[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Cum se mentine un pH mare cu un kH mic ?  XML
Forum Index » Apa
Author Message
Kovacs Mihai
Junior member
[Avatar]

IP:

Doresc sa ajung la urmatorii parametrii ai apei :

PH: 7.8 - 8.2
KH: 7 - 9
GH: 7 - 9

- In Arad pH-ul apei este undeva la 7,5 iar duritatea undeva la peste 12
-Daca ma puteti ajuta cu sfaturi cum pot ajunge la acesti parametrii si sa fie stabili,sau cum a-ti proceda voi ce substrat,decoruri etc. a-ti folosi .Am citit foarte multe pe acest forum dar nu am ajuns inca la o concluzie.Din cate am inteles pH ,kH , gH au legaturi intre ei si de exemplu la un pH mare automat si restul sunt mai mari si doresc sa aflu metode sa ajung la un pH mai mare si kH sub 10.Va Multumesc si astept raspunsuri cat mai multe.
[WWW] [Yahoo!]
daniel12
Senior member
[Avatar]

IP:

gH-ul n-are treaba cu pH-ul. Insa kH-ul da. Nu inteleg de ce ai vrea kH mic si pH mare. Ai citit pe forum articolele introductive si ce inseamna acesti parametrii?

Care este motivul pentru care vrei sa scazi kH-ul? Ce vrei sa faci cu pH-ul? Sa-l cresti sau sa-l scazi?
Kovacs Mihai
Junior member
[Avatar]

IP:

Doresc sa tin niste specii de creveti care traiesc in lacurile din Sulawesi unde parametrii apei sunt cum am prezentat eu mai sus.Problema e ca eu la robinet am ph de 7.5 si kh 12 si am nevoie sa urc putin ph-u si sa cobor putin kh.
[WWW] [Yahoo!]
NightOwner
Membru de baza

IP:

Ph-ul creste daca pui returul de la filtru sa agite puternic suprafata apei si eventual o piatra de aer pentru o aerare puternica .
sau poti folosi chimicale... jbl PH+- si jbl KH +-
daniel12
Senior member
[Avatar]

IP:

Kovacs Mihai wrote:Doresc sa tin niste specii de creveti care traiesc in lacurile din Sulawesi unde parametrii apei sunt cum am prezentat eu mai sus.Problema e ca eu la robinet am ph de 7.5 si kh 12 si am nevoie sa urc putin ph-u si sa cobor putin kh.

Tu vrei sa tii creveti Sulawesi dar nu stii notiunile de baza despre chimia apei!!?!?! Ti-as recomanda sa incerci cu creveti mai putin pretentiosi si dupa aia sa treci la Crystal Red, Sulawesi, Tiger.

In primul rand iti trebuie aparat de osmoza inversa, ca sa te poti juca cum vrei cu chimia apei.

Tina a punctat bine, singura metoda aplicabila in acvariu pentru a creste pH-ul este sa aerezi puternic apa. Solutiile de pH+/- sunt contraindicate mai ales in acvarii cu vietati atat de sensibile.
Kovacs Mihai
Junior member
[Avatar]

IP:

Eu am destule informatii despre ei si stiu destul de multe,doar ca am pus o intrebare aparent "prosteasca" nu inseamna ca sunt langa subiect.Stiam de varianta cu osmoza doar ca eu asteptam alte pareri alte incercari.Parametrii apei care imi curge la robinet este aproapiat nevoilor acestor creveti si ar duce-o bine in aceasta apa doar ca eu as fi dorit sa imit cat mai exact habitatul lor.Am rastel cu 9 acvarii de cate 70 l in care tin Neocaridine si am un acvariu de 100l pentru teste si sa ma joc cu apa.Inainte sa pun ceva in practica aplic in acel acvariu de teste.
[WWW] [Yahoo!]
Kovacs Mihai
Junior member
[Avatar]

IP:

Am facut niste teste acum la apa de la robinet ( JBL 6 in 1 )

NO3 = 10 mg/l
NO2 = 0
GH = > 7 d
KH = 10
pH = 7.6
Cl2 = 0
[WWW] [Yahoo!]
daniel12
Senior member
[Avatar]

IP:

Mda, eu ma opresc aici. Astept cu nerabdare un jurnal despre cum si de unde ai procurat specia asta de creveti si mai ales cum ii tii.

Desi sansele de a vedea o documentare decenta sunt mici.

Succes!
Kovacs Mihai
Junior member
[Avatar]

IP:

Va veni si juranlu dar deocamdata sunt la faza de proiect si de informare.Si voi deschide topic si in acest sens ,aici doar doresc informatii in legatura cu ce am intrebat si nimic off-topic.
[WWW] [Yahoo!]
narcis
Aquamaster
[Avatar]

IP:

Nu stiu cat de corecte sunt testele acestea 6in1, 5 in 1 de la jbl. Ca sa ai o idee, eu le am pe amadoua si nu dau aceleasi valori, insa cl=0, cam greu sa cred la apa de la robinet. Cauta sa faci teste dedicate, mai ales daca vrei niste parametrii reali, sau cat mai aproape de adevar.
[ICQ]
kirucd
DIY Master
[Avatar]
IP:

Nici eu nu cred in testele x in 1. Daca vrei sa faci totul ca la carte, in fond crevetii aia costa niste bani,
varianta este teste dedicate si eventual niste masuratori la un laborator ca sa vezi exact parametri apei
de la robinet, si daca nu te ajuta suficient atunci osmoza este singura varianta.

O seara placuta,
Dragos

Filtre biologice
http://www.acvariu.ro/forum/posts/list/24422.page
Reef 500+
http://www.acvariu.ro/forum/posts/list/17511.page
Scubaline 460 - Discusi
http://www.acvariu.ro/forum/posts/list/15524.page
Bean animal overflow
http://www.acvariu.ro/forum/posts/list/20369.page
NightOwner
Membru de baza

IP:

Si eu am CL 0 in apa de la robinet , testat cu testul de CL de la serra .
Sau clorul din apa este intr-o forma pe care testul nu o detecteaza.
Inca nu am o explicatie certa. Eu adaug apa in acvariu cu o instalatie de genul celei din poza cu 3 elemente de filtrare cu carbon si nu am avut niciodata probleme cu pestii sau nevertebratele din acvariu.
[Thumb - Filtru_De_Apa_Aquafilter_Recipient.jpg]

Forum Index » Apa
Go to: