[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
125 litri  XML
Forum Index » Acvarii plantate - Jurnal
Author Message
stefanp
Moderator

IP:

Arata bine!
Bravo!

Zambesc chiar de traiesc in conditii austere, caci bucuria mea se trage din alte sfere ! Jurnal acvariu (proiect finalizat) | Unu' micu' pentru creveti (proiect finalizat) | Borcanu' lu' Grigore (proiect finalizat)
Incercare de aquascaping (proiect finalizat) | La munte - nano (finalizat) | Highway to hell (finalizat) | The great Danish | Dennerle tank

Romanian Aquascaping Contest 2016

Blog despre acvaristica

Despre Dennerle
[WWW]
maryusdv8
Membru de baza

IP:

@ costelino: multumesc Marsilea este plantata de 3 saptamani si se dezvolta ok deocamdata.
maryusdv8
Membru de baza

IP:

Lucrurile mergeau bine... pana de dimineata, cand m-am trezit si am gasit "bomba" bagand "n" bule pe secunda (probabil ca din cauza depunerilor de vapori de sare de lamaie si bicarbonat ce au cristalizat pe garnitura de la robinet am reglat gresit, iar peste noapte "dopul" de pe garnitura a cedat si in consecinta a permis trecerea unui volum mare de CO2) iar pestii si melcii la suprafata apei...

Singurul peste ce nu s-a ridicat la suprafata a fost Chinese algae eater-ul... cel mai sensibil peste a fost SAE-ul, care era aproape lesinat (l-am mutat pentru cateva ore in acvariul de 25 l si si-a revenit)... puii de Endler cei mici (sunt 2 de acum 3 zile) inotau pe la mijlocul bazinului fara a da semne ca ar avea vreo problema... am pierdut un melc Pomacea.

Astept un raspuns de la cineva vis-a-vis de comportarea CO2-ului la temperaturi mai mari de 31 oC, pentru a lua o decizie cu privire la achizitionarea unei butelii...

Foto facute astazi:
[Thumb - IMG_4458.jpg]

[Thumb - IMG_4461.jpg]

stefanp
Moderator

IP:

maryusdv8 wrote:
Astept un raspuns de la cineva vis-a-vis de comportarea CO2-ului la temperaturi mai mari de 31 oC, pentru a lua o decizie cu privire la achizitionarea unei butelii...

Adica te gandesti la temperaturile din casa ce le vei avea la vara?
N-are probleme butelia, va sta bine mersi.

Referitor la acvariu, eu as muta didiplis-ul din spatele heterantherei, in fata acesteia. Didiplis e mai micuta, mai finuta si ii ia fata cu totul heteranthera.

Zambesc chiar de traiesc in conditii austere, caci bucuria mea se trage din alte sfere ! Jurnal acvariu (proiect finalizat) | Unu' micu' pentru creveti (proiect finalizat) | Borcanu' lu' Grigore (proiect finalizat)
Incercare de aquascaping (proiect finalizat) | La munte - nano (finalizat) | Highway to hell (finalizat) | The great Danish | Dennerle tank

Blog despre acvaristica

Despre Dennerle
[WWW]
maryusdv8
Membru de baza

IP:

Da, la asta ma gandeam... am facut astazi niste calcule si arata bine (cred ca am calculat corect)... o sa le pun in topicul in care s-a mai discutat despre butelii.

In ceea ce priveste plantele, este o idee buna ... insa, deocamdata heteranthera nu o voi lasa sa se ridice mai mult decat este acum (poate chiar o voi lasa mai jos) si zic ca va arata mai bine cand va creste didiplis-ul.

This message was edited 2 times. Last update was at 12/05/2014 17:45:51

maryusdv8
Membru de baza

IP:

Vin cu detalii referitoare PO4... cu Easy Life Fosfo pentru a mentine PO4-ul in jurul valorii de 1, adaugam saptamanal cca. 20 ml. Cu KH2PO4 (100 grame dizolvate in aprox. 1 litru de apa) adaug 3 ml.

Costuri / saptamana:
- Easy Life: 1.92 lei (24 lei / 250 ml);
- KH2PO4: 0.042 lei... adica de aprox. 45 de ori mai ieftin.

De o saptamana si 3 zile folosesc KH2PO4, iar saptamana trecuta intre schimburile de apa am facut 3 teste de PO4, in functie de adaos... totul pare ok... daca apar schimbari, voi detalia.
maryusdv8
Membru de baza

IP:

Dupa o mica tunsoare...
[Thumb - 3.jpg]

[Thumb - 2.jpg]

[Thumb - IMG_4518.jpg]

maryusdv8
Membru de baza

IP:

De cateva zile aditia de CO2 se face dintr-o butelie de 3 kg.
Ieri am tuns si frezat acvariul... fotografia este facuta cu filtru de polarizare circulara.
[Thumb - IMG_4693.jpg]

maryusdv8
Membru de baza

IP:

.
[Thumb - IMG_4724.jpg]

stefanp
Moderator

IP:

Frumos covorasul, frumoasa si roca ...

Blog despre acvaristica

Despre Dennerle
[WWW]
Viermemort4
Member

IP:

La aceasta ultima poza, langa piatra ce planta este aceea rosie? si gazonul acela este marsilea sau glossostigma?
maryusdv8
Membru de baza

IP:

Este Alternatera reineckii Mini si Marsilea hirsuta.
kirucd
DIY Master
[Avatar]
IP:

Foarte fain

Filtre biologice
http://www.acvariu.ro/forum/posts/list/24422.page
Reef 500+
http://www.acvariu.ro/forum/posts/list/17511.page
Scubaline 460 - Discusi
http://www.acvariu.ro/forum/posts/list/15524.page
Bean animal overflow
http://www.acvariu.ro/forum/posts/list/20369.page
maryusdv8
Membru de baza

IP:

Multumesc, Dragos.

Dupa "reconfigurare traseu".
[Thumb - IMG_4776_1.jpg]

skija
Senior member
[Avatar]

IP:

Marsilea arata foarte bine !
stefanp
Moderator

IP:

Si mie imi place covorul de Marsilea, e foarte reusit!

In spatele didiplis-ului ai cumva niste ludwigia? As lasa doar o tufa de didiplis.
De asemenea as mari tufa de heteranthera.

Blog despre acvaristica

Despre Dennerle
[WWW]
maryusdv8
Membru de baza

IP:

@ Skija: multumesc.

@ Stefan: multmesc pentru aprecieri si sfaturi. Intr-adevar, este Ludwigia in spatele Didiplisului.

Miercuri, dupa 11 zile in care am fost in concediu, am revenit acasa... in aceasta perioada aerul conditionat a fost setat, cu o priza programabila, sa functioneze in intervalul 13:00 - 21:00, setare facuta la temperatura de 24 grade (acvariul este in hol iar aerul conditionat in living. Este o diferenta de temp. de 1 grad intre cele doua incaperi, iar apa din acvariu este cu aprox. un grad mai mare decat cea din hol, datorita aditiei de caldura data de neoane / drosere).

Nu stiu ce temperaturi au fost in Bucuresti... probabil ca nu prea mari... consumul total de e.e., inregistrat cu o priza cu contor de e.e., a fost de 10.7 kWh (aparatul de a.c. este de 10 000 BTU).

In a sasea zi de concediu a trecut pe la mine un prieten si a facut aditie de Profito si Fosfo, iar in urmatoarea zi Ferro si Potassium (plus hranire pesti).

La intoarcere totul era ok, cu exceptia catorva puncte de GSA pe sticla acvariului.

Ieri am schimbat apa (dupa 15 zile) si am tuns un pic plantele.
Parametrii apei, masurati azi:

NO3 = 12
KH = 8
Fe = 0.1
PO4 = 1.2

[Thumb - IMG_6792.jpg]

stefanp
Moderator

IP:

A trecut foarte bine prin 11 zile de concediu
Acum asteapta sa-l inscrii in RAC

Blog despre acvaristica

Despre Dennerle
[WWW]
Blue14
Aquamaster
[Avatar]

IP:

Interesant!

My nano reef

[Email]
Shubi