Inainte de toate, bine ai venit.
Cred ca stiu cam ce vrei sa intrebi, fiind, eu insumi, la un inceput de drum similar.
Mai intai, 200 x 50 x 50 e mare rau. Ai stand pentru el, ai unde-l pune in casa? Ai stand care sa suporte greutatea asta, la dimensiunile tale 500l (brut) + ~ 100Kg sticla? Inteleg ca nu-ti faci in fiecare zi acvariu dar nici sa te arunci cu capul inainte nu-i indicat. La 500 litri iti trebuie filtrare serioasa, lumina multa, incalzire, astea toate paap curent, filtrele merg non-stop, lumina ~ 8 ore/zi. Ia in calcul partea logistica.
Cam de ce ai avea nevoie:
# Filtru extern (vezi gama Eheim ecco, consuma putin si-s bune zice lumea)
# Incalzitor
# Incalzitor de substrat (daca vrei si-ti plac plantele de acvariu, cauta pe net sa vezi ce-i cu el si ce face)
# Instalatie de CO2 (la fel, pentru plante daca le vrei frumoase si sanatoase)
Eu cu lista asta as incepe, pentru mine asa am inceput. Ulterior vei mai avea nevoie de 2 importante chestii:
# Lumina
# Substart + pietris deasupra lui
Si alte mici chestii dar probabil cel mai bine ar fi sa iei lucrurile treptat si sa le realizezi pas cu pas. Sa stii din start ca-i un proiect mai de durata (dar, la dracu, merita!)
Si nu uita, de cele mai multe ori drumul e mai frumos si mai important decat destinatia