[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Un nou acvariu marin  XML
Forum Index » Bazine mici si medii
Author Message
dan.pavelescu
Liliacul
[Avatar]

Joined: 19/04/2011 15:50:00
Messages: 8483
Location: Bucuresti, Colentina
IP:
Offline

Altii si-ar dori sa aiba bureti si matale vrei sa-i extermini?

I'm Batman!
Sweet-Bat - Bat-reef - Salty-Bat - AquaCam
[WWW] [Yahoo!]
Mitzi
Membru de baza
[Avatar]

Joined: 02/05/2014 22:13:56
Messages: 375
Location: Ploiesti/Bologna
IP:
Offline

Aha
Multumesc
Au aparut inclusiv intr-o colonie de zoanthus pe care o curat o data la doua saptamani.

Pai cum nu stiam ce sunt automat ma gandeam "acum ce probleme mai am,cum le rezolv ?" .
Cum spre exemplu acum am probleme din cauza ca am supradozat "papica" la bacterii din prostie.

Ma gandesc sa fac un schimb de apa si sa tai "papica" pentru 2-3 zile sa mai reduc nutrientii.

This message was edited 3 times. Last update was at 26/05/2016 08:21:59

dan.pavelescu
Liliacul
[Avatar]

Joined: 19/04/2011 15:50:00
Messages: 8483
Location: Bucuresti, Colentina
IP:
Offline

Am avut si eu 2 bureti in bazin si au disparut de la sine. Probabil ca nu le-au placut conditiile

I'm Batman!
Sweet-Bat - Bat-reef - Salty-Bat - AquaCam
[WWW] [Yahoo!]
Mitzi
Membru de baza
[Avatar]

Joined: 02/05/2014 22:13:56
Messages: 375
Location: Ploiesti/Bologna
IP:
Offline

Am si eu nevoie de un sfat legat de pompele de valuri. De aproximativ 2 saptamani am observat ca cele 2 pompe pe care le am(un an si jumatate) si anume Jebao wp25 au inceput sa piarda din putere. Sambata am curatat pompele, am uns axul cu glicerina si le-am dat drumul. Initial parea ca si-au revenit, dar acum fac la fel.
La inceput le tinem la jumatate din putere pentru ca ridicau nisipul in sus (adica la treapta 4 din 8 de pe controller) iar acum sunt la maxim si se comporta ca si cum ar fi la jumatate. Am scos o pompa,am demontat-o si asa am constatat ca este curata.
Oare sunt pe duca pompele ? Ce poate sa fie ?
Multumesc
Mitzi
Membru de baza
[Avatar]

Joined: 02/05/2014 22:13:56
Messages: 375
Location: Ploiesti/Bologna
IP:
Offline

Si au venit si noile jucarii.
Sunt curios cum este cu acest controller Aqualink S1.
[Thumb - IMG_1912.JPG]

CatalinBarbu
Ultrahigh member
[Avatar]

Joined: 03/05/2013 20:24:32
Messages: 1849
Location: Sibiu
IP:
Offline

Frumoase jucariile, sa le stapanesti sanatos. Sunt curios si eu de acele controllere, sa ne spui doua cuvinte despre ele dupa ce le pui in functiune.
[Email]
Mitzi
Membru de baza
[Avatar]

Joined: 02/05/2014 22:13:56
Messages: 375
Location: Ploiesti/Bologna
IP:
Offline

O sa incerc sa descriu dupa ce ma joc un pic cu ele. Acum momentan am inceput sa modific standul, in sensul ca ii fac o prelungire de 20cm in lateral pentru ca vreau sa scot partea electrica afara. Aici unde stau este cam cald si se mai face condens in stand si cum toate prizele sunt inauntru deasupra la sump , pentru siguranta vreau sa le scot in exterior.
In seara asta incep sa le mut si sa le montez pe lateral unde am facut prelungirea.
Mitzi
Membru de baza
[Avatar]

Joined: 02/05/2014 22:13:56
Messages: 375
Location: Ploiesti/Bologna
IP:
Offline

Am mutat partea electrica in afara standului. Mai trebuie sa mai descurc putin cablurile si poate sa fac si un capac sa inchid .
[Thumb - 20160720_174342.jpg]

atar
Member

Joined: 18/06/2016 07:37:17
Messages: 292
Location: Galati
IP:
Offline

Acum inteleg de ce barbatii vor acvarii marine.
Cand am vazut poza asta mi-a venit sa ma duc sa scot apa din acvariu.
Pai eu am doar 8 stechere in prize, un controler, un alimentator de 12V si doua prize programabile, dar acum vreau si eu asa.
melcu
Senior member
[Avatar]

Joined: 22/01/2014 16:27:47
Messages: 748
Location: Bucuresti, Colentina, Inima Strazii
IP:
Offline

atar wrote:Acum inteleg de ce barbatii vor acvarii marine.
Cand am vazut poza asta mi-a venit sa ma duc sa scot apa din acvariu.
Pai eu am doar 8 stechere in prize, un controler, un alimentator de 12V si doua prize programabile, dar acum vreau si eu asa.



Asta deocamdata
Mitzi
Membru de baza
[Avatar]

Joined: 02/05/2014 22:13:56
Messages: 375
Location: Ploiesti/Bologna
IP:
Offline

Am si eu o mica-mare problema.
In dimineata asta la cafea ce imi vine mie sa ma uit prin acvariu si surpriza, scoica mea este moarta. Ieri seara când am facut rutina zilnica de mentenenta era bine.Astazi am gasit-o putin intre-deschisa si "lipsea" o parte din "interiorul" ei. Am pus repede mana si am facut o serie de teste si iarasi surprize.
-temperatura 24.6
-PH 8
-NH4 0
-NO2 0
-NO3 50
-ALK 9.001
-PO4 0.067452
-Ca 460
-Mg 1320
Scoica a murit din cauza la NO3 imens? Sau acest NO3 de 50 a rezultat si de la ea ?
Pestii,coralii,inclusiv cei duri sunt ok,de aceea nimic nu mi-a dat de banuit ca ceva nu este in regula.
O sa fac acum un schimb de 50-60 l de apa ,o sa schimb carbunele,antifosfatul si zeomix-ul .
Ca sa scad cat mai mult NO3-ul , in afara de schimbul de apa ce pot sa mai fac ?

This message was edited 1 time. Last update was at 04/02/2017 11:49:11

elven
Ultrahigh member
[Avatar]

Joined: 21/03/2011 20:08:34
Messages: 1806
Location: Constanta
IP:
Offline

sherparie...ce ai acolo de cabluri

My "Black Water" reef 300L
http://www.acvariu.ro/forum/posts/list/0/28045.page
image
kirucd
DIY Master
[Avatar]
Joined: 07/05/2011 19:27:18
Messages: 8217
Location: Bucuresti
IP:
Offline

De ieri seara si pina azi nu putea sa sara exponential NO3, ar fi trebuit sa ai si spike de
amoniac si nitriti. Posibil sa fii contribuit si scoica, dar nu la un nivel de sa zicem 10X.
Greu de spus de ce a murit scoica.

Schimbul de apa ajuta cel mai mult in faza asta sa reduci nitratii si nici nu e indicat sa ii duci
brusc la 1-2 de la un nivel de 50. Cu ce reduci de obicei nitratii?

Filtre biologice
http://www.acvariu.ro/forum/posts/list/24422.page
Reef 500+
http://www.acvariu.ro/forum/posts/list/17511.page
Scubaline 460 - Discusi
http://www.acvariu.ro/forum/posts/list/15524.page
Bean animal overflow
http://www.acvariu.ro/forum/posts/list/20369.page
elven
Ultrahigh member
[Avatar]

Joined: 21/03/2011 20:08:34
Messages: 1806
Location: Constanta
IP:
Offline

ciudat...50 nitrat po4 0.06....

de cat timp ai dat drumul la bazin ?

My "Black Water" reef 300L
http://www.acvariu.ro/forum/posts/list/0/28045.page
image
Mitzi
Membru de baza
[Avatar]

Joined: 02/05/2014 22:13:56
Messages: 375
Location: Ploiesti/Bologna
IP:
Offline

Uf,am schimbat momentan 55l de apa,am scos toate acareturile din sump si le-am curatat,am aspirat,am schimbat mediile filtrante.
Niciodata de când am pornit acvariul nu am avut nitratii mai mult de 5-6,de obicei 2-3 .
Acvariul o sa faca 2 ani daca nu gresesc in martie de când este pornit.
O sa incerc sa enumar mai jos cam ce medii,substante folosesc :
-Aquaforest Probiotic Reef Salt
-Aquaforest Carbon
-Aquaforest Phosphate Minus
-Aquaforest Zeomix

Ca si bacterii folosesc
-Aquaforest Pro Bio S (in fiecare seara 4 picaturi)
in combinatie cu
-Aquaforest Pro Bio F
-Aquaforest NP Pro
Mai folosesc de la ei
-Aquaforest KH Buffer
-Aquaforest Calcium
-Aquaforest Magnesium
-Aquaforest Reef Mineral Salt
-Aquaforest Component Strong
iar ca mancare pentru corali si
Aquaforest AF Power Food

Am pastrat pentru a ajuta la filtrare si reactorul cu biopellet,iar intr-un alt reactor am 6l de matrix .
Posibil sa fie testul de la Salifert prost. La 50 NO3 teoretic (asa cred eu) moartea era in floare prin acvariu.In schimb atat pestii cat si coralii sunt ok si mancaciosi.
O sa cumpar luni un test nou de la Salifert.
Alt test de NO3 mai bun decat cel de la Salifert nu stiu.
Mitzi
Membru de baza
[Avatar]

Joined: 02/05/2014 22:13:56
Messages: 375
Location: Ploiesti/Bologna
IP:
Offline

Am refacut acum testul de NO3
-salifert undeva intre 25 si 50
-Jbl (este nou testul) 10
Si cateva poze de acum
[Thumb - IMG_0156.JPG]

[Thumb - IMG_0159.JPG]

[Thumb - IMG_0157.JPG]

[Thumb - IMG_0158.JPG]

Mitzi
Membru de baza
[Avatar]

Joined: 02/05/2014 22:13:56
Messages: 375
Location: Ploiesti/Bologna
IP:
Offline

Ma bate gândul sa iau acest chiller

Chiller Teco TK 500

In afara ca face parte din noile modele de la Teco,acest chiller are si incalzitor incorporat.Voi ce parere aveti ?
L-am gasit in oferta la 431.68 euro.
Mitzi
Membru de baza
[Avatar]

Joined: 02/05/2014 22:13:56
Messages: 375
Location: Ploiesti/Bologna
IP:
Offline

Nu m-am putut abtine si l-am luat. Acum am un chiller nou Teco TK 500.
[Thumb - IMG_0180.JPG]

This message was edited 2 times. Last update was at 16/02/2017 19:54:44

Mitzi
Membru de baza
[Avatar]

Joined: 02/05/2014 22:13:56
Messages: 375
Location: Ploiesti/Bologna
IP:
Offline

Plus,vreau sa fac niste modificari si anume vreau ca acest chiller sa-l alimentez tot de la pompa principala a acvariului (pompa o folosesc aproape de minim si este de 12000l) facand o deviatie la iesirea din sump cu un teu in Y.
Si am luat si pentru cel dulce lampa led de la Juwel,Helia Lux.Cred ca maine imi ajunge si controller-ul de la lampa.
[Thumb - cumparaturi.JPG]

elven
Ultrahigh member
[Avatar]

Joined: 21/03/2011 20:08:34
Messages: 1806
Location: Constanta
IP:
Offline

atentie la debitul de apa ce trece prin chiller. fiecare racitor are un debit recomandat. daca trece prea repede apa prin el nu stiu daca e bine. vezi cum faci sa masori debitul

My "Black Water" reef 300L
http://www.acvariu.ro/forum/posts/list/0/28045.page
image
 
Forum Index » Bazine mici si medii
Go to:   
Powered by JForum 2.3.4 © 2012 JForum Team • Maintained by Andowson.com