Uita-te pe sub gusta anemonei poate pazeste ni?te icre ....
Nici frumos pâna la douazeci de ani, nici cuminte pâna la treizeci si nici macar bogat pâna la patruzeci nu m-am facut. Dar si sarac asa ca anul acesta, ca în anul trecut si ca de când sunt, niciodata n-am fost…(Ion Creanga).
mugurel wrote:Uita-te pe sub gusta anemonei poate pazeste ni?te icre ....
Azi am vazut pestisorul cum a dat cateva ture de bazin, nu parea a fi bolnav/dezechilibrat. Am pandit mai mult, pana s-a dus la locul unde se ascunde si m-am uitat cu lanterna. Daca icrele au forma unor puncte mici si albe, atunci..
mugurel wrote:Uita-te pe sub gusta anemonei poate pazeste ni?te icre ....
Azi am vazut pestisorul cum a dat cateva ture de bazin, nu parea a fi bolnav/dezechilibrat. Am pandit mai mult, pana s-a dus la locul unde se ascunde si m-am uitat cu lanterna. Daca icrele au forma unor puncte mici si albe, atunci..
Ce misto... e clar... tre' sa te inscrii la un curs de "moase acvatice"...
Eu am avut 2 nemo aproape 2 ani in acvariu, dar n-au avut nicio treaba unul cu celalalt... stateau unul intr-o parte, altul in alta, a acvariului... si acum, ca unul mi-a murit, celalalt e "teroristul" acvariului, adica nu mai pot baga nimic in acvariu din cauza lui, ca fugareste orice chestie care apare noua si incepe sa miste...
Intre timp, am improvizat o romaneasca si am facut prima proba la noul filtru. Trebuie sa-i fac o gaura pentru eliminarea aerului si sa-i adaptez skimmerul de suprafata si gata lucrarea!
Am emotii totusi cu matrix-ul, ca l-am utilizat in acvariul de apa dulce. Oare sa-l folosesc sau nu?
Exact cu 13 litri (brut) am suplimentat, deci vreo 7-8-9 ca popa tot raman Asta a fost si scopul, in plus scap de elemente din acvariu (incalzitor, filtru intern, skimmer proteine) si castig spatiu pentru amenajarea rocilor.
In plus, mai castig si un spatiu generos pentru elementre filtrante, m-am gandit ca un maximul 2 litri matrix ar fi ok (loc e si pentru 10 litri, dar nu vreau sa exagerez inutil).
In plus, la teste am observat ca in compartimentul din stanga, deasupra pompei, este o slaba circulatie a apei, ceea ce ma indeamna la un saculet cu kent power-phos.
Din pacate sistemul ato trebuie sa ramana in display (cand se opreste curentul, in filtru nivelul scade cu ~3 cm, ceea ce ar fi un dezastru)
Am reusit sa gasesc si toate componentele necesare si sa cuplez pe IN sistemul bio-circulator (asadar am rezolvat si problema cu skimmerul de suprafata).
This message was edited 1 time. Last update was at 08/03/2015 14:48:35
Sistemul ATO se instaleaza in camera pompei si din ce vad este unul electric, deci atunci cand se opreste curentul
nici ATO nu mai functioneaza. Trebuie doar sa reglezi senzorul de nivel. Nu vad de ce nu l-ai putea pune in camera
pompei.
In plus nu inteleg cum nivelul din filtru scade cu 3 cm cand se opreste curentul, ar trebui sa creasca.
This message was edited 1 time. Last update was at 08/03/2015 15:00:16
In eventualitatea ca nu pana de curent o sa fie problema, ci daca nu mai functioneaza pompa care trage apa din acvariu.
Sistemul ATO o sa incerce in permanenta sa ridice nivelul in filtru, iar acesta se va varsa in acvariu.
A fost singura varianta constructiva pe care am gasit-o, dpdv al spatiului si al amplasamentului. Bine, probabil ca sunt mai multe, dar atat a reusit capul meu sa produca
kirucd wrote:
Dar poate sa apara alta problema, daca filtrul se colmateaza va scade nivelul in display
si ATO va face autocompletare, iar nu e ok.
Daca ajung la problema asta, cel mai probabil renunt la ato si completez apa manual.. Ramane de vazut ce se intampla pe viitor. Oricum, e necesar sa tina pana prin septembrie, cand pornesc acvariul mare, apoi toate jucariile ajung la cosul de gunoi sau in cutia cu maimute
This message was edited 1 time. Last update was at 08/03/2015 15:10:24
Daca poti sa mai reglezi debitul pompei nu vei mai avea fluctuatiile alea asa mari de nivel. Poti sa incerci sa pui ceva sa restrictionezi IESIREA pompei.