mananca din mancare,nu par a afecta in vreun fel. Baga cativa pesti mici,si o sa te scape de ei.Daca mananca si piranha,asta este ). Toate apele sunt dure, eu stau aproape de tine,relativ. Singura sursa de apa moale ok pentru acvariu, pe o raza de cateva zeci de km,masurata de mine se afla in satul Gaiseanca,la aproximativ 20 km de Bolintin Vale.Are duritate 7,constant si este foarte putin poluata,a fost controlata si nu s-au descoperit urme de nitriti,nitrati si alte substante periculoase. Sarea dezinfecteaza, dezinfectare inseamna ca omoara o parte din organisme si microorganisme, dar cu substantele nu are nici o treaba. Daca in apa ai o substanta care ii afecteaza nu ajuta.In plus piranha tolereaza prost sarea, ca toti pestii din ape moi !
Nu cred,cimentul doar creste duritatea nu extermina pestii.Numai daca baza aia de ciment nu era cumva baza de diluant sau substante solubile, si nu ai asteptat sa treaca un timp. In plus dupa ce ai dat cu aia, trebuie sa umpli iazul si sa il golesti de cateva ori,sa te asiguri ca este sigur.Asa se face si la acvariile lipite recent,indiferent de siliconul folosit.
http://www.fish-farm.ro/pompe-pentru-iaz/3245-sunsun-cuf-5000-3in1-set-35w-9w-uv-c-2000lh.html ai nevoie de 2 ori iazul daca vrei sa fie pestii sanatosi.
Daca esti tu convins ca apa este ok... Temperatura ar fi bine sa se situeze noaptea pe la 15 grade si ziua pe la 20 si un pic. Ar fi trebuit sa faci iazul luna viitoare,poate aveai mai multe sanse.Dar filtrarea trebuie sa fie BUNA!
"Puful" este ciuperca, se trateaza cu albastru de metil si schimb de apa zilnic 20 la suta pe perioada tratamentului,apoi 50 la suta cateva zile,pentru a se duce metilu'.
Ai boli pentru ca temperatura de afara este foarte mica, pestii de apa rece tinuti in acvariu nu merg in iaz, doar crapii japonezi rezista la temperaturi mici, este parerea mea.Sau carasii chinezesti proveniti din alte iazuri,mai obisnuiti cu temperatura.In magazin au 25-26 de grade, nu mai sunt ei asa pregatiti pentru iaz.
Apoi filtrarea este obligatorie, nu ai cum sa tii pesti fara filtrare, este imposibil. Ai nevoie ca apa sa fie filtrata si oxigenata, altfel nu merge.Ori asa,ori pui carasi normali de la noi si faci un izvor natural si o scurgere,populezi cu plante care produc oxigen si ala este iazul.
Pe mine ma intreba cineva: " Cine le filtreaza apa in balta, si credea ca sunt eu idiot cand explicam!" Dar asa sunt necunoscatorii.
1.Balta are un volum de apa erorm fata de iaz;
2.Balta s-a format pe parcursul a zeci,sute,sau mii de ani;
3.Baltile au scurgeri,mici prin care se scurge o parte din apa in timp, nu te gandi ca apa din balta se scurge zilnic tot volumul... Nu mai tin minte ,dar lacul Tanganiyka si Baikal au o perioada de stocare a apei de 90 si ceva de ani, nu mai stiu exact,nu pot sa studiez zilnic si mai uit in timp,na....Adica atat dureaza ca apa sa se schimbe complet;
4.Au un suport al biocenozei foarte dezvoltat pe sectia "plante."In natura daca sunt prea multi pesti in balta, o parte vor muri, si vor ramane atat cat balta va putea sustine.Baltile au un schimb de gaze foarte bun din cauza intinderii,astfel,pe langa oxigenul provenit de la plante,primesc un aport mare direct din atmosfera.
Si se poate continua,de aceea pestii traiesc in balta aparent fara filtrare si grija nimanui,dar nu traiesc intr-o groapa plina cu apa.
Ramai pe acvaristica si studiaza despre iaz, o sa vezi ca un iaz este cu mult mai complex decat un acvariu,chiar si marin, dar iaz, nu gaura pentru put in pamant !

Daca nu tii la plante baga sare,creste temperatura si aspira des substratul, mica nenorocire care creeaza grisul se reproduce pe substrat.Poti sa mai folosesti albastru de metil separat de sare,NU impreuna,sau vreo minune din magazin.Sarea sa fie fara iod! Antibiotic bagi doar la infectii nu la asa ceva.
euro2me wrote:Adrian, scuze pt. intarziere, am baut c-a pierdut Ro la tenis.... unde ramasesem ?

"Bibanul soare se simte bine in 150 litrii " (iar cu 2 de i ? ) - de unde stii, l-ai intrebat ? Faptul ca a supravietuit nu inseamna ca se simte ok.

"De ce tii pesti exotici atunci?" - sincer, cred ca dintr-o placere egoista, plus ca sama dau mare prietenilor ce mare acvarist sunt eu

"Nu mi se pare corect sa consideri un peste "de acvariu"din simplul motiv ca provine din alta tara" - corect, il consider de acvariu doar daca s-a nascut in acvariu.

"4 pesti chinuiti in un acvariu mi se par mai ok decat 40 kg prinsi sa ne indopam cu ei" - corect, e raul cel mai mic, dar tot rau e(ste).

" exista o multitudine de varietati de hrana, nu suntem ihtivori" - corect, dar pestele e una dintre cele mai ieftine proteine si se prinde cu consumul cel mai mic de energie in caz de supravietuire. De acord ca sunt multi care pur si simplu omoara pesti inutil, la fel cum vanatorii impotenti si frustrati omoara doar ca sa se pozeze cu trofee si ca sa le arate zdrentelor cu unghii colorate ce puternici sunt ei (eu i-as inchide intr-o cusca cu animale, sa vedem atunci cat de tari sunt, cine pe cine vaneaza...) .

"autorizatie ai nevoie doar pentru anumite tipuri de animale, si cele protejate, nu toate sunt protejate in tara noastra" - corect, dar eu visez ca vor fi.

Cred ca am deviat prea mult de la subiect cu chestiunea eticii, eu sunt de vina ca am insistat, scuze, faceti cum credeti...

O sa ne pierdem si capul, Romania pierde cam des,macar sa luam eurovisionul anul acesta. Nu mi se pare ca etica a deviat subiectul,în primul rand trebuie sa stim ca noi facem activitati "legale" ,nu? Sunt de acord în mare parte cu ce ai spus. Si da, normal ,nici un organism nu se simte mai bine in captivitate si nici nu putem creea aceleasi conditii 1 la 1,dar asta este partea de "suflet" ,mie imi place sa cred ca vietatile mele au toate conditiile (minime) si o duc ok din moment ce se reproduc.Reproducerea pestilor indigeni în acvariu este realizata cu succes la câteva specii, deci...Nici în natura animalele,mai ales din cauza noastra nu traiesc, ci supravietuiesc. Eu am calculat talia bibanului raportata la dimensiunea bazinului, si la faptul ca "regina" adulta prefera sa stea in perechi. Nu o sa transformam acvariu.ro în forumul gramatica.nema... Mai gresesc uneori,mai ales în mediul virtual.Nu mi se pare ca din cauza unei litere nu ai putut intelege mesajul, nu stau sa verific si sa corectez continuu greselile,am dat demult bacul si am obtinut o nota mare,am si medalie daca acest subiect este mai important decat încercarea mea si a lui severum de a educa prietenii acvaristi mai incepatori, sau mai putin familiarizati cu pestii de la noi.Vad ca acest topic a devenit neinteresant si inadecvat.M-am decis sa scriu si eu in el desi nu mai detin vertebrate acvatice...Nu o sa continui cu topicul, fiindca nu are rost.Sa îl scriu pentru mine? Nu multumesc.Acum ceva timp cautam informatii despre diverse si nu gaseam, poate erau doritori care vroiau sa afle mai multe despre autohtoni, daca dumneavoastra nu sunteti fan.Seara buna, sper sa nu mai am greseli de scriere, sper ca toate virgulele sa fie ok desi ma lupt cu diacriticele pe tastatura mobilului.Ce sa zic,scuze pentru interventia mea în topic.

Forum Index » Profile for AdrianMar » Messages posted by AdrianMar
Go to: