___Revin cu acvariu meu, care a suferit cateva mici modificari in aranjament, componenta plantelor si un pH controller. Din pacate (desi nu ma grabesc) am un singur pestisor (Corrydoras panda) pentru ca nu mi-au venit inca pestii comandati, neonii cardinali.
Poate i-as fi gasit prin magazine sau in piata dar eu ii cumpar de cativa ani numai dintr-o singura sursa. Asta sunt eu!!
Dragi prieteni, revin cu acvariul ,,meeeu,, care a suferit mici modificari in partea stanga: am scos lemnele (din cauza ca nu prea aveam lumina la gazon din cauza lor), inlocuindu-le cu unul mai mic pe care am ancorat singurul moss pe care il am de ceva vreme incoace (pheonix moss). Acum, tot in partea stanga, am lasat loc liber pentru doua tufe de ceva ,,verdeturi,, pe care le astept cu nerabdare. Aaa inca ceva, am inlocuit vechea sonda (electrod) pH Dennerle (care facea unele ,,figuri,,) cu una noua de sticla reincarcabila Hanna.
***Aseara, din lipsa de ocupatie am tras o sesiune fota cu camera mea de buzunar. Mai intai am reglat pH-ul de la 7 la 6,8 si am lungit putin lumina pana la 8 ore, fata de 6 ore cu cat merge de obicei. Iata cateva din zecile de poze facute cu greu pe ,,automat,,(asta pentru ca nu stapanesc deloc setingul manual si a doua problema este lumina f.f. puternica a halidelor):
Azi am facut niscaiva teste: pH=6,9 , kh=14 , Fe=0,2 si NO3=15 . Am observat ca a crescut kh-ul fata de saptamana trecuta cu un grad-doua in acvariu dupa reimprospatarea apei si se cunoaste chiar vizibil la consumul de CO2. De speriat nu ar fi pentru ca am avut si perioade cu kh= 15-16.
This message was edited 1 time. Last update was at 24/02/2012 17:50:34
Acum trei zile i-am facut tras o tunsoare si am facut putin loc unor noi plante in acest setup. Dupa ce le-am tuns, am scazut putin cantitatile de fertilizanti si programul zilnic de iluminare de la 6,5 ore la 5,5 ore (probabil va intrebati, de ce asa putine ore? Pentru ca nu vreau sa bag foarfeca in fiecare saptamana si sa nu bag fertilizanti cu cana.
Lista cu plante:
Alternanthera renickii mini
Ammania sp. bonsai (Dwarf Bonsai)
Ammania senegalensis -new
Bacopa caroliniana
Didiplis diadra
Eriocaulon cinereum
Eriocaulon setaceum (experiment la kh=13) -new
Hedyotis salzmannii
Hydrocotyle sibthorpioides
Hygrophila Pinnatifida
Hemianthus callitrichoides 'cuba' (HC)
Fissidens fontanus (Pheonix moss)
Hottonia palustris -new
Limnophila aromatica
Ludwigia brevipes -new
Ludwigia senegalensis (Ludwigia Guinea) -new
Pogostemon erectum
Pogostemon helferi (Downoi)
Proserpinaca palustris
Pogostemon stellatus (Eusteralis stellata)
Ranunculus inundatus
Rotala mini green
Rotala macandra
Rotala mini type II (Pearl) -new
Staurogyne sp.