[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Caras fara un ochi.  XML
Forum Index » Coltul incepatorului (apa dulce)
Author Message
D.Sabrina
Junior member

IP:

Buna ziua,
Am un caras de cateva saptamani(poate o luna), care la inceput era perfect normal. Acest caras avea un ochi patat,negru(el fiind patat app pe tot corpul), iar acum cateva zile am vazut ca ii iesea ceva din ochi, ceva negru, iar ieri ochiul i-a iesit putin in fata si i-a iesit inafara ceva rosu(nu stiu exact sa zic ce era dar parca era carne). Astazi nu mai are chestia aia rosie iesita pt ca s-a rupt, dupa cate observ eu, insa arata de parca ar avea jumatate de ochi. Nu stiu ce sa fac cu el, adica cu ce pot sa-l ajut pt ca nu vreau sa il pierd. Am mai avut o problema cu un peste care i-a scos ochiul unui caras telescopic( a murit a 2-a zi, iar acest caras se poarta perfect normal cum s-a purtat si pana acum. mananca, innoata normal), dar am scos acel peste si l-am pus intr-un bol. Ceilalti pesti nu au dat niciun semn de violenta de cand ii am, mai ales cu el.
Va multumesc anticipat pt sfaturile bune.
[Thumb - IMAG0055.jpg]

D.Sabrina
Junior member

IP:

Am descoperit singura ce a patit caraselul. Se pare ca nu este o infectie sau o rana provocata de alt peste, ci doar o zgarietura(una urata rau).
Poza asta am facut-o acu 6 zile iar de atunci chestia aia rosie tot a crescut impingand ochiul tot mai afara. Pestele se poarta aproape normal( mananca, innoata, cauta mancare prin pietris, e vioi), dar in ultimele 2 zile a avut momente in care a stat in spatele acvariului pt putin timp.
Am mai observat ca de cand are chestia aia la ochi un caras auriu si unul negru(black moor) vor sa il ciuguleasca. Nu il alearga prea mult sau chiar sa il ciuguleasca dar asta lasa impresia.
Stiu ca pe ceilalti nu ii pot opri sa nu il ciuguleasca sau omoare(DOAMNE FERESTE), pt ca asta e natura lor, au minte de pesti. Dar eu as vrea sa stiu daca am cum sa il ajut pe caraselul ranit.
Mai am un carasel oranda red head care e ranit pe burtica la innotatoarele dorsale, dar cu acela nu are nimeni nimic iar comportamentul este ca al celui auriu.
Sper ca de data aceasta sa ma ajute cineva.
Dan P
Ultrahigh member
[Avatar]

IP:

Eu am impresia ca pestii tai vor doar sa se sinucida. Rana de la ochi dupa cum explici chiar tu, s-a infectat si probabil pestele va muri in curand de sepsis. Intr-un mediu curat pestii se vindeca extrem de repede.

Legat de al doilea caras daca are inotatoarea dorsala pe burta e grav . Ti-am atasat o poza sa vezi la ce ma refer. Probabil ai cam lipsit la biologie.

Constat ca ii chinui in continuare. Probabil vor avea soarta majoritatii carasilor aurii si anume sa traiasca o viata chinuita in conditii total nepotrivite lor. Acelasi lucru se intampla si cu ceilalti pesti ai tai cu siguranta, desi nu ai mai facut nici un update.

Ti-am spus ca nu are nimeni nimic cu tine. Ideea e sa inveti ceva daca tot ceri ajutorul. Dar cum tie nu iti convine ce auzi nu te intereseaza ce avem noi de spus.
[Thumb - Pesti.jpg]

[WWW]
kirucd
DIY Master
[Avatar]
IP:

Carasi in bazin de 60 litri la 29-30 de grade. Corect? Alaturi de ce alti pesti? Cu ce filtrare?
Macar da toate detaliile daca ai cerut ajutor. Si cati carasi ai in acel bazin? Si poate si niste
teste ale apei daca poti sa ne spui.

O zi buna,
Dragos

P.S. cand nu sti despre ce e vorba in propozitie e mai bine sa nu dai sfaturi. Asta referitor la
Easy Balance si Aqua Safe.

Filtre biologice
http://www.acvariu.ro/forum/posts/list/24422.page
Reef 500+
http://www.acvariu.ro/forum/posts/list/17511.page
Scubaline 460 - Discusi
http://www.acvariu.ro/forum/posts/list/15524.page
Bean animal overflow
http://www.acvariu.ro/forum/posts/list/20369.page

Forum Index » Coltul incepatorului (apa dulce)
Go to: