Da, recunosc ca-s dependent de un consum de energie catmai mic.
Pentru ca factura si pentru ca incalzit apa.
De ce sa foosesti o pompa imensa pentru a face acelasi lucru pe care-l face o pompa mica.
In stanga aveti o pompa JBL de 1000 lt/h, in dreapta o ompa Eheim de 500 lt/h.
Ambele functioneaza normal, corect, la maxim.
Cantitatea de biopelete este identica.
Secretul sta in partea alba La oprirea curentului biopeletele raman in recipient 100%.
Engioy video :
Ii multumesc lui @Koala, el habar`nare dar fara el acest filmulet n-ar fi fost posibil
Ca are capac sau nu...n-are nici o legatura.
Si nu-i nici un secret pentru ca-mi place sa impartasesc cu voi E alba ca n-am avut nervi sa frezez in plexiglass 8 placi de 10 astfel incat sa ajung la inaltimea dorita.
Asa ca am frezat Forex. Ii multumesc pe aceasta cale lui Adi Radu, in calitate de furnizor Cu sistemul prezentat mai jos, o pompa de 500 lt/h poate agita fara probleme 2 lt de pelete.
Aveti mai jos ansamblul care la baza are un disc gaurit cu gaurele de 0,5 mm
IP:
Pai si daca puneai un Eductor rotativ in capul pompei care baga apa in reactor nu era acelasi efect?
Sincer eu unul, urmarind circulatia, m-am gandit la o spirala facuta pe interiorul "chestiei albe" indus in eroare de acele "inele" care se vad din 5 in 5 cm.... Dar si spirala "tot o palnie este" nu?
Intrebare: Oare cu un eductor... nu se creeaza acelasi efect?
Situatia in care te afli este consecinta faptelor si actiunilor tale!
HBOT wrote:pai mai bine un admin sa stearga postarile care nu se refera la topic!
De ce ar fi nevoie sa se stearga postarile cand ele se pot muta? Ca nu iti convine tie?
Poate ne spui si ce nu iti convine... Altfel interventia ta "vehementa" pe care ai incheiat-o
cu semnul exclamarii e exagerata, ca sa ma exprim "cu manusi".
Shubi wrote:Si eu tot asa m-am prins, folosind palnia dupa care am tras un reverse engineering
Inovatia asta o gasesti la modelele Reef Octopus, si daca iti aduci aminte am avut o asemenea discutie impreuna,
eu folosesc inele decupate din acryl pentru a simula un fel de con la fundul reactorului. Si le folosesc de peste 1 an,
de cand am cumparat un reactor de biopeleti de la Reef Octopus
Daca te vei uita mai atent la imaginile de mai sus vei constata ca exista o diferenta majora intre reef octopus si cel realizat de mine, elementul de forta nu este palnia, la fel de bine putea fi si piramida....
Observa te rog jos 8 canale cu latime/grosime de 2 mm inconjurate o frezare circulara fara colturi care sa dirijeze apa din sita fara a intampina rezistenta. la baza palniei, curentul format de cele 8 jeturi formeaza o miscare turbionara foarte puternica incat nu permite peletelor sa atinga acest punctu. Jetul nu este directionat perpendicular pe sita si dupa cum se vede in filmulet, daca ai fost atent, are o compunere conica.
Cu o pompa de 3000 litrii pe ora, conform simularilor efectuate de mine, se ot agita cu acest sistem minim 40 litrii de biopelete.
Chiar nu ti se pare interesant ?
Ai sa fii surprins, ia uita-te cu mai multa atentie la poza de mai jos:
Reef Octopus BR1000SS
Este asemanator cu ce ai facut tu, chiar daca nu are canalele cum le-ai facut tu are un efect asemanator.
De peste un an caut o solutie ca sa fac asa ceva fara sa folosesc o bucata groasa de acryl de 6 cm.
Ba da, mi se pare interesant, daca il si pipaiam poate era si mai interesant
LE ca sa fie mai elocventa filmarea si demonstratia ar trebui sa umpli pilnia cu biopelete cu 2-3 cm peste fara
sa dai drumul la pompa si abia apoi sa dai drumul la pompa. Se va vedea mult mai bine ca sint destul de multe pelete,
asa iti da impresia ca sint o mana de pelete.
This message was edited 2 times. Last update was at 02/10/2014 22:08:11
kirucd wrote:....
De ce ar fi nevoie sa se stearga postarile cand ele se pot muta? Ca nu iti convine tie?
Poate ne spui si ce nu iti convine...
pur si simplu discutiile astea nu au nici un rost, mai ales in topicul lu shubi! Imi este egal daca se sterg (oricum ma refeream la postarile mele) sau se muta, sint doar discutii care se tot repeta.
Recunosc cu mana pe suflet ca n-am vazut poza de mai sus si totodata sunt mandru de realizarea mea.
La mine jetul nu se loveste de nimic, n-are nici o palarie deasupra care sa rupa apa, are atat jet central cat si 8 jeturi laterale care lovesc perpendicular jetul central dandu-i o miscare turbionara fara a pierde mult din presiunea creata de pompa.
Dupa umila mea parere palnia mea are un plus major de energie, superioara energetic fata de ceea realizata de reef octopus.
LE.
Ei au pompe de la 1000 lt/h in sus, eu am facut teste cu una la jumate.
Pretul unui reactor de-al lor e 339,99 $ + transport, eu il fac cu 200 lei inclusa pompa, si transportul.
This message was edited 2 times. Last update was at 02/10/2014 23:10:01
Probabil ca e mai buna palnia facuta de tine, cea de la Reef Octopus are acel capac pentru a nu lasa peletele, atunci
cand se opreste curentul, sa intre in pompa, pompa este pusa sub reactor, in cazul tau este in lateral si ai sita pusa sub.
O sa am si eu nevoie de 2 palnii pentru doua reactoare care le am in lucru acum
O seara placuta,
Dragos
P.S. poti sale faci din acryl? Iti pot trimite acryl lipit sendvis, am ceva resturi pe acasa. Pina la ce grosime poti sa
lucrezi? Placile de acryl trebuie lipite inainte sau dupa ce le prelucrezi?