[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
un sfat sau poate un sac ( de sfaturi ); sa vedem  XML
Forum Index » Coltul incepatorului (apa dulce)
Author Message
alber
Moderator
[Avatar]

IP:

Am fost lenes si nu am facut poze. Dar nu scapi Faraoane de mine, maine saera sunt pa net.
Dar, am fost harnic din alt punct de vedere. Cu nerabdare si mancarici in buzunar m-am oprit pe la Reef. Asta e, daca fac reclama, sa fiu pedepsit. Ce sa mai, oamenii vor sa vanda si sa vanda corect. Dar sa revin
Am luat de acolo un pot cu Limnophilla aromatica si unul cu Micranthemum micranthemoides. Luandu-ma cu vorba in magazin cu cei de acolo (amabili si corecti de altfel), am uitat sa intreb doua lucruri esentiale, cu care oricum acum sau mai tarziu va voi stresa.
1. Cum se lucreaza cu Limnophilla aromatica? Ma refer la cum se intretine? Se tunde, se lasa sa creasca? Se tunde si se replanteaza varfurile?
2. Micranthemum micranthemoides inca nu l-am plantat, este in pot (desigur in acvariu). Cu asta cum lucrez? Vor fi multe fire separate care se vor planta fiecare in parte? Vor fi mai multe "smocuri"? Intreb deoarece nu vreau sa am vreo nedumerire si sa sovai atunci cand il voi planta. Si sa-mi mai spuneti voi, cum lucrez in continuare si cu aceasta planta, desigur

"e usor a scrie versuri, cand nimic nu ai a spune" - Mihai Eminescu
[Email] [Yahoo!]
Val
Magister Ludi
[Avatar]

IP:

Cu L. aromatica mi-e lene sa mai zic odata. Citeste aici:
http://www.acvariu.ro/forum/viewtopic.php?t=7191&postdays=0&postorder=asc&start=15

Cu Hemianthus (Micranthemum) micranthemoides ... ideea e cam aceeasi ca la orice planta stem, doar ca el formeaza, dupa 2-3 saptamani o tufa foarte deasa. Aia merge tunsa de cateva ori (cam 3-4 ori) ca un boschet. Cam cum tund astia gardul viu de prin parcuri.
Dupa care, la un moment dat, incepe sa devina evident ca tufa e mult prea deasa, se vede cu ochiul liber ca e compacta, lumina nu mai ajunge la frunzele de la baza tufei iar la cele din interior nici vorba. De asemenea nici curentii de apa care sa transporte CO2-ul si nutrientii nu mai ajung la firele din interior. Atunci trebuie sa lasi tufa sa creasca cat mai mult, tai cu mai mare atentie varfurile, scoti tufa veche si replantezi varfurile.
alber
Moderator
[Avatar]

IP:

Edificat aproape complet. O nedumerire in continuare am. Hemianthus (Micranthemum) micranthemoides trebuie plantat asa cum este in pot, sau se deface in 3-4 buchetele mai mici ce trebuiesc plantate separat?

Cat despre
Val wrote:Operatiunea... de fapt complexul de operatiuni de la pasul 4 e cel mai naspa, obositor, enervant si vreo doua zile dupa aia ma dor capul si spatele. Oricine a plantat o tufa mare de plante sau o planta covor cu minutiozitate, stie despre ce vorbesc.

Cui nu stie inca despre ce vorbesc ii doresc din tot sufletul sa afle... Dupa toate inconvenientele, satisfactia personala e imensa.

(pasaj luat de aici), nu pot spune decat "d'abi astept"
Apropos de link-ul dat de tine, trebuie sa recunosc faptul ca il citisem (este si foarte proaspat de altfel), dar am uitat complet de el. Mea culpa
Multam fain

[Email] [Yahoo!]
Val
Magister Ludi
[Avatar]

IP:

In functie de cat de mare e potul il desfaci intr-un numar oarecare de bucati. Nu conteaza, oricum tot intr-o mare tufa va sfarsi. Dar pentru inceput, da, desfa-l in 3-4 si planteaza-le eventual in zone diferite ale acvariului ca sa maresti sansele sa se prinda. Dupa ce incepi sa vezi ce poate micranthemoidesu', le vei unii intr-o singura zona a acvariului astfel incat sa formeze o tufa, presupun.
alber
Moderator
[Avatar]

IP:

Val wrote:Dar pentru inceput, da, desfa-l in 3-4 si planteaza-le eventual in zone diferite ale acvariului ca sa maresti sansele sa se prinda.

Cumva in felul acesta imi voi putea da seama si ce zone ii sunt prielnice?
Si ma refer la lumina, curenti. Io cred ca da.
Multam, voi veni cu poze ceva mai tarziu, si desigur cateva cu L. aromatica pentru stim noi cine

[Email] [Yahoo!]
alber
Moderator
[Avatar]

IP:

Au sosit pozele cu Rotala macandra. Nu am reusit decat sa le fac cu un telefon, aparatul foto il am in alta parte. Cred ca sunt ok si asa.
Mai intai revin cu ceva amanunte legate de acvar, pentru a nu sili sfatuitoru' sa caute adanc in threat.
Lumina 4*18 W - 2*Osram Fluora, 1 Flora glo, 1 phillips 830
Substrat JBL Aqua basis
Fertilizare: - Ferropol saptamanal
- Ferropol 24
- PPS PRO - asta il introduc de 8 zile.
Aditie de CO2 din butelie, fara Ph controller, 2-3 bule/sec-reactor JBL+extensie. Nu sunt multumit nici de faptul ca plantele nu dau oxigen asa cum vad la alti colegi
Si acum, pozele
Ramurile de jos, din prim plan, sunt varfuri taiate si replantate. Cam asa as vrea sa arate toata planta.

[Email] [Yahoo!]
Dolly
Dust in the wind
[Avatar]

IP:

alber wrote:Au sosit pozele cu Rotala macandra. Nu am reusit decat sa le fac cu un telefon, aparatul foto il am in alta parte. Cred ca sunt ok si asa.
Mai intai revin cu ceva amanunte legate de acvar, pentru a nu sili sfatuitoru' sa caute adanc in threat.
Lumina 4*18 W - 2*Osram Fluora, 1 Flora glo, 1 phillips 830
Substrat JBL Aqua basis
Fertilizare: - Ferropol saptamanal
- Ferropol 24
- PPS PRO - asta il introduc de 8 zile.
Aditie de CO2 din butelie, fara Ph controller, 2-3 bule/sec-reactor JBL+extensie. Nu sunt multumit nici de faptul ca plantele nu dau oxigen asa cum vad la alti colegi
Si acum, pozele
Ramurile de jos, din prim plan, sunt varfuri taiate si replantate. Cam asa as vrea sa arate toata planta.

Eu deja vad numai rosu in fata ochilor Ce ai cu "amarita" asta de planta, numai tu stii. E superba si se vede ca o ingrijesti mai ceva ca pe un :baby: Ca intreg bazinul, de altfel. Citi nu si-ar dori un acvariu ca al tau...dar tie nu-ti convine ba ca "faptul ca plantele nu dau oxigen asa cum vad la alti colegi", ba ca tufa nu creste peste noapte, ba ca un fir e mai scurt, altul mai lung etc si uite asa gasesti numai cusururi.

Ia incearca un pic de rabdare si ai sa vezi ca vei gasi tufe de Rotala macandra si sub perna, :jajaja: ca in "punguta cu 2 bani.

Vezi ce scrii si despre L. Aromatica...
alber
Moderator
[Avatar]

IP:

Dolly wrote:ba ca un fir e mai scurt, altul mai lung

Ba sa stii ca asta chiar nu ma deranjeaza.
Stai sa vezi Faraonu' ce percuteaza cand o vedea distanta dintre noduri :p

[Email] [Yahoo!]
Dolly
Dust in the wind
[Avatar]

IP:

alber wrote:
Dolly wrote:ba ca un fir e mai scurt, altul mai lung

Ba sa stii ca asta chiar nu ma deranjeaza.
Stai sa vezi Faraonu' ce percuteaza cand o vedea distanta dintre noduri :p

Sa stii ca si la mine e cam la fel...ba si cam ciufulita pe deasupra Si nu exista macar un pui de peste in tot acvariul, acesta fiind la ciclat.
Porcu
Faraonu'
[Avatar]

IP:

alber wrote:Stai sa vezi Faraonu' ce percuteaza cand o vedea distanta dintre noduri :p

Chiar asa: ce-i cu distanta aia intre noduri :p ? Da-i lumina, NO3 mic si PO4 mare si-o sa vezi ce poate .

image .......image

Poze: smilie ... Poze cu plante
alber
Moderator
[Avatar]

IP:

Dolly wrote:Sa stii ca si la mine e cam la fel...ba si cam ciufulita pe deasupra

alber wrote:Io ma apuc de treaba asa cum zise Faraonu'. Te inscrii si tu la munca asta? Hai sa-i aratam Preamaritului Piramidal ca si in lumea noastra, a muritorilor de rand se poate Rotala frumoasa. Si-atunci sa te tii sageti de raze solare aruncate catre micimile noastre.

Eu cred ca renunt la plantele-mama. Daca virfurile pe care le-am plantat acum o saptamina se prezinta "onorabil" ar fi ceva. Daca nu, se vor inlocui cu o radacina cu un Anubias sau Java moss

Oricum, acvariul nu are nici un peste..stau si ma uit cum creste iarba...

[Email] [Yahoo!]
Porcu
Faraonu'
[Avatar]

IP:

alber wrote:Hai sa-i aratam Preamaritului Piramidal ca si in lumea noastra, a muritorilor de rand se poate Rotala frumoasa. Si-atunci sa te tii sageti de raze solare aruncate catre micimile noastre.

Atita-ti trebe s-o faci ca a mea ....... sau macar pe-aproape , o sa vezi tu blesteme din strafundurile piramidei .

alber
Moderator
[Avatar]

IP:

Faraonu'"]Atita-ti trebe s-o faci ca a mea ....... sau macar pe-aproape , o sa vezi tu blesteme din strafundurile piramidei [/quote:6a760a139b wrote:
Acu' daca oi gresi si io putin, asta e, ce sa fac? :p Bucurosi le-om duce toate, de e pace, de-i .... blestem faraonic

[Email] [Yahoo!]
alber
Moderator
[Avatar]

IP:

Ia spuneti-mi voi mie, ce se intampla cu Coridorasii mei. Am 4 bucati, iar sambata si duminica toata ziua, doi dintre ei il urmareau pe al treilea de mama focului. Urmaritu' ceva mai mare ca dimensiune. E, astia doi nesimtitii, sa tot inghesuiau peste nefericitul/a si il/o tot loveau cu botul in zona inotatoarelor abdominale (sau cum le-o zice). De multe ori, ca sa scape de urmaritori, se refugia intr-o tufa de Elodeea. Oare puberii mei corici sa aibe chef de ghidusii :18: ? Iar cel/cea mai mare o fi ea?
Si oare postul asta trebuia sa il pun la "Catfish"?

[Email] [Yahoo!]
alber
Moderator
[Avatar]

IP:

Parca am citit pe undeva, dar nu mai tin minte ce si daca am citit.
In ce mod influenteaza (daca influenteaza) sticla propagarea luminii dinspre tuburi spre apa. Adica un capac de sticla intre tuburi si apa este bun, sau rau? Si sa mor daca asta nu se invata la fizica si in clasele 5-8, dar de, ce sa-i faci, latura umana (ca orientare scolara ma refer ) si-a spus cuvantul.

[Email] [Yahoo!]
Porcu
Faraonu'
[Avatar]

IP:

Sticla dintre tuburi si apa e in plus . Reflecta o parte din lumina si absoarbe alta parte. Asta in cazu' in care angajezi un chinez batrin s-o pastreze curata . Daca e murdara, nu mai comentez ........

alber
Moderator
[Avatar]

IP:

Faraonu'"]Sticla dintre tuburi si apa e in plus . Reflecta o parte din lumina si absoarbe alta parte. Asta in cazu' in care angajezi un chinez batrin s-o pastreze curata . Daca e murdara, nu mai comentez ........[/quote:ffe116e0b9 wrote:
Mda, ceva cu reflexia imi suna si mie prin occipital, dar ma rog.
In privinta curateniei, io stiu ce sa zic? La cati chinezi se invart pe langa ambasada chinei in ultimul timp...s-ar putea sa gasesc ceva. Dar nu stiu daca batran
In concluzie, fara sticla.

[Email] [Yahoo!]
alber
Moderator
[Avatar]

IP:

In natura se gaseste grindal? Pe unde ar trebui scormonit? Sau n-am nici o sansa pe timpul asta? Iarna ma refer.

[Email] [Yahoo!]
Porcu
Faraonu'
[Avatar]

IP:

Io stio ca-i poti gasi pe sub frunzele din padure. Enchitrei la fel ........ Cred ca doar la primavara .

Imi vine greu sa cred ca nu-i nimeni in Bucuresti care sa aiba.

alber
Moderator
[Avatar]

IP:

Maine voi face o iesire intr-o zona rurala si m-am gandit sa incerc. Descarc niscaiva poze sa le studiez, ca n-am vazut in viata mea si sa nu iau cine stie ce aratari sau mai stiu io ce (asta in eventualitatea in care gasesc). In rest, ce sa zic, am pus un anunt la cumparari, daca apare ceva, m-am scos

[Email] [Yahoo!]

Forum Index » Coltul incepatorului (apa dulce)
Go to: