l-am testat cu apa de robinet si functioneaza perfect, e foarte silentios fata de alte modele INTREBARE:
pana la vara cand incepe sa se incalzeasca serios nu am de gand sa il bag in priza ca o sa consume pompa de 980l/ora curent degeaba la fel si chillerul, cum il pastrez ? ca acum are apa de robinet in el ? il intorc invers pana se varsa apa din el sau ii acopar gaurile si il las cu apa de robinet in el ?
This message was edited 1 time. Last update was at 01/04/2015 14:23:55
Renunt total la aditionarea tampeniei numite Reef Foundation ABC+
m-am incapatanat sa incerc acest produs care nu este altceva decat o mizerie. eram in cunostinta de cauza ca acest all in one nu e ok deoarece consumul variaza pe fiecare segment: calciu/mg/kh
totusi am zis sa incerc pentru ca in clipul de prezentare, l-am vazut pe tataie ala mincinos care zicea ca a descoperit el ca mg, kh, strontiu si iod se consuma in raport cu Calciul si daca iti faci un bilant al calciului consumat poti sa aditionezi pudra magica si ....nimic...
Am aditionat saptamanal in functie de consumul de calciu si rezultatele sunt ....
Calciu = 400
Kh = 7.3 (aici noroc ca pun bicarbonat de sodiu ca altfel era undeva sub 6 bazandu-ma pe foundation abc+)
Mg 1590 (in crestere totala .....aceasta pudra nu face decat sa imi ridice mg in ceruri si sa imi lase kh in cadere libera iar Calciu se chinuie sa il mentina din greu)
Asadar o sa imi iau separat Calciu si o sa continui sa bag bicarbonat de sodiu pt ca acum am reusit sa stabilizez Kh-ul pe la 7.1-7.3
Mg cred ca il voi tine prin schimburi de apa...de altfel am citit ca majoritatea reeferilor isi bat capul cu Ca, Kh si Mg+ trace-uri il obtin din schimbul saptamanal de apa
Posted: 11/14/2011 from APPOMATTOX, VA UNITED STATES Experience Level: Expert
Comments: This product is worthless! All of the supplements that are listed are included however that are all combined into one powder!! This means that you cant adjust your levels independently of one another. I cant see any scenario that this product would be worth using because a reef aquarium doesnt use all the elements at the exact same rate[i]
This message was edited 5 times. Last update was at 02/04/2015 00:49:04
Asta este sistemul practicat pe scara larga in State, 2 part system, aditie de Ca si alcalinitate.
Gasesti un articol de-al lui Randy Holmes-Farley in care descrie in amanunt acest sistem aici:
kirucd wrote:Asta este sistemul practicat pe scara larga in State, 2 part system, aditie de Ca si alcalinitate.
Gasesti un articol de-al lui Randy Holmes-Farley in care descrie in amanunt acest sistem aici:
pana acum am dozat Red sea Reef Foundation ABC+ care insemna o combinatie de minerale de baza +trace-uri bazate pe consumul de calciu....dar nu am reusit sa imi tin parametrii cu el pentru ca am multi consumatori...in special tridacna imi bea calciul cu paiul ) si am trecut pe cele separate....
am luat Red sea foundation A (Calcium) si Red sea foundation B (Kh)
nu am cumparat Magneziu si nici trace-uri pentru ca din ce am citit daca mentii un schimb de apa de 10% pe saptamana nu ar trebui sa ai probleme cu magneziu si trace-uri....oricum magneziul il am in cer (1590) asa ca.....o perioada nu mai bag nici un fel de supliment de magneziu.
sincer daca vrei o optiune mai ieftina ai putea sa folosesti bicarbonat de sodiu si clorura de calciu....doar sa-ti gasesti o sursa ieftina si pura ....ca practic astea sunt acelasi lucru....
parca red sea foundation A are si strontiu dar nu mai tin minte exact o sa caut cutia.
eu vroiam sa folosesc pulberele dar nu am gasit o sursa ieftina iar silal s-au scumpit si am inteles ca nu sunt asa puri
PS nu iti recomand sa incepi vreun fel de dozare pana nu ai corali duri si lps multi care sa chiar consume....
This message was edited 1 time. Last update was at 08/04/2015 09:54:07
Folosesti Red sea coral pro?, la 1.028 ai valori destul de mici, la 1.027 foarte mici, s-ar putea sa ai o problema cu stratificarea sarii cum a patit kirucd dar cu valori mari....