[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Apa tulbure-->Miros-->Alergie ??  XML
Forum Index » Boli/tratamente
Author Message
DobreaFlorin
Member
[Avatar]

IP:

Rezultat test NH4
[Thumb - DSCF8079.JPG]

[Thumb - DSCF8078.JPG]

http://www.youtube.com/watch?v=sSMOEJ7Qjxw&feature=player_embedded
bobesku
Senior member
[Avatar]

IP:

La cum arata testele esti la inceputul ciclarii. Va trebui sa mai testezi cateva zile ca sa vedem evolutia. Nu uita sa pui zilnic ceva hrana in acvariu, ca altfel bacteriile nu au ce manca si intrerupi procesul de ciclare.

Nu am inteles ce e cu mancarea aia la pungi, dar te-as sfatui sa nu o administrezi pestilor! Mai bine foloseste-o la ciclare in apa. Cat despre ce hrana sa dai la ciclide africane, as zice ca mai bine folosesti una din marcile cunoscute cum ar fi Tetra, JBL, Sera (astea fiind mai accesibile). Si oricare marca ar fi, neaparat sa fie pentru ciclide africane. Daca le hranesti cu mancare prea bogata in proteine, cum ar fi cea pentru pesti carnivori/piscivori, e posibil sa le faca mai mult rau decat bine.

Bafta.

Ciclide Malawi | Regatul Bettanului | Dwarf Puffers | Mr Puffini | Paradise Kingdom | Black Betta Miraje
pyu
Member

IP:

Referitor la teste... Cifre, nu imagini, nu-mi dau seama asa...

bobesku wrote:Si oricare marca ar fi, neaparat sa fie pentru ciclide africane. Daca le hranesti cu mancare prea bogata in proteine, cum ar fi cea pentru pesti carnivori/piscivori, e posibil sa le faca mai mult rau decat bine.

Aici nu-s de acord cu tine. Eu le dau tetra discus de luni bune (si la mbune si la hapsi), ce e drept, de cele mai multe ori mixez si cu ceva vegetal. Nici nu ai idee cum cresc si cum se coloreaza.

This message was edited 1 time. Last update was at 22/11/2011 19:50:15

[Email] [Yahoo!]
bobesku
Senior member
[Avatar]

IP:

Pai chiar daca aparatul foto nu e calibrat, facand pozele cu codurile de culori in spate, eu cred ca ne putem da seama. Cele doua teste au iesit la prima culoare, deci ori deloc ori abia detectabil.
O crestere masiva de NO2 sau NH4 s-ar vedea clar. Insa, da si niste cifre ar fi okay, dar faptul ca a pus foto e super. Ne putem da seama.

Legat de mancare, e cu dus si intors. Ideea de baza e ca macar sa foloseasca o marca cunoscuta. Uite, in exemplul tau ai spus Tetra Discus. Tetra - o marca cunoscuta.
Ciclidele africane sunt niste pesti foarte rezistenti, si aici e inclusa si dieta. Eu doar am vrut sa subliniez ca e bine sa avem grija de hrana lor. Si ma repet, daca hrana e buna, apa okay. Pestii sunt okay.

PS Si eu am dat acum 2 luni Tetra Discus, aproape o luna si ceva, combinata cu Sera Granugreen. Si s-au vazut efectele. Mari si grasi Insa, acum le mai mai rar. Tu le dai zilnic?

This message was edited 2 times. Last update was at 22/11/2011 20:03:10

Ciclide Malawi | Regatul Bettanului | Dwarf Puffers | Mr Puffini | Paradise Kingdom | Black Betta Miraje
DobreaFlorin
Member
[Avatar]

IP:

De regula caut sa cumpar ce e mai scump pe principiul ca este si bun. Cand am luat tetra cicchlid granule (30lei borcan de 100g) vanzatorul mi-a recomandat si fulgii care costa doar 9lei.
Bine, el intentiona sa isi vanda marfa mai ales vazandu-ma aerian. Chiar astazi, acelasi vanzator imi recomanda ca pe perioada de ciclare sa fac zilnic teste dar pe langa cele cumparate de mine imi mai dadea trei, de fier, cuprul, si ptoasiu din apa, parca ceva de genul, nu mai stiu exact...si imi mai recomanda sa cumpar cate doua din toate cele 5sortimente.

Aparatul este un finepix9600 cumparat acum vre-o 2ani de la un fotograf de meserie, cu siguranta nu ma prea pricep eu la focalizari..

This message was edited 1 time. Last update was at 22/11/2011 21:07:42

bobesku
Senior member
[Avatar]

IP:

Ok. Doar pentru ca vanzatorul iti recomanda ceva, indiferent ca e mai ieftin si indiferent ca e bun, nu inseamna ca trebuie sa si cumperi.
Faptul ca-ti recomanda sa cumperi si testele de Fe, Cu si PO4 in situatia ta, denota doar o incercare abila de a te face sa cumperi cat mai mult.
Ba chiar, faptul ca-ti spunea sa iei cate 2 in conditia in care fiecare astfel de kit ar trebui sa aiba in jut de 50 de teste... Deja denota un tupeu obraznic!

Fulgii sunt cam naspa, iti murdaresc apa mai mult decat granulele, insa cat sunt pui sunt ok. Cand ajung pestii sa mai creasca nu as mai hrani decat cu granule.

Nu zic, de-alungul carierei acvaristice tot auzim sfaturi pe ici-colo, ba de la alti acvaristi, ba de la vanzatori. Intotdeauna este bine sa fie luate doar ca informare si cu un dram de suspiciune.
Orice sfat vei primi, e bine sa incerci sa gasesti si din alte surse o informatie care sa-l sustina.

PS Nu conteaza aparatul, daca faci poza okay si ambele, sticluta pe foaia alba si codurile do culori in spate... Deci cum ai facut acum, este okay. Cred ca putem sa ne dam seama la ce stadiu esti.
PS2 Nu ai ce face cu testele de PO4 si Fe la africani, astea doua sunt bune la acvariile plantate. Cat despre testul de Cu, de obicei se foloseste cand se face un tratament. Mai exista cazuri rare in care sa creasca concentratia de Cu, daca esti legat pe o centrala... Dar poti trai si fara testul asta. Daca ai bani si nu ai ce face, ia-ti o servieta care as contine toate testele si cu asta basta.

Bafta.

This message was edited 1 time. Last update was at 22/11/2011 21:21:49

DobreaFlorin
Member
[Avatar]

IP:

Sincer nici eu nu prea sunt de acord cu fulgii, stau deaspura apei si am constatat ca africanii mei se hranesc numai dupa substrat, oricum renuntasem la ideea cu fulgii. Il folosesc doar la acvariu pe perioada ciclarii.
Si mai intentionez sa fac testele zilnic si tot la fel sa le si postez aici pe forum, sper sa nu fie o problema ca umplu topicul cu testele mele pe toata perioada ciclarii.

This message was edited 1 time. Last update was at 22/11/2011 21:29:26

bobesku
Senior member
[Avatar]

IP:

Daca vei posta testele, eu cred ca o sa fie spre bine. Vom vedea o evolutie a unui acvariu care se cicleaza si poate incurajam si alti acvaristi care sunt sau nu, la inceput sa le foloseasca.

Dupa cum ai vazut, fulgii au parti bune si rele. Pentru mine sunt smilie in cazul africanilor. Doar la puiutii mici tinuti in bazine mici, as pune.

DobreaFlorin
Member
[Avatar]

IP:

In urma cu o ora am adaugat in filtrul extern tetratec 700ex o pungulita de FilterBoost. O granulatie ciudata...piatra calcaroasa parca, am pus cate putin in toate cel 4filtre (burete, carbune, ceramica)...sper sa fie ok. Oricum mi-a dat de furca filtrul, l-am montat la loc si curgea pe la toate imbinaturile, am zis ca e pentru ultima oara cand il mai desfac. Apa din el s-a pierdut foarte putin, dar am golit galetusa inapoi in acvariu.

This message was edited 1 time. Last update was at 22/11/2011 22:21:51

pyu
Member

IP:

bobesku wrote:
PS Si eu am dat acum 2 luni Tetra Discus, aproape o luna si ceva, combinata cu Sera Granugreen. Si s-au vazut efectele. Mari si grasi Insa, acum le mai mai rar. Tu le dai zilnic?

Da, le dau zilnic, insa nu in cantitati mari, nu vreau sa ii fac purcelusi
[Email] [Yahoo!]
DobreaFlorin
Member
[Avatar]

IP:

Ziua 8, testul Nr. 2 NO2 si NH4
[Thumb - S7300084.JPG]

[Thumb - S7300085.JPG]

pyu
Member

IP:

Sticluta de no2 pare mai colorata ca ultima data...
[Email] [Yahoo!]
DobreaFlorin
Member
[Avatar]

IP:

Intradevar, asta am observat si eu. Asta poate fi si din cauza ca nu am mai facut schimb de apa in acvariu, aseara...? Adica am renuntat definitiv la schimbul de apa, schimb doar la pestii din cadita.

This message was edited 2 times. Last update was at 23/11/2011 19:42:27

bobesku
Senior member
[Avatar]

IP:

Pai clar nu mai schimbi apa daca ai pestii separat! Si nu uita sa hranesti ciclarea! Insa nu exagera cu mancarea, doar mareste doza putin 1-2 zile. In felul asta ar trebui sa se vada o schimbare. Si apoi revino la normal.
Sau si mai bine. De fapt, imagineaza-ti ca in acvariu ai pestii si le dai de mancare de 2 ori pe zi. Si daca iti creste NO2 mai mult inseamna ca deja esti in faza 2 de ciclare, adica amoniacul are deja bacterii care-l transforma in NO2 si iti mai trebuie bacteriile care transforma NO2 in NO3. Din pacate faza 2 este si cea mai lunga, poate dura in cazul unui start de la zero, intre 4-5 zile si 2-3 saptamani.
Iti dau exemplu, daca ai mai fi avut un acvariu cu un filtru, doar faptul ca puneai ceva zeama din filtrul ala in cel nou te scutea de jumatate din timp. Practic, eu dupa ce mi-am ciclat un acvariu am tot ciclar si restul foarte repede, cam 7-10 zile, cu pesti cu tot, fara probleme. INSA, e musai sa ai pesti sanatosi in toate bazinele. In cazul meu asa a fost. Nu m-au prea atins bolile, decat la inceput cu ciclarea si cu petii cumparati de la Marile Magazine, nu dau nume.

Ideea e sa vezi clar cum a crescut NO2 si apoi scade si ramane 2 zile consecutiv aproape de zero, la prima culoare din scala. Insa cand vei baga pestii o sa-ti creasca un pic 1-2 zile, insa daca nu hranesti mult, o sa se regleze.

Bafta.

This message was edited 3 times. Last update was at 23/11/2011 20:15:55

kirucd
DIY Master
[Avatar]
IP:

Eu ciclez acum un nano de 60 litri (50 net), iar ciclarea o fac cu apa amoniacala.
Am pus prima data apa in bazin pe 11 noiembrie, am facut prima aditie de amoniac pe
14 noiembrie (o aditie cam mare, de vreo 15 ori mai mult decat normal ) si am
continuat aditia de amoniac in doze mici de data asta. Practic tin nivelul de amoniac/amoniu
la maxim pe testul la picatura JBL, adica 5. Ieri si azi am facut 2 masuratori la NO2 si NO3
si am avut urmatoarele valori: ieri NO2 - 0,1 si NO3 - 1, azi NO2 - 0,4 si NO3 undeva intre 1 si 5.
Preconizez ca intr-o saptamana sa am acvariul ciclat. Asta ar insemna in jur de 17-18 zile, nu pun in calcul
primele 3 zile cand nu am avut amoniac.

Oricum esti pe drumul cel bun dar va mai dura.

O noapte placuta,
Dragos

Filtre biologice
http://www.acvariu.ro/forum/posts/list/24422.page
Reef 500+
http://www.acvariu.ro/forum/posts/list/17511.page
Scubaline 460 - Discusi
http://www.acvariu.ro/forum/posts/list/15524.page
Bean animal overflow
http://www.acvariu.ro/forum/posts/list/20369.page
DobreaFlorin
Member
[Avatar]

IP:

Ziua 9, testul Nr. 3 NO2 si NH4
[Thumb - S7300087.JPG]

[Thumb - S7300088.JPG]

bobesku
Senior member
[Avatar]

IP:

Inca nu a luat-o din loc. Rabdare.
Mi-am amintit, ca spuneai ca ai mai umblat la filtru. La orice canistra nu e bine sa tot umbli la ea, cat despre Tetratec, sunt destui care se plang. Te sfatuiesc sa nu o mai atingi cel putin cateva luni.
Oricum, eu cred ca va trebui sa schimbi canistra pe viitor. Cand se vor mari pestii e posibil sa nu faca fata.
Poate vei face un upgrade la un JBL 1500 sau 900 si te vor ajuta mediile din filtrul actual. Practic le vei pune pe astea toate + cele cu care vine filtrul nou si nu o sa ai probleme.

Pana atunci, rabdare. Daca ai cum, incearca so dozezi mancarea langa filtru, sa o traga inauntru. Cu o penseta, ceva.
Asa, fulgii vor fi trasi in filtru si se vor decompune mult mai repede si vei avea o reactie ceva mai rapida, macar la Amoniac.

Bafta.

DobreaFlorin
Member
[Avatar]

IP:

Rabdare-rabdare...totodata pe perioada ciclarii scap si de mirosul neplacut al apei, care el inca persista si acum dupa 9zile.
Legat de filtrul tetratec, ma nemultumeste, daca el are un debit de 700l/h eu sunt preot. In fine, in primavara ajung prin UK o sa caut ceva de top p-acolo, pana atunci ma multumesc cu cele doua ce le am Jad-ul si 700ex.

bobesku
Senior member
[Avatar]

IP:

Nu e musai sa ajungi in UK sa iei un filtru de top! Poti gasi si aici bune pentru acvariul tau. Sunt variante.
Bine, daca oricum ai drum acolo, e altceva. Eu, am preferat sa-mi comand din Germania online (mai ieftin ca la noi cu transport cu tot), desi as fi putut sa ma lipesc si in UK. Insa, la ei modelele sunt aceleasi ca si in Europa. Poate sa gasesti ceva adus din US, dar ma repet sunt similare.
Daca ai buget baga-te pe un Eheim. Chiar si un JBL e mai sigur la capitolul scurgeri dar ii scade debitul.
Ai si variante chinezesti, care sunt demne de luat in seama, debit puternic. Oricum, toata smecheria e sa ai un filtru dimensionat pe marimea dar si fauna din acvariu, cu mediile filtrante optimizate si sa umbli la el extrem de rar. As zice maxim de 2 ori pe an.

This message was edited 3 times. Last update was at 24/11/2011 18:55:55

pyu
Member

IP:

DobreaFlorin wrote:
Legat de filtrul tetratec, ma nemultumeste, daca el are un debit de 700l/h eu sunt preot.

Nu trebuie ca filtrul sa aiba nu stiu ce viteza cu cat mai multi de zero. Conteaza foarte mult calitatea mediilor, si viteza de trecere a apei nu trebuie sa fie exagerat de mare.
[Email] [Yahoo!]

Forum Index » Boli/tratamente
Go to: