[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
problema cu apa?  XML
Forum Index » Coltul incepatorului (apa dulce)
Author Message
skin01h
Unripe member

IP:

Salut. tocmai am achizitionat un acvariu de plastic de 2L (din motive financiare ) si mam grabit sa cumpar si 2 pesti, un caras si un cory. am pus in acvariu niste pietre decorative si cochilii de melci si scoici care leam fiert in prealabil si lam lasat cu apa sa stea cam 24h. am pus pestii inauntru a 2a zi si totul parea sa fie in regula. urmatoarea dimineata am vazut ca sa tulburat apa. am scos pestii cu niste apa din acvariu si iam lasat intrun borcan. am fost la petshop si am cumparat sera aquatan si nisip. mam gandit ca scoicile or fi fost de bai asa ca leam scos. acuma am pus nisipu, cateva pietrii mici, "solutia de conditionare" si astept sa isi faca efectu. acuma probabil o sa ziceti sa arunc plasticu la gunoi si sa dau pestii la cineva cu un acvariu adevarat sa nui mai chinui . ce pot face in continuare?
kirucd
DIY Master
[Avatar]
IP:

In afara de solutia pe care ti-ai dat-o singur la final, mai poti face ceva: documenteaza-te. Citeste cat mai
mult si vezi ce trebuie facut. Incepi cu ciclul azotului si continui cu necesitatile pestilor si compatibilitati.
Si tot asa. Cand nu intelegi ceva poti veni sa intrebi. Dar daca tu nu vrei sa citesti nimeni nu e obligat sa
iti dea mura-n gura.

O zi buna si spor la citit,
Dragos

This message was edited 1 time. Last update was at 30/10/2012 14:23:27

Filtre biologice
http://www.acvariu.ro/forum/posts/list/24422.page
Reef 500+
http://www.acvariu.ro/forum/posts/list/17511.page
Scubaline 460 - Discusi
http://www.acvariu.ro/forum/posts/list/15524.page
Bean animal overflow
http://www.acvariu.ro/forum/posts/list/20369.page
daniel12
Senior member
[Avatar]

IP:

Exact ce ai zis.

2L???? Nici un peste nu poti pune in doi litri. In rest, citeste regulamentul forumului si articolele introductive despre acest hobby. Lipsa de informare te va costa.
stefanp
Moderator

IP:

skin01h wrote:ce pot face in continuare?

In primul rand dai pestii.
Dupa asta iei un acvariu un pic mai mare, sa zicem un 20 de litri macar. E ieftin un acvariu asa mic.
Pui pietris (culoare naturala), plante si il lasi fara pesti vreo 3 saptamani (timp in care pui cate putina mancare din cand in cand). Evident trebuie sa pui de la inceput si un filtru care sa functioneze non-stop.

Dupa perioada asta, iei niste pestisori. Cat mai mici si cat mai putini, caci acvariul are un volum mic.

Vei avea nevoie si de o sursa de iluminare. Ceva pana in 10 W.

Zambesc chiar de traiesc in conditii austere, caci bucuria mea se trage din alte sfere ! Jurnal acvariu (proiect finalizat) | Unu' micu' pentru creveti (proiect finalizat) | Borcanu' lu' Grigore (proiect finalizat)
Incercare de aquascaping (proiect finalizat) | La munte - nano (finalizat) | Highway to hell (finalizat) | The great Danish | Dennerle tank

Romanian Aquascaping Contest 2016

Blog despre acvaristica

Despre Dennerle
[WWW]
Pretorians
Membru de baza

IP:

ca sa-ti faci o idee despre ce ai acolo - un caras are nevoie de 60l apa - deci in 2 l e ca si cum te-as baga pe tine in portbagaj la matiz si te-as tine acolo.
Nu ai rezista prea mult presupun.
Carasul face ff multa mizerie si are nevoie de o filtrare foarte buna, iar tu in 2 litri....
Fa ce ti-au zis colegii de forum si o sa ai un acvariu mult mai frumos
skin01h
Unripe member

IP:

am citit azi multe chestii la voi pe forum. o sa fac cumva sa iau un acvariu mai mare. ceva 40x20x30 (20l +) si despre pesti mam gandit la niste corydoras aeneus (nu stiu cati ar fi mai bine). imi plac foarte mult.
multumesc pt raspunsuri

Forum Index » Coltul incepatorului (apa dulce)
Go to: