[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
incepator si nu chiar:))  XML
Forum Index » Coltul incepatorului (apa dulce)
Author Message
aditzuca
Junior member

IP:

salutare! io sunt adi. acum vreo 20 ani am avut (timp de 7 ani) acvariu cu pesti de apa dulce. faculta chestii m-au facut sa renunt. acum mi s-a redeschis apetitul dar vreau sa trec direct la huge size adica: vreau acvariu de 200 50 cu 50. am o problema insa legat de ce anume imi trebe ( pe vremea mea nu era tehnologie si posibilitate in a avea accesorii performante... ce imi recomandati? (inclusiv detalii de capacitati etc) de asemenea aveti idee de o firma ce face acvarii ieftine la comanda aproape de mine?(Slobozia?) ideea e ca as fi vrut sa mi-l fac singur dar nu gasesc sticla de 12 in zona......
Pretorians
Membru de baza

IP:

sal.
bine ai venit.
fa-ti putin timp si explica-ne si noua ce ai vrut sa scri acolo, e foarte greu de urmarit/citit.
aditzuca
Junior member

IP:

ok scuze! lol.....asa sunt eu-----mai repezit. As vrea sa imi fac un acvariu 200 50 50. (ar fi mai indicat un 200 60 60?). In zona unde locuiesc (Slobozia) nu gasesc sticla de 12 si nici macar 10. As putea comnada unul in buc sau mai departe, dar transportul ma omoara. Daca e cineva din zona care imi poate da niste indicatii, l-as ruga sa o faca. Am mai avut pesti si cat de cat am ceva cunostinte, de aceea vreau direct un acvariu mare. Problema e ca pe vremea aceea nu erau filtre externe atat de performante etc. si as vrea acum niste sfaturi despre echipamentul necesar (inclusiv capacitatile acestora)
kirucd
DIY Master
[Avatar]
IP:

Ce urmeaza sa fie in acvariu? Plantat, pesti etc. Da-ne cateva detalii ce intentionezi sa pui in el.
La dimensiunea asta eu as merge cu sump pentru filtrare. Iesi mai ieftin si ai mai mult spatiu pentru
elemente filtrante.

O zi buna,
Dragos

Filtre biologice
http://www.acvariu.ro/forum/posts/list/24422.page
Reef 500+
http://www.acvariu.ro/forum/posts/list/17511.page
Scubaline 460 - Discusi
http://www.acvariu.ro/forum/posts/list/15524.page
Bean animal overflow
http://www.acvariu.ro/forum/posts/list/20369.page
narcis
Aquamaster
[Avatar]

IP:

Ok, o sa incerc eu sa te ajut putin. Trebuie sa ne spui si ce vrei sa bagi in acvariu, adica ciclide, vivipari s.a.m.d. , vrei plantat sau nu, ce lumini vrei.... In acelasi timp citeste si regulamentul forumului, te va ajuta pe viitor. Cand o sa dai mai multe detalii cu ce vrei, adica mai citeste si informeaza-te corespunzator ca sa stii ce sa intrebi vor fi destui baieti destepti pe aici care sa te indrume sa realizezi proiectul care ti-l doresti.
[ICQ]
aditzuca
Junior member

IP:

Pesti! neaparat pesti). As vrea sa merg pe cei usor de intretinut , ca sa imi readuc aminte si sa am timp sa aprofundez si sa ma perfectionez. mai apoi o sa cresc nivelul de "dificultate" cu pesti mai greu de intretinut. Avand in vedere cat de costisitoare e reprofilarea am preferat un acvariu mare de la inceput. Nu vreau nimic artificial in el (decoruri) ci naturale )plante eventual buturugi
stefanp
Moderator

IP:

S-ar putea sa te superi pe mine dar am impresia ca vrei sa-ti scriem cap-coada tot ce trebuie (adica mura-n gura).
Cred ca ar trebui sa te apuci de citit (aici in categoria incepatorilor vei gasi in mare cam tot ce vrei: despre echipamente, startarea unui bazin, plante, pesti). Si eventual sa vii cu niste intrebari mai punctuale.

Zambesc chiar de traiesc in conditii austere, caci bucuria mea se trage din alte sfere ! Jurnal acvariu (proiect finalizat) | Unu' micu' pentru creveti (proiect finalizat) | Borcanu' lu' Grigore (proiect finalizat)
Incercare de aquascaping (proiect finalizat) | La munte - nano (finalizat) | Highway to hell (finalizat) | The great Danish | Dennerle tank

Romanian Aquascaping Contest 2016

Blog despre acvaristica

Despre Dennerle
[WWW]
aditzuca
Junior member

IP:

asta e! nu stiu de unde sa o apuc.....ceea ce se scrie la incepatori deja (zic eu) ca stiu deja) cand ridic stafeta umpic mai sus si incerc sa prind firul....ma pierd) lol. In primul rand as vrea sa incepem cu acvariul... am vazut niste calculatoare si am mai citit pe-acolo de factori ce trebuiesc luati in consideratie, apoi am mai vazut si niste filmulete si poze pe net, dar as vrea sa stiu din experienta ce sticla si ce intarituri sa fac in cazul in care il fac eu (desi nu stiu cum sa il fac ca nu gasesc sticla de 10 sau 12 pe aici. As vrea sa stiu din experienta voastra cum ar fi bine sa realizez dublul fund din 2 sticle de 10 (daca acvariul e realizat cu sticla de 10), sau de 12 daca sticla e de 12 etc
Koh-i-Noor
Membru de baza
[Avatar]

IP:

Inainte de toate, bine ai venit.

Cred ca stiu cam ce vrei sa intrebi, fiind, eu insumi, la un inceput de drum similar.

Mai intai, 200 x 50 x 50 e mare rau. Ai stand pentru el, ai unde-l pune in casa? Ai stand care sa suporte greutatea asta, la dimensiunile tale 500l (brut) + ~ 100Kg sticla? Inteleg ca nu-ti faci in fiecare zi acvariu dar nici sa te arunci cu capul inainte nu-i indicat. La 500 litri iti trebuie filtrare serioasa, lumina multa, incalzire, astea toate paap curent, filtrele merg non-stop, lumina ~ 8 ore/zi. Ia in calcul partea logistica.

Cam de ce ai avea nevoie:
# Filtru extern (vezi gama Eheim ecco, consuma putin si-s bune zice lumea)
# Incalzitor
# Incalzitor de substrat (daca vrei si-ti plac plantele de acvariu, cauta pe net sa vezi ce-i cu el si ce face)
# Instalatie de CO2 (la fel, pentru plante daca le vrei frumoase si sanatoase)

Eu cu lista asta as incepe, pentru mine asa am inceput. Ulterior vei mai avea nevoie de 2 importante chestii:
# Lumina
# Substart + pietris deasupra lui

Si alte mici chestii dar probabil cel mai bine ar fi sa iei lucrurile treptat si sa le realizezi pas cu pas. Sa stii din start ca-i un proiect mai de durata (dar, la dracu, merita!)

Si nu uita, de cele mai multe ori drumul e mai frumos si mai important decat destinatia
aditzuca
Junior member

IP:

stiu ca e un acvariu huge! si am tot ce trebuie pt el (adica stand imi fac de indata ce incep proiectul pt ca am absolut toate cele necesare----aparat de sudura fiare etc. ----- si saptiul deopotriva) cat despre restul cred ca se rezolva bugetul e destul de relaxat) ce ziceti inaltimea de 50 a acvariului (avand in vedere ca se poate pune apa si mai putina) e de ajuns pentru orice fel de pesti plante? (privesc inspre viitor cand poate ma voi reprofila). Ok merci de informatii. daca imi fac eu acviarul ce fel de ranforsari am nevoie?
aditzuca
Junior member

IP:

la dublul fund cum e bine sa fie foaia de deasupra? incastrata intre laterale si fata-spate sau nu?
dedu
Junior member

IP:

succes!

Forum Index » Coltul incepatorului (apa dulce)
Go to: