Author |
Message |
Silviu Man
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 24/03/2017 20:46:07
![[Up]](/forum/templates/default/images/icon_up.gif)
|
Silviu Man
Aqua Man
![[Avatar]](/forum/images/avatar/3d127bfaea921dcdb38685db1cf60c42.jpg)
IP:
|
Pune o poza noua cu acvariul, din fata ...
|
Daca as putea cumpara timp ... as fi cel mai sarac om de pe fata Pamintului!
O Gradina Nano - The Worship of the Stones - What Dreams May Come - Un nano ... Literati
In lucru : Wabi Kusa - Dutch Style by Rodo si Silviu
Si una off-forum : Viata grea, de acvarist familist |
|
 |
Rundas
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 24/03/2017 20:54:05
|
Rundas
Membru de baza
![[Avatar]](/forum/images/avatar/c7f1734f2e7b3ea403e447de4a566ed2.jpg)
IP:
|
|
|
 |
Silviu Man
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 24/03/2017 21:30:08
|
Silviu Man
Aqua Man
IP:
|
Nu am experienta asta dar mi-am amintit ca am citit un articol legat de asa-numitul "boom" bacterien.
Este o "explozie" a coloniei de bacterii, aflate in suspensie in apa, de unde si acel biofilm albicios bacterian pe care l-ai observat mai devreme.
Ai spus ca ai adaugat 3 fiole cu bacterii in apa si una in filtru. Practic trebuia sa faci invers si nu cu asa cantitate. Asadar, o ipoteza ar fi aceasta, al unui "boom" bacterian.
Daca este adevarat, atunci problema se rezolva in timp, pe masura ce bacteriile se fixeaza pe substrat.
Rog colegii sa comenteze/corecteze aceasta ipoteza.
This message was edited 2 times. Last update was at 24/03/2017 21:34:52
|
O Gradina Nano - The Worship of the Stones - What Dreams May Come - Un nano ... Literati
|
 |
Rundas
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 24/03/2017 21:54:47
|
Rundas
Membru de baza
IP:
|
Silviu Man wrote:Nu am experienta asta dar mi-am amintit ca am citit un articol legat de asa-numitul "boom" bacterien.
Este o "explozie" a coloniei de bacterii, aflate in suspensie in apa, de unde si acel biofilm albicios bacterian pe care l-ai observat mai devreme.
Ai spus ca ai adaugat 3 fiole cu bacterii in apa si una in filtru. Practic trebuia sa faci invers si nu cu asa cantitate. Asadar, o ipoteza ar fi aceasta, al unui "boom" bacterian.
Daca este adevarat, atunci problema se rezolva in timp, pe masura ce bacteriile se fixeaza pe substrat.
Rog colegii sa comenteze/corecteze aceasta ipoteza.
Mama ma-sii de indicatii
Instructiuni de utilizare:
Pentru doza: 1 fiola / 60 L apa acvariu + 1 fiola pentru filtru - >> Utilizare: set-up acavariu; cresterea nitritilor prin adaugarea pestilor; dupa tratamentul cu bacterii.
La mine, cam gol fiind acvariul, asa imi iesi aritmetica: 3 in apa una-n filtru.
Clar era mai bine invers!!!
|
|
 |
Silviu Man
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 24/03/2017 22:07:33
|
Silviu Man
Aqua Man
IP:
|
Ce produs este acesta? Prodibio ...?
|
|
 |
Rundas
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 24/03/2017 22:21:58
|
Rundas
Membru de baza
IP:
|
Silviu Man wrote:Ce produs este acesta? Prodibio ...?
Da, Prodibio Bio Digest. Am gasit indicatiile pe diverse siteuri ce-l comercializeaza. Unul care-mi vine in cap este nevertebrate. Pe happypets la fel scrie.
Deci, sa recapitulez situatia:
- pe data de 06.03 ac. am dat startul cu JBL Filterstart
- la cateva zile am pus si JBL Filterboost
- pe data de 16.03 am adaugat fiolele de Prodibio, TETRA EasyBalance (conform dozajului) si am montat prefiltrul
De atunci... lapte nene, de rosesc toate vacile de ce-am reusit eu. Adica dupa 8 zile de la introbagarea Prodibio, tot Bing Bang este.
Sa mai astept sau sa schimb din apa?
|
|
 |
Silviu Man
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 24/03/2017 22:24:16
|
Silviu Man
Aqua Man
IP:
|
Eu folosesc Prodibio BioDigest la fiecare curatare a filtrului : o fiola in filtru, consecutiv curatarii filtrului si schimbului a cca. 30% din apa.
La setarea acvariului am folosit o fiola in apa si una in filtru. Prospectul original spune ca se utilizeaza, la aplicarea in apa, o fiola pentru 30-250 galoane
(120-1000 litri apa)!? Sigur traducerea prospectului este gresita (eu nu mai citesc de mult etichetele alea mici si mizerabile pe care le lipesc
distribuitorii pe diverse flacoane, de cele mai multe ori exact unde nu trebuie). Asadar, in cazul tau era suficient sa adaugi o fiola in apa si
una in filtru. Atentie! Aceste amestecuri de bacterii ajuta ciclarea, nu o determina si nici nu o implinesc peste noapte! Pina la urma, evolutia
naturala a coloniei de bacterii, fixindu-se si multiplicindu-se pe un substrat, determina procesul de ciclare. Este ca atunci cind ai o problema
digestiva sau dupa ce ai luat antibiotice si ti se recomanda sa consumi iaurt pentru a repopula segmentul digestiv-absorbativ cu lactobacili:
daca bei 10 litri de iaurt intr-o zi, nu obtii nici un efect. Daca bei cite jumatate de litru pe zi, in trei prize zilnice, in trei zile rezolvi problema.
|
|
 |
Silviu Man
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 24/03/2017 22:30:09
|
Silviu Man
Aqua Man
IP:
|
Citeste aici :
Se ve de si locul de unde am indepartat eticheta cu traducerea....
This message was edited 1 time. Last update was at 24/03/2017 22:30:59
|
|
 |
Rundas
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 24/03/2017 22:32:03
|
Rundas
Membru de baza
IP:
|
Silviu Man wrote:Eu folosesc Prodibio BioDigest la fiecare curatare a filtrului : o fiola in filtru, consecutiv curatarii filtrului si schimbului a cca. 30% din apa.
La setarea acvariului am folosit o fiola in apa si una in filtru. Prospectul original spune ca se utilizeaza, la aplicarea in apa, o fiola pentru 30-250 galoane
(120-1000 litri apa)!? Sigur traducerea prospectului este gresita (eu nu mai citesc de mult etichetele alea mici si mizerabile pe care le lipesc
distribuitorii pe diverse flacoane, de cele mai multe ori exact unde nu trebuie). Asadar, in cazul tau era suficient sa adaugi o fiola in apa si
una in filtru. Atentie! Aceste amestecuri de bacterii ajuta ciclarea, nu o determina si nici nu o implinesc peste noapte! Pina la urma, evolutia
naturala a coloniei de bacterii, fixindu-se si multiplicindu-se pe un substrat, determina procesul de ciclare. Este ca atunci cind ai o problema
digestiva sau dupa ce ai luat antibiotice si ti se recomanda sa consumi iaurt pentru a repopula segmentul digestiv-absorbativ cu lactobacili:
daca bei 10 litri de iaurt intr-o zi, nu obtii nici un efect. Daca bei cite jumatate de litru pe zi, in trei prize zilnice, in trei zile rezolvi problema.
Eu nu am prospectul original. Te rog uite-te, cand ai timp, daca nu cunva scrie ca dozajul este diferentiat: setup si intretinere. Iar acea fiola/30-250 galoane sa nu fie pentru intretinere.
Am intalnit si eu chestia cu 1000 de litri
Dozare:
1. Set-up-ul acvariilor de apa dulce si marine: Doza utilizata: 1 fiola / 60 L apa acvariu + 1 fiola pentru filtru.
2. Purificare acvariu: Doza utilizata: 1 fiola / pana la 1.000 L apa acvariu, la fiecare 15 zile.
Te rog vezi daca asa este si pe original sau manca astia rahat.
EDIT: scuze dar in timp ce postai tu scriam si eu si nu am vazut mesajul anterior. Deci... sa inteleg ca ai nostri manca rahat
No, apai bine ca nu exte niciun risc in caz supradozaj. Ia sa bag eu si radacina de mangrova (actualmente face baie separat sa scot taninul) sa imi coloreze in maro si macar fac lapte cu cacao!
This message was edited 3 times. Last update was at 24/03/2017 22:46:09
|
|
 |
Silviu Man
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 24/03/2017 22:46:57
|
Silviu Man
Aqua Man
IP:
|
Am citit din nou ambalajul original: nu scrie nimic despre setup-ul acvariului sau intretinere a apei. Scrie numai ca se utilizeaza in doza
recomandata in tabel, la fiecare 15 zile. Atit. Putem doar sa presupunem ca frecventa utilizarii se refera la faptul ca, dupa ce
in intervalul de 15-30 de zile acvariul este ciclat si ca apoi in aceleasi intervale de timp faci chimburi de apa, curati filtre, furtune, etc.,
astfel te ajuta la intretinerea populatiei de bacterii din acvariu/filtru. In rest nu sunt alte recomadari explicite. Dar este logic
sa fie asa : din momentul in care ai populat acvariul cu plante si pesti, se formeaza un echilibru microbian care trebuie apoi
doar intretinut, pentru a nu avea "accidente" de tip deciclare. Eu asa inteleg recomandarile.
|
|
 |
Silviu Man
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 24/03/2017 22:50:14
|
Silviu Man
Aqua Man
IP:
|
Cam asa
De fapt, mentiunile alea despre "nici un risc", la fel ca la unii conditioneri, se refera la un eventual efect negativ asupra vietuitoarelor, nicidecum asupra calitatii apei.
In cazul de fata, in timp, colonia de bacterii va fi diminuata prin limitarea resursei de hrana (amoniac-nitriti) pina la stadiul de echilibru. Asadar, rabdare ...
|
|
 |
kirucd
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 24/03/2017 22:51:28
|
kirucd
DIY Master
IP:
|
Apa alba inseamna un bloom bacterian. Schimbul de apa nu ajuta daca apa contine nutrienti, la fel ca si
in cazul apei verzi. Singurul lucru pe care poti sa il faci este sa stimulezi bacteriile sa pape cat mai repede
nutrientii din apa si de ajutor iti este oxigenarea mai buna a apei. O pompa de aer cu o piatra, daca ai,
ar fi foarte potrivita acum. Nu mai adauga bacterii. In 2-3 zile ar trebui sa se limpezeasca. Si niste plante
ar ajuta.
|
Filtre biologice
http://www.acvariu.ro/forum/posts/list/24422.page
Reef 500+
http://www.acvariu.ro/forum/posts/list/17511.page
Scubaline 460 - Discusi
http://www.acvariu.ro/forum/posts/list/15524.page
Bean animal overflow
http://www.acvariu.ro/forum/posts/list/20369.page |
|
 |
Rundas
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 24/03/2017 22:51:53
|
Rundas
Membru de baza
IP:
|
Silviu Man wrote:Am citit din nou ambalajul original: nu scrie nimic despre setup-ul acvariului sau intretinere a apei. Scrie numai ca se utilizeaza in doza
recomandata in tabel, la fiecare 15 zile. Atit. Putem doar sa presupunem ca frecventa utilizarii se refera la faptul ca, dupa ce
in intervalul de 15-30 de zile acvariul este ciclat si ca apoi in aceleasi intervale de timp faci chimburi de apa, curati filtre, furtune, etc.,
astfel te ajuta la intretinerea populatiei de bacterii din acvariu/filtru. In rest nu sunt alte recomadari explicite. Dar este logic
sa fie asa : din momentul in care ai populat acvariul cu plante si pesti, se formeaza un echilibru microbian care trebuie apoi
doar intretinut, pentru a nu avea "accidente" de tip deciclare. Eu asa inteleg recomandarile.
Mda. Apropo de plante: dupa ce scot taninul din radacina, iau si anubius. Sa nu zici ca nu te ascult
Este cineva pe aici pe forum care vinde/doneaza anubius? Din Bucuresti, normal.
|
|
 |
zax3303
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 24/03/2017 22:54:06
|
zax3303
Junior member
IP:
|
Eu am luat anubias de la Coralis din Dr Taberei. Am vazut si la Hornbach.
|
|
 |
Rundas
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 24/03/2017 22:54:27
|
Rundas
Membru de baza
IP:
|
kirucd wrote:Apa alba inseamna un bloom bacterian. Schimbul de apa nu ajuta daca apa contine nutrienti, la fel ca si
in cazul apei verzi. Singurul lucru pe care poti sa il faci este sa stimulezi bacteriile sa pape cat mai repede
nutrientii din apa si de ajutor iti este oxigenarea mai buna a apei. O pompa de aer cu o piatra, daca ai,
ar fi foarte potrivita acum. Nu mai adauga bacterii. In 2-3 zile ar trebui sa se limpezeasca. Si niste plante
ar ajuta.
Nu mai adaug comandante nici umbra de bacterie! Pompa nu am. Sa iau naibi niste plante. Cred ca niste Elodeea (sau parca asa ceva ii spune). Anubius voi lua sigur dupa ce bag radacina.
|
|
 |
kirucd
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 24/03/2017 22:56:33
|
kirucd
DIY Master
IP:
|
Da, poti sa bagi niste Elodeea...
|
Filtre biologice
http://www.acvariu.ro/forum/posts/list/24422.page
Reef 500+
http://www.acvariu.ro/forum/posts/list/17511.page
Scubaline 460 - Discusi
http://www.acvariu.ro/forum/posts/list/15524.page
Bean animal overflow
http://www.acvariu.ro/forum/posts/list/20369.page |
|
 |
Silviu Man
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 24/03/2017 23:03:35
|
Silviu Man
Aqua Man
IP:
|
Elodea, Hygrophyla, Limnophyla... plante stem si/sau cu crestere rapida... Dar nu te arunca la a pune plante in acvariu doar de nevoie. Fa un plan, vezi ce ti-ar place. Pina la urma, cel mai important decor al acvariului sunt plantele. Ceata din apa dispare oricum, important este ce ramine dupa ce se ridica ceata.
This message was edited 1 time. Last update was at 24/03/2017 23:04:15
|
|
 |
Rundas
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 24/03/2017 23:11:08
|
Rundas
Membru de baza
IP:
|
Silviu Man wrote:Elodea, Hygrophyla, Limnophyla... plante stem si/sau cu crestere rapida... Dar nu te arunca la a pune plante in acvariu doar de nevoie. Fa un plan, vezi ce ti-ar place. Pina la urma, cel mai important decor al acvariului sunt plantele. Ceata din apa dispare oricum, important este ce ramine dupa ce se ridica ceata.
Trebuie sa tin cont si de faptul ca nu am decat pietris si atat. Nu tu substrat fertil, nu tu CO2.
|
|
 |
Silviu Man
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 24/03/2017 23:27:28
|
Silviu Man
Aqua Man
IP:
|
Nu-i problema. Plantele stem, mare parte din ele incadrate la categoria "easy", nu necesita substrat felrtil (OK, cel mai bine este sa-l ai, dar nu este o conditie de excludere).
Poti folosi fertilizarea in coloana si poti aditiona in substrat, in proximitatea plantelor , pilule fertilizante (ai multe variante de la Tropica, Dennerle,...).
Sunt fertilizanti de substrat care se introduc cu penseta, la 3-4 cm in substrat si actioneaza o anumita perioada de timp. Nu uita, orice problema are cel putin doua solutii!
|
|
 |
Rundas
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 26/03/2017 11:49:16
|
Rundas
Membru de baza
IP:
|
kirucd wrote:Apa alba inseamna un bloom bacterian. Schimbul de apa nu ajuta daca apa contine nutrienti, la fel ca si
ar ajuta.
Dar in loc de pompa de apa cu piatra, nu merge si filtrul intern, setat sa scoata bule?
|
|
 |
|