[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Sistem overflow pentru cei care nu vor gauri in sticla  XML
Forum Index » Hardware
Author Message
kirucd
DIY Master
[Avatar]
Joined: 07/05/2011 19:27:18
Messages: 8217
Location: Bucuresti
IP:
Offline

Nu se poate face.

Filtre biologice
http://www.acvariu.ro/forum/posts/list/24422.page
Reef 500+
http://www.acvariu.ro/forum/posts/list/17511.page
Scubaline 460 - Discusi
http://www.acvariu.ro/forum/posts/list/15524.page
Bean animal overflow
http://www.acvariu.ro/forum/posts/list/20369.page
Blue14
Aquamaster
[Avatar]

Joined: 20/04/2014 15:03:23
Messages: 3677
Location: Constanta
IP:
Offline

Ok!

My nano reef



[Email]
um02122
Aquamaster
[Avatar]

Joined: 12/12/2013 23:41:44
Messages: 4713
Location: Berks
IP:
Offline

He he, am citit si eu topicul acesta.
Pe mine ma bate gandul sa-mi fac overflow la Fluval Edge de 23L.
Am tot studiat problema si am gasit un design putin imbunatatit si mi-a mai si trasnit o idee, dar poate e proasta din superficialitatea gandirii.

Legat de designul imbunatatit, e vorba de tragerea unei tevi intre cele doua cutii, cu curgerea apei doar prin teava, nu prin tot cadrul overflowului. Acest design duce la o velocitate crescuta a apoi prin overflow cu eliminarea pericolului inundarii din cauza bulelor ratacite.
Apoi ideea: daca se monteaza airline pentru a se scoate aerul, nu se poate folosi pompa de retur ca Venturi pentru a scoate aerul?

Si a treia, pentru Blue: ai vazut sistemul de overflow din tevi la carw ma gandeam pentru Fluvalul meu? Acela merge si la acvarii mici, este in principiu acelasi sistem doar ca rezervoarele sunt in tevi, nu in cutii.

Aici era ideea http://www.acvariu.ro/forum/posts/list/220/27462.page si asa arata overflowul de pvc din profil (coturile se pot roti pentru a avea toate tevile lipite de geamul vertical al acvariului)

[Thumb - 002.png]

This message was edited 1 time. Last update was at 28/08/2015 23:19:36


___________
Pana acum eram sarac dar mi-am cumparat un dictionar de sinonime si acum sunt nevoias, sarman, oropsit si necajit.
Blue14
Aquamaster
[Avatar]

Joined: 20/04/2014 15:03:23
Messages: 3677
Location: Constanta
IP:
Offline

Din fericire nu mai am mevoie de Overflow box deoarece la noul acvariu am Bean animal simplificat (doua tevi) in cutia externa....
Trebuie sa lipesc tevile cu tangit si sa verific dupa overflow-l....asta dupa ce degresez fostele tevi....
Am la sump o flansa pentru schimb automat de apa, tare ma bate gandul sa racordez sump-ul la scurgere si sa imi fac un sistem simplu de schimb de apa (semiautomat), am si un bazin de 90 litri in stand expre pentru schimburi de apa masive.....

My nano reef



[Email]
sorinnico
Member
[Avatar]

Joined: 17/02/2012 23:52:28
Messages: 217
Location: Bucuresti
IP:
Offline

kirucd wrote:Nu se poate face.


Salut,

De ce nu se poate face? Ma gandesc si eu la acest model pentru un bazin 60/30/30 cu sump de aceleasi dimensiuni sau bazin cub cu latura de 40cm si sump de 60/30/30.
[Yahoo!]
adrian09
Ultrahigh member
[Avatar]

Joined: 01/09/2016 16:23:02
Messages: 1669
Location: Paris
IP:
Offline

foarte misto maestre... s-ar putea sa iti fur ideea...mai incolo putin...
totusi, in legatura cu calcularea sumpului pentru preluarea apei de la bazin in cazul in care pompa nu mai functioneaza... sau pana de curent
Eu cred ca o solutie , pentru a nu mai calcula acest volum de apa in cazul opririi curentului electric,ar fi ca, cele doua sifoane de la been animal,care asigura recircularea apei, (din cate am inteles acelea alimenteaza sumpul) , sa fie dotate cu un sistem asemanator cu sistemul de opturare a alimentarii cu apa la bazinele toaletelor... acelea cu plutitor
Acest sistem, in cazul opririi curentului,normal,pompa nu mai scoate apa din sump iar sumpul se va umple numai pina la nivelul unde au fost reglate limitele plutitoarelor. Aici , este logic ca si pe tubul de la pompa care alimenteaza bazinul, trebuie montata o supapa unic sens pentru a nu se transforma in alimentare pentru sump. Eu vad acest sistem foarte rentabil din 2 puncte
1 - nu mai trebuie sa calculezi sumpul pentru volumul de apa care trebuie sa il preia in caz de...si in acelasi timp,circuitul nu sufera modificari ramanand aproape de nuvelul de functionare
2 - poti pune orice tip de pompa cu diferite volume de apa /h , cu acest sistem nivelul de apa din sump va fi acelasi tot timpul pentru ca acel plutitor va optura sau va deschide alimentarea sumpului in functie de ce volum iese din el... bine intele ca daca volumul de apa scos de pompa este peste debitul maxim al tubului de alimentare a sumpului, acesta se va goli

This message was edited 1 time. Last update was at 14/08/2019 20:37:00


Ai grija ce iti doresti ca s-ar putea sa se intimple
[Email]
 
Forum Index » Hardware
Go to:   
Powered by JForum 2.3.4 © 2012 JForum Team • Maintained by Andowson.com